עשרת הדברות לפני לידה
אמהות, אמהות ונשיות, הריון ולידה
צפיות
3826
עשרה דברים ש"חייבים" לדעת לקראת הלידה !
- הלידה הינה תהליך טבעי וגופך יודע לעשות אותו, בכ-90% מהלידות אין צורך בשום
התערבות רפואית.
- מהם צירים: צירים הם התכווצויות בבטן התחתונה שדומות לכאבי מחזור, בהמשך הלידה מתבטאות גם בגב התחתון בדומה לכאבי גב.
בצירים ההתכווצויות מופיעות, נמשכות מס' שניות, נעלמות לחלוטין וחוזרות שוב אחרי זמן מסוים.
בשלב הראשון של הלידה הצירים אינם כואבים מאד ורחוקים זה מזה, לכן כדאי להמשיך את החיים "כרגיל ",אם זה בלילה נסי לישון או לנוח כמה שיותר אם זה ביום עשי דברים שאת אוהבת ונהנית לעשות,לבד או יחד עם בן הזוג . אין שום סיבה בשלב זה ללכת לבית החולים . כאשר הצירים הופכים להיות כואבים יותר זה הזמן למצוא מה מקל עליך בזמן הצירים:
- תנועות ותנוחות שונות.
- אפשר לשבת באמבטיה או לעמוד במקלחת.
- קולות נמוכים משחררים את הגוף ובכך מפחיתים את עוצמת הכאב.
- החשוב הוא לנסות בכל ציר לראות איזה תנועות מקלות אליך ואותן לעשות!
- זכרי, זה הגוף שלך ואת יודעת הכי טוב מה עוזר לך !
- הורמונים בלידה– מי שאחראי על ההתקדמות התקינה של הלידה הוא האוקסיטוצין – זהו הורמון האהבה. הורמון זה הוא הפוקד על המח להתחיל את הצירים אשר גורמים להתכווצויות הרחם (צירים), הפתיחה וירידת התינוק. ללא אוקסיטוצין לא תתרחש לידה.
כדי שההפרשה של האוקסיטוצין תהיה תקינה האישה צרכה להיות במקום שנוח לה ונעים לה . בחדר לידה צריך ליצור אוירה טובה רגועה ונעימה ככל האפשר . אנשים שאינם משרים עליך תחושה טובה עדיף מאד שלא יהיו בחדר. זכרי, זה לא פינוק- מה שלא נעים לך מעכב את הלידה !!!
- אקטיביות בלידה –כאשר האישה אקטיבית, כלומר עומדת, יושבת על כדור, במקלחת-אמבטיה, משנה תנוחות וזזה, הלידה מתקדמת הרבה יותר מהר והצירים כואבים הרבה פחות מאשר אצל אישה השוכבת על הגב במיטת בית חולים.
כאשר את מגיע לבית החולים ירצו להשכיב אותך כדי לחבר אותך למוניטור. אם הצירים כבר כואבים ולא נוח לך לשכב בקשי מוניטור בעמידה או ישיבה על כדור .
- משככי כאבים: נסי לעבור כמה שיותר צירים בכוחותייך שלך ובעזרת תנועה, כדור ומקלחת. ככל שתגיעי לפתיחה יותר גדולה, כך הלידה תתקדם מהר יותר ותהיה קלה יותר.
אם את מרגישה שאת לא יכולה יותר ישנם כמה דברים שאפשר לבקש :
התחילי מגז צחוק – אין לו שום נזק, לא לך ולא לתינוק והוא מקל מאד על הצירים. תוכלי להפסיק אותו בכל שלב שתרצי רק ע"י הורדת המסכה.
טשטוש– פטידין – עוזר לא להרגיש את הצירים אבל גורם לנשים לתחושת מסטוליות ולפעמים גם ניתוק מהלידה.
אפידורל– אפידורל הוא זריקה המוזרקת לחלל המקיף את חוט השדרה ובעצם גורמת לשיתוק וחוסר תחושה של חלק מהגוף. כך אין אנו מרגישות בכלל את הצירים. יש בכך כמה בעיות – הרבה פעמים הלידה מואטת ועולה אחוז הלידות שמסתיימות בוואקום או קיסרי וזה עקב חוסר התחושה של האישה וחוסר שיתוף הפעולה שלה. ישנם גם מקרים בהם האישה סובלת מכאבי ראש או גב לאחר הלידה.
האפידורל יכול לעזור כאשר הלידה נתקעת שעות רבות והאישה עייפה ומיואשת ומרגישה שלא תצליח וזה כיוון שהוא נותן לה אפשרות לשחרר ,לנוח ואפילו לישון ולאסוף כוחות להמשך הלידה. - תפקיד בן הזוג –תפקיד בן הזוג הוא קודם כל לאהוב אותך. כפי שהוא עושה תמיד, להיות אותו אדם שאת אוהבת ושאתו התחתנת ולו את עומדת ללדת ילד. לדבר אליך כפי שאת אוהבת , ללטף לגעת, לחבק, (קח יעזור להפרשת האוקסיטוצין) הוא יכול לעמוד מאחוריך וללחוץ על הנקודה הכואבת בגב. כך יקל על הכאבים.בנוסף עליו להיות חזק ותומך בשבילך (גם אם הוא עצמו דואג ) .הוא התמיכה שלך והתמיכה צריכה להיות חזקה ! עליכם לזכור הלידה היא עולם שונה ואחר, אל תשליכו משם ולשם דברים מהזוגיות שלכם בימים רגילים.
- התערבויות– כפי שאמרתי, רוב הנשים אינן זקוקות לשום התערבות כדי ללדת . אבל בבתי החולים ממהרים להציע התערבויות. לפעמים גם כשלא ממש צריך.
כיוון שאתם כזוג לא תוכלו לדעת האם המצב דורש התערבות או לא, עדיף תמיד לשאול את הצוות. "האם ההתערבות מחויבת?" "האם אפשר לחכות עוד קצת ולנסות להתקדם בצורה טבעית?"
זכרו: במצב חרום – לא ישאלו את דעתכם אלא פשוט יתערבו, לכן תמיד כדאי לנסות לשאול ולדחות את ההתערבות. - ירידת מים – כאשר הלידה מתחילה בירידת מים, ההנחיה היא להגיע לבית החולים (גם ללא צירים). התארגנו והתקדמו לכוון בית החולים (אין צורך לרוץ בהיסטריה)
בית החולים יאשפז אתכם במחלקה (לא בחדר לידה) עד הופעת הצירים. אם הגעת בערב, נסי ככל יכולתך לישון בלילה כיוון שתצטרכי את הכוחות ללידה ולא כדאי להגיע ללידה מותשת. אתם יכולים לצאת לחצר בית החולים לשבת בגינה, לנסות להרגיש הכי נעים שתוכלי.
בקשי מבית החולים לחכות כמה שיותר כדי לאפשר לגופך לפתח צירים טבעיים ולהימנע מזירוז. - מה עושים כשמשהו משתבש– לפעמים למרות כל הרצון, משהו משתבש – יש ירידת מים והלידה מתחילה בזירוז, המוניטור לא קולט טוב ואת נאלצת לשכב בצירים, מבקשים ממך מוניטור רציף מאיזושהי סיבה ואת אינך חופשייה לזוז ועוד…
החשוב הוא לזכור שגם במקרים אלה את היולדת – גופך הוא היולד, נסי לחזור לחיבור שלך עם גופך, ולהיות אקטיבית ככל האפשר ולא "חולה פסיבית ". - זכרי, הלידה היא אחת מהנקודות העוצמתיות בחייך –שמחי על ההזדמנות לחוות אותה, קבלי אותה באהבה ותצאי מחוויה זו עוצמתית וחזקה!
מְחַבֵּר: יפית אביטבול
מספר טלפון: 0506495007
מִקצוֹעַ: דולה ומיילדת
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
נושא הבלוג:
קהל היעד:
תגיות:
יפית אביטבול מאמרים נוספים
יפית אביטבול עוד טיפים