אחרי לידה?! קבלי 5 טיפים חשובים שישנו לך את החיים לטובה!
הריון ולידה
אחרי לידה?! מזל טוב ובשעה טובה!
כבר קניתם הכל ; כרית הנקה, מיטה, טיטולים, עגלה, עריסה, שידה, סל-קל, מגבונים ועוד, ועוד ועוד…
ועכשיו… החלק המאתגר מתחיל… להאכיל, להרים לגרעפס, לחתל, לנדנד, להרדים, שוב להאכיל, שוב לנדנד, לעסות, שוב להרים לגרעפס, לעשות אמבטיה, להלביש….
מתי זה נגמר?!
1. חשוב לבקש עזרה-
לאחר הלידה את עייפה, רעבה, כואבת ובעיקר מותשת. זה טבעי ונורמלי, זו אכן תקופה מאתגרת. אך זכרי, אין שום סיבה שתעברי את זה לבד! למדי לבקש עזרה.
נסי לגייס סביבך רשת תמיכה. רשת תמיכה יכולה להיות בעצם כל מי שמסביבך. בין אם זו רשת תמיכה משפחתית: בן הזוג, אימא, חמות, אחים ואחיות ובין אם זו רשת תמיכה חברתית, חבר, חברה, שכנים, אשת מקצוע
למדי לזהות מתי ואיך להיעזר ובמי.
הסביבה יכולה להיות לעזר רב וזהו משאב יקר מאוד שיכול לשנו ולשפר את תחושותיך.
2. דעו את האתגר-
התינוק תלוי בכם בצורה מוחלטת 24/7.
אצלו אין הפסקת קפה, הפסקת סיגריה, יום חופשי והוא כנראה עוד לא מכיר את האמרה: "שינה בשבת תענוג".
היו מוכנים לאתגר!
נסי לנוח בכל הזדמנות. כן, גם אם יש כלים בכיור וגם אם מכונת הכביסה בדיוק סיימה לעבוד ויש יום שמשי נהדר לכביסה… (מילה שלי, הם יחכו בסבלנות)
היעזרי במי שאפשר והאצילי סמכויות ע"מ לפנות לעצמך זמן כדי שתהיי פנויה רגשית ופיזית מאוחר יותר לטפל בתינוקך.
בַּלִי כמה שיותר זמן עם תינוקך במהלך היום כדי למנוע "השלמה" של זמן זה בלילות והשתדלי להיות קרובה אליו פיזית. זהו צורך בסיסי של התינוק, במיוחד בשנה הראשונה לחייו.
מגע עור-לעור, חיבוקים, נשיקות, להרדים על הידיים, עיסויים ובכלל הקרבה הפיזית (אם-תינוק או אב-תינוק) היא מאוד חשובה להתפתחות הרגשית של התינוק וחשוב להדגיש שהרעפת חום ואהבה לא שווה פינוק, ממש לא!
3.זהירות מיתוסים מתנפצים פה-
כאימא טרייה עולות וצפות שאלות רבות במגוון נושאים הקשורים לתינוק ולחיים שלאחר הלידה. לשמחתנו אנו חיים היום בעולם טכנולוגי מתקדם בו כשיש לי שאלה התשובה היא במרחק קליק אחד בלבד . הבעיה היא שיש עשרות תשובות אפשריות במאות אתרי אינטרנט ופורומים שונים. בנוסף גם לאימא שלך ולחמותך יש כמובן מה לומר בנושא ובמקרה ממש, דעותיהן מנוגדות אחת לשנייה. עודף מידע יכול להיות מבלבל מאוד, אז איך מתמודדים?
- אל תהיי עם יד קלה על ההדק וצמצמי את השיטוטים אונליין.
- סנני דעות והמלצות מהסביבה
- בחרי מקור/ מקורות מידע מצומצמים אך מהימנים
ובעיקר…
- הקשיבי לתינוקך
- הקשיבי לתחושות ולאינסטינקטים הבסיסיים שלך כאימא
בעולם ההורות יש מעט מאוד דברים אבסולוטיים, כמו: טמפ' המים הנכונה באמבטיה, טמפ' חום גופו של התינוק, נושאי בטיחות וכו'), רוב הדברים נתונים להעדפה אישית, התאמה לתפיסה שלך כאימא, התאמה לתינוק הספציפי שלך וזה בסדר לחשוב ולעשות שונה ממה שאימא שלך המליצה. מה שיהיה נכון לתינוק אחד לא בהכרח יהיה נכון לתינוק אחר.
בנוסף, היי מוכנה נפשית למצב בו לאט לאט יתנפצו לנגד עיניך כל המיתוסים עליהם שמעת במהלך חייך בנוגע לתינוקות ובכלל לחיים לאחר הלידה.
למשל, כולנו שמענו בחיינו את הביטוי: "לישון כמו תינוק". אני מניחה שמהרגע שילדת ועד עכשיו כבר הבנת שמי שטבע את המונח הזה כנראה עשה זאת לפני שהיו לו ילדים משלו…
עוד דוגמה: ההנקה היא אמצעי מניעה טבעי- לא נכון. (בפועל ישנן נשים רבות שנכנסות להריון תוך כדי הנקה)
ויש עוד ועוד דוגמאות.. (בקרוב אקדיש לכך מאמר נפרד.. עקבו!)
4. זוגיות לאחר לידה-
לאחר הלידה הזוגיות משתנה. נוסף עוד מישהו למשפחה וגורם, לפחות בהתחלה, לחוסר איזון בתא המשפחתי. זה נורמלי, קבלי זאת בהבנה.
נסי לערב את בן הזוג עד כמה שניתן ובהתאם לרצונו. גם בפועל; להרים, לחתל, להרדים וכו' וגם בהחלטות המתקבלות בנוגע לתינוק.
דבר חשוב נוסף ומשמעותי מאוד הוא זמן אחד על אחת. פנו לכם זמן לעצמכם, זמן בו לא תדברו על התינוק. שבו יחד לכוס קפה עם עוגה, לארוחה מפנקת או אפילו אם יש לכם אפשרות צאו יחד למקום בו תוכלו לדבר ולהקדיש קצת זמן ל"יחד" שלכם כזוג.
5. אז מי יכול לעזור לי?
אז כפי שציינתי קודם (ואת בטח כבר יודעת) זו אכן תקופה מאתגרת בה עולים וצפים קשיים בתחומים שונים. ניתן ורצוי להיעזר בנשות מקצוע.
- דולה מלווה לאחר לידה
- יועצת הנקה
- יועצת שינה
- הדרכת הורים
- חוגים שונים (מעגלי אימהות, קורסי עיסוי תינוקות, ליווי התפתחותי ועוד)
השורה התחתונה-
- דעי לבקש עזרה. רוב האנשים שסביבך ירצו לעזור ולא בהכרח ידעו במה. נווטי אותם לפי צרכיך. הם ירגישו מועילים ואת תרגישי הקלה, לפחות במעט.
- תינוק חדש מצריך התעסקות בלתי פוסקת, 24/7, וזה מתיש. אך זכרי, הכל זמני. הזמן עובר מהר ובלי שתשימי לב הוא יגדל ויהפוך לעצמאי, את עוד תתגעגעי ותתחנני אליו שייתן לך לעזור לו..
- על התינוק שלך עוד לא נכתב אף ספר. למדי להכיר את תינוקך, אמצי לך מקורות מידע מצומצמים ומהימנים וסנני את המידע בהתאם לו ולתחושותיך. סמכי על האינסטינקט אימהי
- מצאי זמן ותחזקי את הזוגיות. זה טבעי ונורמלי לחוות חילוקי דעות ומשברונים בזוגיות לאחר הלידה, כדי למזער אותם קבעו יחד זמן מיוחד רק שלכם, בו לא תדברו על התינוק.
- ישנם אנשי מקצוע מגוונים בתחום. בעת הצורך, בדקי מי ומה תפקידם וכן במה יוכלו לסייע או להקל עליך.
ועכשיו רק נותר לאחל מזל טוב
והכי חשוב שתגדלו אותו בנחת… קטן עליך! 🙂
חפשו אותי בפייסבוק- www.facebook.com/ODELDOULA
*מהו חפץ מעבר ולמה זה טוב? *האם חפץ
כ"כ הרבה יועצים ויועצות יש לנו לפני ובעיקר
"שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע פסח
אחרי לידה?! מזל טוב ובשעה טובה! כבר קניתם