השכמת מתבגר בבוקר – האם להתערב? לקחת אחריות עבורו?
גיל ההתבגרות
הבן שלי בן 16.5 הוא לא קם בבקרים בזמן, הוא משתיק את השעון וממשיך לישון. כאשר אני מעירה אותו הוא מתרגז ואומר לי לא להתערב וכשאני לא מעירה אותו, הוא אומר שהשעון לא צלצל. כמובן שהוא מאחר באופן קבוע לביה"ס ואני כבר לא יודעת אם אני כן צריכה להתערב ולעזור לו בבוקר או לעזוב אותו שילמד להסתדר בכוחו עצמו. מה דעתך בנושא?
אמא יקרה
הורים רבים שואלים את השאלה האם להתערב או לא להתערב בהשכמה ובהתארגנות של הבוקר כדי שהילד יגיע לביה"ס בזמן. חלקם חושבים שאין מקום להתערב ולקחת אחריות בגיל כזה, אך מכיון שמדובר בלימודים הם פועלים בניגוד לדעות ולעקרונות שלהם ולוקחים אחריות על ההשכמה וההתארגנות של הילד בבוקר.
זוהי הדילמה של הורים לבני גיל העשרה, האם אפשר לסמוך עליהם ולאפשר להם עצמאות או שהם עדיין לא מסוגלים לגלות מספיק אחריות ולעמוד בהתארגנות בכוחות עצמם. אומרים שזהו למעשה מהות הקונפליק בין הורים ומתבגרים: ההורים רוצים אחריות ללא עצמאות ואילו המתבגרים מעדיפים עצמאות ללא אחריות ומובן שלא באמת ניתן להפריד בין השניים!
חשוב מאוד ורצוי שהילד יפתח אחריות וינהל את עצמו ככל שניתן ובהדרגה, את הקימה בבוקר וההתארגנות, הכנת שיעורי הבית ולמידה למבחנים, הגיינה, חיי החברה ועוד. במציאות ילדים רבים מתקשים בכך וההורים עושים עבורם את העבודה ובכך מחזקים דפוסים של פינוק, עצלות וחוסר אחריות ומחוייבות. של הבוקר.
המתבגרים אכן עייפים בבוקר, הם הולכים לישון מאוחר מידיי (המחשב הסמרטפון והטלוזיה) חסרות להם כמה שעות שינה בכל לילה, העייפות מצטברת וגם פעמים רבות אין להם חשק ללכת לביה"ס.
ילדים רבים ישמחו להמשיך ולישון בבוקר, ולהגיע באמצע היום או לא להגיע כלל לביה"ס, במקרים רבים ביה"ס מתעלם מהאחריות והחיסורים והילדים אינם משלמים מחיר על כך.
אז מהו הפתרון המומלץ?
ילדים חייבים לדעתי להגיע לביה"ס ובזמן, זהו חלק מתהליך של הסתגלות לדרישות המסגרת, גם אם אינן נעימות ונוחות, הכנה לעולם הצבא והעבודה. בשום מקום הילד לא יוכל להחליט אם הדרישות מתאימות לו, מה הוא בוחר לקיים וממה הוא בוחר להתעלם וכשיינהג כך ישלם על כך מחירים יקרים.
אני ממליץ שההורים יקיימו שיח עם הילד שיחה טובה ואפקטיבית ברוח טובה שיחה עניינית, כזו שאינה נובעת מתוך רגשות כעס, אכזבה, או תיסכול. אם בעבר בסיס הסמכות ההורית היה כוח והפחדה, הרי שהיום התנאי להצלחה הורית הוא סמכות המבוססת על תקשורת אסרטיבית – אדיבות תקיפה.
1 הברירה הנצבת בפני המתבגר היא לא אם לקום בבוקר וללכת לביה"ס אלא אם יעשה זאת בכוחות עצמו או יקבל עזרה מההורים.
2 השיחה עם הילד חשוב שתהיה אסרטיבית ואמפטית כאחד, יש לשאול אותו, איך אפשר לעזור לך? לאיזו עזרה אתה זקוק מאיתנו? ולהגיע להבנה ולהסכמה באווירה טובה בנושא.
בהצלחה!
______________________
גדי רוזן, מאמן הורים למתבגרים ומתבגרים.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
הורים מוטרדים רבים שואלים מה נכון לספר לילדים
מה קורה כשההורה והמתבגר ברוגז או אני והמתבגר שלי
"התבגרות" ("Boyhood") הוא סרטו החדש של הבמאי ריצ'ארד לינקלייטר
ההורים שלנו... הם פשוט מיושנים מתקופת הדינוזאורים, זקנים
מתוך העיתונות: "שתי ילדות טבעו למוות בבריכה בסביון"
גיל ההתבגרות אינו פשוט וגורם למתחים, פחדים, לחץ ובלבול לא
מהי הדרך להיות הורים טובים באמת? מה זה
מה צריך ללמד ילדים לגבי כסף וקניות, מדוע זה
אמא שואלת: הבן שלי בן 16.5 הוא לא
1. העניקו לילד תחילה שורשים כדי לגדול ולאחר מכן
מהם הקשיים והאתגרים הניצבים בפני המשפחה המודרנית בימינו?
7 טיפים להורות: 1. הורה יקר, "כשתהיה ילד"
הסתגלות לשינויים ולהתחלות חדשות במעבר מהגן לביה"ס ובמעברים