החופש הגדול הגיע!
הדרכת הורים, הפרעות קשב וליקויי למידה, ילדים
החופש הגדול:
חודשיים של חופש גדול לפנינו. המונחים החשובים ביותר בחודשיים הקרובים הינם: נוכחות הורית וגמישות מחשבתית.
היו נוכחים, בלו עם הילדים, הקשיבו לבקשותיהם לגבי החופש המתקרב ויחד עם זאת,"שחררו"; תנו לילד להרגיש שאתם סומכים עליו. גמישות מחשבתית- הורות בכלל, ובפרט בחופשות הארוכות דורשת יצירתיות ובעיקר, בעיקר לזכור כי כל תוכנית היא בסיס לשינויים.
חשבו על החופש כהזדמנות להיות אחרת עם ילדיכם, להכיר אותם לעומק כמו שלא הכרתם לכל אורך השנה. הרי כל השנה אתם מתרוצצים בין ההסעות, לחוגים, לצופים, לחברים, לשיעורים והאחים הקטנים, והעבודה והמשימות ועוד ועוד… והחופש הינו הזדמנות נהדרת להתנהלות קצת אחרת. גם במסגרת הטיפים, רצוי להשאיר חלונות זמן שבהם תבלו עם הילדים, תקדישו להם זמן לעיסוק בתחביבים שלהם, בשלו איתם, ציירו איתם, לכו איתם לסרטים שהם בוחרים.
ומה עוד אני מציעה?
להלן 5 טיפים להיערכות טובה יותר לקראת החופשה הגדולה:
- קבעו מסגרת זמנים המקובלת על כל בני הבית. קל יותר לשמור על מסגרת בזמן קייטנות אולם בהחלט מאתגר יותר לשמור על סדר יום קבוע וברור גם בשבועות שבהן לא תהיה קייטנה. מסגרת הזמן, הידועה מראש מאפשרת לילד גמישות לתכנן בתוכה את הפעילויות המועדפות עליו. מומלץ להכין ע"ג בריסטול גדול (גודל בלוק ציור) לו"ז לכל אחד מחודשי החופשה. עליו ניתן לצייר/לכתוב את הפעילויות המתוכננות. כך רואים הילדים מה משבצות הזמן הפנויות, התפוסות ויכולים להציע הצעות לפעילויות כמו גם להבין ע"י המחשה זו כמה חופש יש להם, בעצם.
- תכנון פעילויות וארועים "גדולים" מראש, מקל על הילדים וגם עליכם ההורים. הארועים הידועים מספקים לילד יציבות ותחושת בטחון, וכן תחושת שותפות במידה וחלק מה"ארועים הגדולים" מתוכננים יחד עימם. ה"ארועים הגדולים" הם קייטנה, חופשה משפחתית וסביבם, שוב יש שפע של זמן וגמישות לתכניות נוספות.
- קבעו עם הילד מועדי תקשורת עמכם. במידה ומדובר בילדים מעל גיל 11 הנשארים לבדם בבית בחלק מהזמן, בשעה שאתם בעבודה; קבעו איתם על נוהלי תקשורת עמכם ועדכון במתרחש. אבל זכרו, תנו להם "ספייס", תסמכו עליהם, במידת האפשר.
- קחו אוויר– החופש נועד למנוחה, לשבירת המסגרת, להתנהלות קצת אחרת. כשתזכרו את זה, יהיה לכולכם קל יותר להתנהל. ו- כן, יהיו רגעים בלתי נסבלים, כי אכן… זהו, חופש גדול.
- היעזרו בשותפים; סבתות, חברות איתן ניתן לתכנן ימי קייטנת אמהות, שכנים נחמדים וכמובן ששני בני הזוג שותפים יחד במשימת החופש הגדול. ביחד- קל יותר.
ואני כאן בשבילכם, בעוד עצות, רעיונות וטיפים;
שלכם,
אורלי כהן, הדרכת הורים. מומחית ללקויות למידה והפרעת קשב
בטלפון 050-5572262
במייל orlycoachadhd@gmail.com
ובפייסבוק: https://www.facebook.com/orlycohenparentsguide
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
החופש הגדול: חודשיים של חופש גדול לפנינו. המונחים
"את! לא מחליטה עלי..." מכירים את הפרסומת הזו?
כמה זמן מומלץ אם בכלל, שהילד שלך יצפה
אימון ילדים עם לקות למידה, והוריהם ישבתי עם
אבחון לקויות למידה מתחלק ל-3 סוגים: דיסלקציה- קושי
מהם הסימנים העיקריים להפרעת קשב אצל ילדים בגיל
ילדים לקויי למידה הם בעלי הפרעות ספציפיות ברכישת
אלפי ילדים בישראל לוקים בהפרעות קשב וריכוז ,(ADHD)
"המקום שבו נמצאים הפחדים הגדולים ביותר שלך, הוא
ריק קרסון בספרו "לאלף את השדון" מכריז- אנחנו
כולם בוחרים. לא רק מפלגה או ראש ממשלה
כולנו קוראים. מי פחות, מי יותר. הקריאה היא