אחה"צ של כיף במטבח עם עומר שלי – נעים, יצירתי וטעים !
מתכונים לילדים, מתכונים קלים
זמן איכות שבועי אמא ובן, ועומר שלי בהיסטריה להכין המצאה שלו אותה הוא מכנה "רביולי אפוי". בעצם מדובר בסוג של בורקס/סמבוסק ממולא.
הכנו בצק ושני סוגי מילוי שהמצאנו. יצא טעים מאוד ולכן שמחים לפרגן את המתכון גם לכם 🙂
לבצק (כ-20 יחידות):
1/4 כוס שמן זית
90 מ"ל חלב
1/2 כפית חומץ (מוסיף לפריכות הבצק)
1/2 כפית מלח
2/3 כוס קמח שיפון/מלא/מעורב
2/3 כוס קמח תופח
למילוי:
מילוי בטטה ותפו"א: קולפים בטטה ותפו"א, חותכים לקוביות, שמיים בצלחת עמוקה עם מים עד מחצית הגובה ומבשלים 10 דקות מכוסה במיקרוגל. מסננים מים, מועכים לפירה ומוסיפים בצל ירוק קצוץ.
מילוי גבינות: מועכים בקערה גבינה בולגרית, גבינה לבנה, גבינה צהובה (או גבינות אחרות), בצל קצוץ, מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מערבבים עם כף את כל חומרי הבצק ביחד בקערה ומסיימים בלישה קלה בידיים. מחלקים ל-20 כדורים אותם מרדדים לעיגולים דקים.
מניחים כפית מלית במרכז, סוגרים לחצי עיגול ומגמרים עם מזלג מסביב. מזגגים בביצה ושומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-17 דקות.
מוציאים וטורפים. ניתן לטרוף עם סלט קצוץ וגבינה לבנה ליד 🙂
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
מתכון לחג השבועות, מתכון נהדר להכנה עם הילדים: חומרים
חג פורים בפתח, וכמדי שנה נכין אזני המן
זמן איכות שבועי אמא ובן, ועומר שלי בהיסטריה