המתכון הראשון שלי אי פעם – לביבות בטטה לחנוכה!
מתכונים קלים
מתכון לביבות בטטה לחג החנוכה
מדובר במתכון הראשון שהכנתי אי פעם ויצא מה זה טעים! כשעוד הייתי רחוקה מלהקים משפחה, בדירת סטודנטים, עם 2 שותפים ל"וילה" מתפרקת בשכונה ד' באר שבע– שאז נראתה לנו שיא הפאר מינימום ארסוף עם נוף לים. אימצתי מתכון ארעי בשיטת ה"טעמתי – רשמתי" – לפיה רק אם המתכון עובר את מבחן המציאות, מבחן הטעם – הוא זוכה להיחקק במחברת המורשת.
לביבות בטטה: (כמויות לכ-30 לביבות)
קולפים ומגרדים 2 בטטות בפומפיה (אפשר להוסיף תפוח אדמה קטן)
קוטג, לפחות גביע (אפשר להוסיף גבינה צהובה, בולגרית…).
שמנת לבישול – לפחות 120 מ"ל
קמח כשליש כוס (אפשר רבע כוס קמח ולהוסיף פירורי לחם)
אבקת מרק עוף – ככף.
מלח (ככף שטוחה) פלפל לפי הטעם
ביצה
מי שרוצה – בצל ו-2 שיני שום.
מערבבים ומתקנים טעמים וטקסטורה – גם אם נראה קצת נוזלי, יוצא טוב.
מניחים עם כף על מחבת עם קצת שמן ומשטחים, אש בינונית מינוס. (ניסיתי גם בלי שמן או בשמן עמוק, אבל טיגון על מעט שמן יוצא הכי טוב, כשיוצאות סופגים אותן טוב.)
* הצעת הגשה: עם שמנת חמוצה
בתיאבון!!!
(כל פעם יוצא קצת אחרת ותמיד ט ע י ם)
חג חנוכה שמח חברים עם לביבות מתוקות!
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
האם אתם מבין ההורים שמתלבטים לגבי חיות מחמד וילדים שגרים יחד