תינוק לא ישן, או לא נרדם לבד? רוצים לישון לילה רצוף?
הגיל הרך, הדרכת הורים, הריון ולידה
תינוק לא ישן גורם הורים רבים לשכוח את התחושה של לילה רצוף, חסר יקיצות ומלא שלווה. אם גם אתם מרגישים זאת, הגיע הזמן להחזיר את החיים למסלולם.
הבייבי נולד ולא ידעתם את נפשכם מרוב שמחה, מצאתם עצמכם בוהים בו ולא מאמינים כמה שלווה טמונה בו וכמה נפלא הוא ישן… כשפתאום הכל השתנה, הוא כבר לא נרדם בשנייה ואתם מוצאים עצמכם מחזיקים אותו על הידיים, קופצים על כדור פיזיו וסופרים את השניות עד שתוכלו כבר להניח אותו ולקבל שנייה לעצמכם. איך להתמודד עם תינוק לא ישן.
בין אם אתם יוצאים בבוקר לעבוד, ובין אם נשארים בבית עם התינוק, אתם זקוקים לשינה איכותית ולא פחות מכם, גם ילדכם זקוק לכך.
תהליך יעוץ שינה בשיטת "לילה טוב" מתאים לתינוקות מגיל 5 חודשים ועד ילדים בגיל 5.
קצת על עקרונות תהליך "לילה טוב"
תהליך השינה בשיטת "לילה טוב" הינו תהליך הדרגתי אשר מאפשר מענה מיידי ותמידי לבכי התינוק/הילד. במהלך התהליך לומד הילד למה לצפות ורוכש ביטחון אשר ימשיך ללוות אותו בחייו ובשנתו.
התהליך מלמד את הילד לצפות את תגובות הוריו ליקיצות וכך מפתח את הוודאות והעצמאות שלו ומקנה לו סדר יום עם טקסי שינה ויכולות שינה אשר מוטמעים בו ולא חולפים בסיום התהליך.
אני מאמינה, שבכי הינו דרכו של התינוק/הילד להודיע לנו כי הוא זקוק לנו- הוריו ועל כן חשוב שנענה לו ועם זאת נלמד אותו להירדם עצמאית ולא להיזקק לנו במהלך הלילה.
הדרגתיות התהליך
התהליך אינו דרסטי ומתנהל בהדרגתיות כאשר המעבר בין שלבים שונים בתהליך עוזר לתינוק/לילד להתיידד עם המיטה ועם השינה תוך שהוא חש תחושת ביטחון ועצמאות.
המעבר בין השלבים השונים הינו אינדיבידואלי ומותאם לתהליך ולצרכי התינוק והוריו ועל כן התהליך יתחיל לאחר שיחת איבחון שנעשית עם בני הזוג בה נבחנים אספקטים רבים בשנתו.
גמילה מגורמי תלות
כיוון שתינוקות וילדים נוטים לפתח עמידות לגורמי תלות חיצוניים, כך שמה שעזר להם להירדם לפתע כבר אינו עוזר וההתעוררויות נעשות תכופות יותר וממושכות יותר, נעזור לתינוק בתהליך לנטרל גורמים אלה על מנת שכבר לא יזדקק לעזרתנו בלילה למוצץ, שינוי תנוחה, אוכל ועוד וילמד לישון לילות רצופים ורגועים.
אז מה ניתן לעשות?
4 טיפים חשובים להקלת הירדמות התינוק בלילה:
1. סימני עייפות– נסו לזהות את סימני העייפות של תינוקכם על מנת שתוכלו להיענות להם בהקדם.
2. סדר יום – סדרו את יומו של התינוק כך שיכיל תנומת בוקר, צהריים ובמידת הצורך אחר הצהריים. אפשר להיעזר בעריכת רישום השינה במשך מספר ימים על מנת להכיר יותר את צרכי השינה שלו.
3. הפרדה בין אוכל לשינה – רצוי ליצור הפרדה בין האכלת התינוק להרדמתו.
4. טקס שינה – הוסיפו טקס שינה קבוע, מסודר ומרגיע (לדוגמא, אוכל-אמבטיה-מיטה) אשר יסייע לתינוק להבחין בין יום ולילה.
_________________
אשמח לעזור לכם- דנה שם טוב 050-3713042 shemtovdana1@gmail.com
/www.facebook.com/Babymove.co.il
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
נתחיל בניסוי. בשורה הבאה תקראו שאלה. ענו עליה
תינוק לא ישן גורם הורים רבים לשכוח את התחושה