10 טיפים לתזונת ילדים:
תזונה ובריאות
1. את כמות האוכל אשר אתם מגישים לילדיכם בצלחתם, התאימו לגילם ולנפח קיבתם. כמבוגרים, אנו רגילים לאכול מנות גדולות יותר ולפעמים מגישים כמות זהה לילדנו, כזו שפחות מתאימה לצרכיהם האנרגטיים. עודף אנרגיה עשוי לגרום להשמנה.
2. מומלץ לחשוף את התינוק והפעוט למזון חדש מספר פעמים רב, לפחות 11 פעמים, על מנת שהטעם יתקבל. את המזון החדש יש להציג לבדו, על מנת שהילד יוכל להבדיל בין הטעמים השונים. כמו כן ניתן להציג מזון בצורות בישול שונות: מבושל, צלוי, מוקפץ, טרי.
3. הפחיתו, ככל שניתן, את מספר ארוחות המזון המהיר בשבוע, ארוחות אלו מכילות, לרוב, כמות קלוריות ואחוזי שומן גבוהים יותר ממזון ביתי. אם כבר אוכלים בחוץ, בחרו ארוחות כמו סלטי ירקות עם ביצה וטונה, סושי עם דג ללא טמפורה, כריך' עם פסטרמה דלת שומן וירקות, ללא הרבה רטבים.
4. על פי מחקרים, "דילוג" על ארוחת הבוקר, מגביר את הסיכון להשמנה בילדים. מומלץ להרגיל את הילדים לאכול משהו קטן לפני הגן או בית הספר, כגון: דגני בוקר, שאינם ממותקים, עם חלב, משקה יוגורט, פרוסת לחם עם גבינה לבנה.
5. השתייה המומלצת לילדים היא מים. שתייה ממותקת, עשירה בסוכרים, מגבירה את הסיכון להשמנה, עלולה לגרום לעששת בשיניים ולעיתים גורמת לצריכה תזונתית ירודה.
6. על מנת לספק לילדינו את כל רכיבי התזונה, הדרושים לגדילה, חשוב להקפיד על אכילה של ארוחת בוקר, צהריים וערב. בין הארוחות יש להוסיף ארוחות קטנות, הכוללות פירות, מעדני חלב וכריך קטן.
7. מחקרים מראים כי אכילה מול הטלויזיה, מהווה גורם סיכון להשמנה. מומלץ לחנך את הילדים לאכול בישיבה מול שולחן ללא מסיך דעת. כך ניתן להתרכז באכילה, בלעיסה איטית ולשבוע מכמות אוכל קטנה יותר.
8. מומלץ לשלב לפחות 3 ארוחות משפחתיות במהלך השבוע. הילדים לומדים מחיקוי אכילה בריאה של ההורים, כך גם תרוויחו זמן איכות משפחתי לשיחה ועידכונים.
9. סידן הינו אחד המינרלים החשובים בתהליך הגדילה של הילדים. 99% מהסידן בגוף נמצא בעצמות ובשיניים ועל מנת להגיע לדרישה המומלצת ליום, חשוב להקפיד ולאכול מאכלים עשירים בסידן, במסגרת מספר ארוחות ביום. סידן נמצא, בין היתר, במוצרי חלב. המאכלים העשירים במיוחד בסידן הם: גבינת ריקוטה, גבינה צהובה, טופו מועשר, אפונה ירוקה, כרוב, שומר וטחינה גולמית מלאה.
10. על מנת לכלול בתפריט ילדינו, מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים, מומלץ לזמן להם מגוון מכל קבוצות המזון. את הירקות והפירות יש לבחור מחמשת הצבעים השונים: ירוק, אדום, צהוב-כתום, סגול, לבן. מומלץ לאכול 5 מנות פרי / ירק ליום.
בתיאבון בריא!
_____________________
ג'והנה ויינברג, דיאטנית קלינית
וצוות הדיאטניות – מדיקס (בראשות יעל דרור)
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
מים הם מקור החיים, מהרגע הראשון. זו הסיבה
כהורים, אנחנו דואגים לבריאות ילדנו, שומרים עליהם ורוצים
מרוץ המדרגות בחיפה מתקרב! יום ששי הקרוב, 30.5,
כיצד ניזונים ילדינו בחודשי החורף? למזג האוויר יש
1. את כמות האוכל אשר אתם מגישים לילדיכם
ארוחת בוקר וכריכים מגוונים וטעימים לבית ספר: אנחנו