מרק עדשים וקינואה טבעוני, ללא גלוטן
סלטים מרקים לחמים
מרק עדשים וקינואה טבעוני, ללא גלוטן
מרק עדשים וקינואה הכי טעים שיש… בריא בריא . גם טבעוני וגם ללא גלוטן
הכנתי היום והילדים פשוט עפו על זה! כן, שמעתם טוב, הילדים! בני 4 ו1.5:) משוגעים על המרק. כנראה שעשיתי משהו טוב אחרי הכל…:)
אז איך מכינים את המרק?
מצרכים:
כ400 גרם עדשים כתומות שטופות
כ100 גרם קינואה
1 בצל גדול קצוץ
2-3 גבעולי סלרי גדולים, שטופים וקצוצים
2 גזרים קלופים וקצוצים
1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה.
תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, כמון
הוראות הכנה:
שמים בסיר שמן זית ומטגנים בו את הבצל.
אחרי שהבצל נהיה שקוף, מוסיפים פנימה את התפוח אדמה והגזרים. מערבבים טוב טוב שהכל יהיה עטוף היטב בשמן זית.
מוסיפים גם את הסלרי הקצוץ והפרוזיליה ומערבבים עוד קצת. מוסיפים תבלינים לפי טעם… אני מוסיפה מלח, פלפל שחור, הרבה כורכום, קצת כמון.
אחרי 5 עד 10 דקות של טיגון מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 4\3 מהסיר.
מוסיפים את העדשים והקינואה ומבשלים כחצי שעה עד 40 דקות.
כשזה מוכן ומוודאים שהעדשים התרככו, אני אישית אוהבת לעשות למרק חצי טחינה בבלנדר מוט. שיסמיך עוד קצת אבל עדיין יהיו ביסים של תפוח אדמה ושל גזר…
מוכן צי'ק צ'אק ומתחסל באותה המהירות.
תהנו ממרק העדשים!
ושתהיה שבת שלום…
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
מרק עדשים וקינואה טבעוני, ללא גלוטן מרק עדשים
מערכת העיכול שלנו היא סוג של ראי לנפש,
עונות המעבר ומזג אוויר שרבי... בדיוק התקופות המאופיינות בהיווצרות