אוזני המן ללא גלוטן בקלי קלות!
מתכונים לחגים, מתכונים קלים, צליאק וגלוטן תזונה
חג פורים, חג פורים, חג גדול לילדים והפעם:
מתכון קל הכנה לאוזני המן ללא גלוטן כמובן.
רציתי הפעם להשתמש במתכון שהייתי משתמשת בעבר, עם קמח רגיל ולכן ניסיתי להשתמש במקום בקמח רגיל בקמח החדש שנקרא :"כרגיל". זהו קמח חדש בפיתוחה של השפית עינת מזור, והרעיון שהוא מחליף אחד לאחד קמח רגיל.
התחלתי להתנסות בו ובהחלט הוא מוצלח וטעים, אין טעם של "ללא גלוטן"....
לחמם מראש תנור ל180 מעלות.
ולמתכון עצמו:
אוזני המן ללא גלוטן
לעבד יחד 200 גרם חמאה (חבילה) עם 100 גרם של אבקת סוכר (חבילה שלמה) לתערובת קרמית.
לדעתי הכי נוח במעבד מזון.
להוסיף כפית תמצית וניל, ולהמשיך לערבב. לתערובת להוסיף ביצה אחת עם חצי כוס קמח "כרגיל", ולהוסיף עוד 3 פעמים בכל פעם רבע מכמות הקמח עד שנתמע היטב. בסך הכל 300 גרם קמח "כרגיל" וכפית אבקת אפייה. לא לשכוח להוסיף גם קורט מלח!
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר חצי שעה- שעה.
לאחר שהבצק קר הוא יהיה נוח לעבודה, לרדד ולקרוץ עיגולים.
באמצע כל עיגול אפשר לשים מילואיים שונים- ממרח שוקולד, תמרים, ריבה (אוהבת הגדולה), מלית תפוחי עץ וקינמון (אוהב הבעל) , ממרח חלבה וכל ממרח ומילוי שאוהבים.
יוצרים את צורת האוזניים על-ידי צביטת הקצוות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב ויציבות.
לצנן היטב לפני האכילה למניעת כוויות מהמילוי....
סך הכל מהכמות הזאת יצאו לי כ-20 יחידות, שהתחסלו מהר מדיי.
בתיאבון וחג פורים שמח וכייפי במיוחד!!!
לאחרונה שמתי לב שעל המדפים בסופרים נוספו מגוון
עוגת ביסקוויטים וגבינה ללא גלוטן לפעמים כדאי ורצוי
לכבוד שנת הלימודים החדשה שממש בפתח, ולקראת החזרה
במסגרת החופש הגדול וחובותיי לבנות, הכנו עוגיות שוקולד
חזרנו לא מזמן מירושלים שם התקיימה הבוקר ההפגנה
יש פה מישהו שלא אוהב בראוניז שוקולד עסיסיים
מתכון קל להכנה לחטיף זיתים (ללא גלוטן כמובן)
מאיצ'וק שלי חוגגת 9 באמצע חודש הבא והחלטנו
כמו שהבטחתי בפוסט הקודם על סוגי הקורנפלקס אביא