איך להתכונן להנקת תאומים בחמישה שלבים
אבהות, אמהות, אמהות ונשיות, בריאות, הדרכת הורים, הריון ולידה, התפתחות תינוקות, להורים, תאומים
איך להתכונן להנקת תאומים בחמישה שלבים:
אני שמחה לדעת שאימהות ואבות לתאומים שבדרך מעוניינים ורוצים להניק את ילדיהם.
אני באמת שמחה כי זה ממש לא מובן מאליו שדווקא בתוך הכאוס הרגשי, שמתרחש בתא משפחתי שעומד לקבל שני ילדים בו זמנית, יש דיבור ושיח גם על הנקה. זאת בעידן בו לבחירה יש מקום מאד משמעותי וגם כמובן ללחץ החברתי. לחץ חברתי יכול לקרב להנקה או להרחיק אותה.
אני מאמינה בחקירה והתבוננות. בכל דבר. צעד צעד, לבחון, לשאול, ללמוד, להכיר, להיערך, לקבל החלטה. בשלבים ובתחושה של בנית בסיס נכון, קיים סיכוי גדול יותר להצלחה.
אז בואו ניגש כבר לאבן הדרך הראשונה:
- לבחור אשת מקצוע שמתאימה לך מראש.
לשוחח אתה טלפונית ואפילו ליזום פגישת היכרות אחת מקדימה, אם ישנה אפשרות. ומתאימה לך בגישה, בשיח בינכן, בגמישות ועוד דברים שחשובים לך. את בטוח כבר תדעי.
היכרות מקדימה עם מדריכה או יועצת הנקה חשובה מכמה סיבות:
- לוודא מראש שיש לה ניסיון עבודה עם אמהות מניקות תאומים. לא נכון יהיה להיוועץ במישהי חסרת ניסיון או איזשהי הכשרה מתאימה כדי לא לבזבז זמן יקר על ניסיונות.
- לוודא את מידת הנכונות שלה להיות בכוננות לקראת הלידה שלך. את רוצה לשריין לך אשת מקצוע שתגיע ברגע שתצטרכי אותה ולא תצטרכי להמתין שבוע עד שהיא תחזור מחו"ל, למשל. אם זו מישהי שאת ממש רוצה לליווי המקצועי, דאגי לגיבוי ואם אפשר כזו שאותה אשת מקצוע מכירה ויכולה להמליץ בעצמה.
- לוודא שמוכנה להגיע ליעוץ גם בבית החולים. והיה ותזדקקי לאשפוז ארוך עקב לידה קיסרית או אישפוז של אחד או שני התאומים, אני מאד ממליצה שאשת המקצוע תגיע אלייך לבית החולים כבר לביקור ראשון, אלא אם נפגשתן להדרכה לפני הלידה, והיא תוכל ללוות אותך טלפונית עד לחזרתך הביתה. (על ההדרכה מיד בסעיף הבא). יעוץ בבית החולים יכול לרכך את ההלם ולצייד במספיק בטחון וכלים כדי להתמודד עם מה שעומד לקרות כבר מהרגע הראשון שמגיעים הביתה.
בחלק ניכר מבתי החולים עומדת לרשות היולדות גם עזרתן של האחיות, שחלקן אף הוכשרו להיות יועצות הנקה מטעם משרד הבריאות. ההבדל המהותי בינן לבין יועצות/מדריכות פרטיות שהן קצרות בזמן ולא יכולות לבלות הרבה זמן עם כל יולדת שצריכה הדרכה ויעוץ הנקה ובוודאי שאינן יכולות ללוות ולעקוב אחרי האם והתינוקות גם לאחר השחרור הביתה. ההדרכה בבית החולים היא מאד עניינית ולא מספיקה לצערי הרב.
- הדרכת הנקה לפני הלידה.
כל מה שאת יכולה לעשות וללמוד לפני הלידה ישמש לך כזכות אחרי הלידה. כמו פיקדון בבנק. לפני הלידה יש לך עדיין פניות וסבלנות להכיל מידע חדש. אחרי הלידה את עשויה להיות עייפה, נסערת, מבולבלת, מוצפת ובעיקר לא מרוכזת ללמוד מידע חדש. אחרי הלידה תוכלי ליישם את מה שלמדת בהכנה המוקדמת. אם אפשר שזו תהיה הכנה שמשולבת בהכנה ללידה מה טוב. אם לא, אז גם הכנה ספציפית להנקה ולהנקת תאומים היא טובה עבורך. רצוי כמובן שזו תהיה אותה אשת מקצוע שתלווה אותך כמובן גם לאחר הלידה. תשאלי בהדרכה את כל מה שמטריד אותך ומסקרן אותך. ותזכרי – אין דבר כזה "בושה לשאול". לא תשאלי, לא תדעי ואחר כך זה עלול להיות מאוחר מדי. דאגי שבמידע שיימסר לך בהדרכה, תדבר איתך אשת המקצוע על הפיזיולוגיה והאנטומיה של ההנקה (על מבנה השד כדי שתדעי איפה ללחוץ ומדוע חשוב שהתינוק יפתח פה גדול לקראת ההנקה, על טכניקת היניקה כדי שתדעי מה יכול להפריע לתינוק וכיו"ב), על היתרונות של ההנקה (שיהיה לך מספיק מידע תומך להסביר לסביבה שלך למה זה חשוב לך להניק ועוד יותר למה זה חשוב לך שיתמכו בך… ועל זה בסעיף 4 תקראי באריכות), על סימנים להנקה טובה ולא טובה (שתדעי להסביר גם טלפונית מה את חווה), על טכניקות שונות להנקה וגם על משאבות.
- להתחבר למקורות מידע מתאימים.
הרשת כאמור מוצפת בידע וגם הפייסבוק מספק היום לא מעט ידע ותמיכה. ישנן אפילו קבוצות שהן ייעודיות לעניין הזה ספציפי. זה י יכול להוות תמיכה טובה לידע אבל רק כתוספת. כסוג של גיבוי. כשאת רוצה לשמוע אולי על טיפים או דרכים נוספות שאת לא חשבת עליהם, ואת לא מוצאת לנכון להתייעץ בעניין הזה באחת בלילה עם המדריכה/יועצת שלך. שימי לב שאת לא נותנת לכל המידע להציף אותך יתר על המידה כדי שלא תצאי מבולבלת. בטח שלא תדעי איך ובאיזה אופן התאומים שלך ינקו עד לרגע האמת, אבל זה בטח יכול לעזור לדעת שיש מקום שלשם את יכולה לפנות, לקרוא באופן פאסיבי או לשאול בעצמך שאלות. גם מאמרים ברחבי הרשת יכולים לסייע ואפשר בהחלט להביא את הידע שאת אוספת להדרכה המוקדמת או להתייעץ עם אשת המקצוע שבחרת לשמוע את דעתה. פעמים רבות מאמרים נכתבים שלא על ידי נשות מקצוע או שהן ברוח וגישה אחרת ורצוי שתביני את ההשלכות בהיאחזות בידע שלא יתרמו לך כפי שאת מצפה.
- להיערך למערך תמיכה עוטף.
למרות שהוא השלב הרביעי בהכנה, הוא בהחלט ראוי להיות במקום ראשון. אבל, זה משהו שכדאי לעשות אותו אחרי שצוברים בטחון וידע. ואת זה אפשר לעשות רק אחרי שמתחברים למקורות הידע. אשת מקצוע וחומר אקדמי בנושא. הרבה פעמים בני משפחה לא מבינים מדוע זוגות או נשים לקראת לידת תאומים שוקלים אפילו להתמודד עם הנקה. מבחינתם עצם העובדה שעומדים להיוולד שנייים, מבטלת את האפשרות הזו. אבל הם לא באמת יודעים שהנקה היא חסכונית, היא בריאה והיא ברירת המחדל ועם הכנה טובה, ליווי צמוד, רצון של האמא ו… תמיכה של הסביבה היא הופכת להיות הדבר הכי טוב שיש עבור כולם!!! אז דברי על זה עם כולם, שתפי, אל תניחי שהם מתנגדים, הם פשוט לא מבינים. וכמובן תסבירי שאת צריכה שיעמדו לרשותך ולעזרתך בהרבה דברים אחרים שקשורים בטיפול בתינוקות. ההאכלה שלהם היא רק דבר אחד מיני רבים. ונכון, יתכן שתבלי בימים ובשבועות הראשונים חשופת חזה ועם שד חלוץ רוב הזמן, אבל התגמול על הצלחה בהנקה הוא כל כך גדול, שהידיעה על כך שהתקופה המאתגרת הזו היא קצרה וזמנית יכולה לעודד אותך. אבל בסופו של יום, מי שיעודד או יכשיל היא הסביבה שלך – בן הזוג, ההורים, החמים, חברות ומכרים.
אגב, עזרה נכונה שלהם תתבטא גם במילים (או בהיעדרן לגמרי. זאת אומרת, אם לא יודעים איך לעודד, אז גם לא לומר כלום זה עדיף על פני "תעזבי, למה את צריכה את זה? תני לו/לה בקבוק. זה הרבה יותר פשוט…") וגם באופן פיזי – בסידור הבית, בעשית הכביסה וכמובן בבישול והכנת ארוחות לאם המניקה ולבן זוגה שנמצא שם כדי לתמוך בה הכי טוב שהוא יכול.
- לקבל השראה מסיפורי הצלחה.
בהרבה מהמקרים אנחנו רוצים משהו בגלל שראינו אותו אצל מישהו אחר. גם בלי להיות מודעים לזה, אנשים מעוררים בנו השראה. גם סיפורי הנקה יכולים ליצר בך את ההרגשה הזו, אבל רצוי להיות בבקרה שזה לא עושה את הדבר ההפוך. כלומר, אם את יודעת או שמעת על מישהי שהניקה את התאומים שלה הנקה מלאה למשך זמן רב, ואת מתקשה להגיע לתוצאה קרובה, שלא נדבר על קושי מאד גדול אפילו לצלוח את התקופה הראשונה, ומשם את עלולה לפתח בתוך עצמך רגשות אשם וכשלון. אבל הרגשות הללו , לא רק שהם לא תורמים לתחושת המסוגלות או לעידוד להמשיך בדרך, הם מייצרים רגשות קשים נוספים ובהחלט יכולים להמעיד ולהכשיל, גם אם הכשלון לא באמת היה שם.
הרבה נשים שאני מלווה בתהליכי הנקה מתקשות למצוא בעצמן את הכוחות ומחפשות השראה או עידוד בהצלחה של נשים אחרות. אני אומרת שזה חשוב לקבל השראה, לשמוע על הדרך שנשים עשו (ורובן בהחלט עשו דרך וגם עברו לא מעט אתגרים וקשיים), אבל בסופו של דבר, בשילוב כל האמצעים שכבר פירטתי בשלבים הקודמים והכוחות והאמונות שבתוכך, את יכולה לעשות עבור עצמך ועבור ילדייך את הטוב ביותר. ותהא הבחירה אשר תהא. את אמא מספיק טובה! כל הזמן!
עכשיו, כשיש בידייך את כל השלבים ליצירת תשתית חזקה ואיכותית בדרך להנקת התאומים שלך, את מוזמנת לצאת למסע הזה גם. מסע נוסף בדרך לאמהות לתאומים שלך.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
איך להתכונן להנקת תאומים בחמישה שלבים: אני שמחה
מה לקחת לחדר לידה? מתי כדאי לארוז את
קורס הכנה ללידת תאומים – האם באמת צריך
בהריון עם תאומים גם אני הייתי שם... לפני
תעודות הוקרה לילדינו חלק מהילדים כבר יצאו לחופשה
פגייה אחרי שערכתי לכם הכרות עם עולם הפגות
פגות היא עניין מאתגר לחלוטין וגם די בלתי