קורס הכנה ללידת תאומים?
אבהות, אמהות, אמהות ונשיות, הדרכת הורים, הריון ולידה, להורים, תאומים
קורס הכנה ללידת תאומים – האם באמת צריך את זה?
"הבנתי שיש לי סיכוי גדול יותר ללדת בניתוח קיסרי, אז למה בכלל כדאי לי לעבור קורס הכנה ללידה?"
פעמים רבות אני רואה את השאלה הזו ברחבי הרשת או שאני נשאלת אותה בעצמי – מדוע והאם באמת יש צורך בקורס הכנה ללידת תאומים?
למעשה, כדאי לדעת, שקורס טוב, שיכיל בתוכו סילבוס (תוכנית קורס) עמוק ומלא, יתן מידע גם על ההנקה, על הימים שאחרי הלידה וגם מעט על ההורות. מה שהופך את הקורס בעצם ל – "קורס הכנה ללידה, להנקה והורות" ומדריכה מקצועית תדאג גם לתת מידע על ההריון ועל שמירת הבריאות עוד בשלב הזה.
ההבנה הבסיסית הזו לגבי התכנים המועברים בקורס איכותי ומקיף כבר נותנת תשובה חלקית לשאלה. כי בעצם לא מדובר רק בהכנה ללידה אלא גם בהכנה להנקה ולהורות, וזה משהו שכל משפחה נדרשת לעשות גם אם הלידה תהיה לידה קיסרית…
אבל אני רוצה לומר לכם משהו חשוב על קורס הכנה ללידת תאומים – קורס באוריינטציה לעולם התאומות חייב להכיל בתוכו תכנים שלא יופיעו בקורס הכנה ללידה רגיל (ליחידאים). מדובר בשני נושאים עיקריים שהם אינם יחודיים לתאומים, אבל סטטיסטית הם עשויים להיות חלק מהתהליך באופן שכיח יותר:
האחד הוא על לידה בניתוח קיסרי .
והשני הוא על הפג והפגיה.
בשני המצבים הנ"ל ה"מיספרים" אינם רלוונטים בעיני (ויש לי נטיה להאמין שכאשר לא יודעים אותם אז יש סיכוי גדול יותר להמנע מלהכנס לסטטיסטיקה), אבל מכיוון שהסיכויים כן גבוהים יותר, אני בהחלט בעד להתכונן, ללמוד, לאסוף מידע ולהכיר מונחים ומושגים מהעולמות הללו. היכרות מוקדמת עם אירועים רדיקליים כגון אלה יכולה להפחית משמעותית את רמת המתח ולשפר את יכולת ההחלמה וההסתגלות למצב ובכך לייצר מצב רגשי טוב וחזק יותר שיהווה בסיס להורות נינוחה ורגועה לתינוק או לתינוקות החדשים.
קורס הכנה טוב ואיכותי יפרוס בפניכם את כל הידע הנחוץ לכם להתכונן פיזית ורגשית, לדעת איזה שאלות לשאול ואפילו את הזכויות שלכם. וזה נכון כאמור גם למצבים ולפרוצדורות שרופאים ימליצו במהלך לידה כגון מתן תרופות, זירוזים, שיכוך כאבים וכמובן גם החלטה ליילד בניתוח קיסרי.
לפניכם רשימת נושאים שרצוי שיופיעו בקורס שלכם עם דגשים מיוחדים לעולם התאומים בהקשר של הריון, לידה, הנקה והורות:
- אנטומיה ופיזיולוגיה של ההריון והעוברים – מבנה האגן, מבנה הרחם, העוברים והשתלבות כל ה"שחקנים" בהריון ובלידה.
- מבשרי לידה וסימני אזהרה – מתי והאם לגשת לבית החולים?
- התמודדות עם מערכות הגוף בהריון תאומים – זהו הריון שדורש שינוי באורח החיים. כמעט בלתי אפשרי להמשיך בהריון תאומים לאורך זמן מבלי לעשות שינויים כאלה ואחרים או שהם נכפים.
- סיבוכים אימהיים – כדאי להכיר את גורמי הסיכון שאופייניים להריון תאומים כדי לחדד את ההקשבה ולהיות ערניים לשינויים במידה וחלים כאלה.
- שלבי הלידה הפיזיולוגית של תאומים תוך הבנת הפרוטוקולים של בתי החולים וגישתם ללידת תאומים.
- על הכאב בלידה על משככי הכאבים השונים – קונבנציונליים וטבעיים.
- באיזה בית חולים כדאי לך ללדת?
- תהליך הקבלה למחלקת יולדות ולחדר הלידה.
- התערבויות בלידה ובתהליך כולו – מוניטור, השראת לידה וזירוז לידה, לידות מכשירניות וניתוח קיסרי (כדאי שתהיה הרחבה של הניתוח הקיסרי ועל האפשרות שהוא יהיה משולב בלידה וגינלית).
- הצוות בחדר הלידה – מעגלי ההשפעה על היולדת (מיילדת, מלווה/ים, רופא/ים), הדרכה לשיתוף פעולה מועיל עם הצוות, תפקידי בן הזוג/מלווה בלידה – בעל, דולה או שניהם.
- פגות ופגיה – חשיפה ראשונית וקבלת מידע שירגיע ויאפשר להתמודד ביעילות עם הנושא, עקב הסיכוי הגדול ללידה מוקדמת.
- פרק על הנקה – יתרונות, הנקה בחדר לידה ובבית החולים, על סוגי החלב, אופי וזמני הנקה, אתגרים בהנקה ועוד ועוד וכמובן על הנקת תאומים – האם אפשרי? האם ביחד או לחוד? האם חובה לשאוב?
- טיפול ראשוני בתינוק – בחדר לידה, בדיקת רופא במחלקה, פרוצדורות טיפוליות וגם על זכויות התינוק.
- משכב לידה – השינויים, הכאבים והתופעות השונות.
- תמיכה לאחר הלידה – החשיבות הגדולה של עזרה עם תאומים והיערכות מראש של המשפחה, של אופצית מטפלת בתשלום, מקומו של בן הזוג וגם זכויות המשפחה לתאומים.
- מזוגיות למשפחה – אובדן האינטימיות, מזוג לרביעיה, מיניות ולידה, על הורות לתאומים – האספקטים הייחודיים שמתחילים עוד בשיח על ההלם שבקבלת הבשורה על הריון התאומים וכלה ברעיון ההפרדה, ההשוואה והאהבה לשניים בו זמנית.
- מצב נפשי לאחר הלידה – זיהוי סימנים לדכדוך, בקשת עזרה, דיכאון אחרי לידה.
אז כמו שאתם מבינים, קורס הכנה ללידה, הנקה והורות לתאומים אמור להכיל מידע כל כך רב ונחוץ שאין סיכוי שתרצו להפסיד או שתשקלו להתחיל לחפש את כל המידע הזה ברשת. קורס טוב ואיכותי יגיש לכם את המידע בצורה מאורגנת וכרונולוגית ויעשה לכם בעיקר הרבה סדר בתוך הבלגאן שברשת והבלגאן שבראש שלכם.
מתי מומלץ להתחיל קורס הכנה ללידה, הנקה והורות לתאומים? הזמן הטוב ביותר הוא סביב שבוע 26-28, בעקבות הסיכויים הגבוהים ללידה מוקדמת. בהנחה שההכנה תכלול גם התייחסות נכונה להיריון המיוחד, ויחד עם הקשבה לגוף, יתכן ותגיעו לשלבים מתקדמים של ההיריון ותוכלו להפנים בצורה הטובה ביותר את כל תכני הקורס.
במהלך השנים האחרונות הכשרתי עשרות נשות מקצוע מתחום הדרכת הכנה ללידה לעבוד עם נשים ומשפחות לתאומים. המטרה שלי היא ללמד נשות מקצוע שאינן מחוברות דרך משפחתן לעולם התאומות, להכיר את המידע הרב, הרגיש והייחודי וכדי לתת את המענה המקצועי הטוב ביותר. למדו אצלי גם לא מעט נשות מקצוע שהן בעצמן אמהות לתאומים והמידע שהן קיבלו אצלי בהשתלמויות חידד אצלן הבנות ותחושות רבות ומגוונות בהקשר של החוויה האישית שלהן בזמן ההיריון, הלידה, ההנקה וההורות הפרטית שלהן לתאומים או לתאומות שלהן.
אם את מעוניינת לקבל הפניה לשם של מדריכת הכנה ללידה באזורך שקיבלה הכשרה והיא בעלת ידע להעביר קורס הכנה ללידת תאומים באורינטציה המתאימה, אנא כתבי לי כאן בתגובות או שלחי מייל לכתובת ayeletla@gmail.com
מוזמנות להגיב ולשאול שאלות נוספות בנוגע לנושא כאן למטה.
שלכן,
איילת
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
איך להתכונן להנקת תאומים בחמישה שלבים: אני שמחה
מה לקחת לחדר לידה? מתי כדאי לארוז את
קורס הכנה ללידת תאומים – האם באמת צריך
בהריון עם תאומים גם אני הייתי שם... לפני
תעודות הוקרה לילדינו חלק מהילדים כבר יצאו לחופשה
פגייה אחרי שערכתי לכם הכרות עם עולם הפגות
פגות היא עניין מאתגר לחלוטין וגם די בלתי