עוגה ללא גלוטן
עוגות וקינוחים, צליאק וגלוטן תזונה
איך להכין עוגה עם זילוף, עוגה ללא גלוטן:
אני מאוד אוהבת את עולם הקונדיטוריה ולפעמים מכינה דברים נחמדים, חלק מהתיסכול עם נושא הצליאק הוא חוסר היכולת להשתמש בקמחים הרגלים ולהמשיך לאפות ולהכין דברים גלוטניים מושחתים, אבל עם הזמן אני לומדת למצוא תחליפים ראויים ולפעמים לא פחות טעימים 🙂
כאן אלמד שלב אחר שלב איך להכין עוגה ללא גלוטן ואת טכניקת הזילוף על העוגה.
הכי טוב להתחיל מתרגול הזילוף על קאפ קייקס, דוגמא בתמונה:
עוגת ללא גלוטן עם זילוף מרשים, או לכל אירוע אחר:
נראית ממש מרשימה ואפילו בלתי ניתנת להכנה ביתית, אבל עם קצת הדרכה ויכולות הקצפה וכמובן הזלפה, התיאוריה ממש לא מסובכת מדי ואפשרית. כמובן שמי שממש לא אוהב לאפות את העוגה עצמה תמיד יכול לקנות את העוגה עצמה ולצפות אותה עם זילוף, דבר שיוזיל עלויות בצורה משמעותית, אבל חשוב להדגיש שאני כל כך מכבדת את כל בעלות המקצוע שמכינות דברים מעלפים ומקצועיים אז כמובן שאני מפרגנת, וממליצה מאוד לאירועים חשובים להזמין ממקצוענית, ואם לוקחים בחשבון את כל המסביב- חומרים, הפעלת תנורים ומיקסרים, קנייה של צנטרים, שקיות זילוף צבעים וכו' לפעמים עדיף באמת לקנות מוכן...
אבל אני החלטתי שממש מושך אותי ללמוד וליצור משהו בעצמי.
אז קודם כל, כמובן שהחלטתי להכין את הזילוף על עוגה נטולת גלוטן כדי שבנותיי האהובות יזכו ליהנות גם מטעמה ולא רק מיופייה של העוגה.
את המתכון לעוגה עצמה קיבלתי מתמי בן-דוד עצמה, זאת שפיתחה את הקמח "תמי" שזוכה להרבה שבחים בשל העובדה שהוא מחליף קמח רגיל בצורה מצוינת ומאפים יוצאים מוצלחים מאוד. כמו שציינתי בעבר הבעיה העיקרית היא המחירים, אבל זה לא קשור לתמי עצמה וזה נושא בפני עצמו.
המתכון: עוגת יום הולדת טורט ללא גלוטן בקוטר 28 ס"מ:
- 7-8 ביצים גדולות כ-475 גרם
- 270 גרם סוכר
- 200 גרם קמח תמי
- 70 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
- 1 כפית שטוחה של אבקת אפייה – 4 גרם
- 1 כפית תמצית וניל
ואם רוצים עוגת קקאו:
להוסיף 60 גרם קקאו, להוריד ל-150 גרם קמח תמי ו-60 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור. (היתר נשאר אותו דבר כמובן)
אופן ההכנה -
- תנור ל-165 מעלות ללא טורבו, ולשמן תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ, ולרפד את התחתית הנייר אפייה.
- להקציף את הביצים בשלמותן במהירות בינונית-גבוהה במשך כ-5 דקות ולהוסיף בהדרגה את הסוכר ותמצית הוניל. להמשיך בהקצפה גבוהה עד שמסיימים את כל כמות הסוכר, עד שמתקבל קצף תפוח ואוורירי ובהיר, סך הכל עד כ-13 דקות.
- בנפרד, לנפות קמחים ואבקת אפייה, לעוגת קקאו לנפות יחד את הקקאו .
- לקפל בעדינות את הקמח לקציפת הביצים כל פעם 2-3 כפות, לאט לאט! עד שהכמות הקודמת נטמעת לחלוטין בתוך התערובת.
- ליצוק לתבנית, ליישר מעט ולאפות עד 55 דקות או עד שקיסם יוצא לח ונקי.
- לצנן לחלוטין לפני הניתוק ולפני הקישוט.
כשהעוגה מוכנה, מצפים אותה דקות בקרם ואז נתחיל בטכניקת הזילופים:
בוחרים את הציור שמעוניינים, בדוגמה פה בחרתי בכבשה המתוקה "ניקי".
מדפיסים את הדוגמה הרצוייה, מניחים על נייר אפייה ומעתיקים בזהירות את כל קווי המתאר.
הופכים את הנייר ואז מזליפים שוקולד על קווי התמונה.
איך מכינים? שתי חבילת שוקולד מריר עם עשרים גרם חמאה, ממיסים במיקרו למרקם חמאתי ושמים בשקית זילוף.
אפשר גם עם צימקאו במיקרו ושוב בשקית זילוף עם חור קטן.
רצוי לעשות זאת על קרש חיתוך או משהו שניתן להכניס למקפיא ויהיה נוח להעביר, לחכות כעשר דקות שמתקשה. ואז להוציא ופשוט בעדינות להפוך על העוגה.להניח על העוגה ולטופף בעדינות שיצא בזהירות ובלי לשבור את השוקולד.
זילוף השוקולד על נייר האפייה
זילוף השוקולד מונח על העוגה
מתחילים לזלף, חשוב שיהיו כמובן שקיות זילוף וצנטרים מתאימים, מומולץ להתנסות קצת לפני ולזלף על יבש.
הקרם שמומלץ הוא קרם צמחי ומכינים לפי המתכון : לכל מיכל שמנת צמחית של 250 מ"ל, להוסיף 3 כפות אבקת סוכר ו-3 כפות אינסטנט פודינג וניל.
הזילוף מקרוב בשלבים מתקדמים
ולבסוף החלק החשוב מכל, הבנות המאושרות מהיצירה וגם נהנו מאוד מטעמה:)
אז אם יש שאלות, או כל בקשה אשמח לשמוע וכמובן אם יצא להכין צלמו והראו.
אני כל כך נהנתי מההכנה עצמה וכמובן מהתוצאה
אז שיהיה לכם יום הולדת שמח!!! לפחות כמו עוגת יום ההולדת!
שלכם, איריס
לאחרונה שמתי לב שעל המדפים בסופרים נוספו מגוון
עוגת ביסקוויטים וגבינה ללא גלוטן לפעמים כדאי ורצוי
לכבוד שנת הלימודים החדשה שממש בפתח, ולקראת החזרה
במסגרת החופש הגדול וחובותיי לבנות, הכנו עוגיות שוקולד
חזרנו לא מזמן מירושלים שם התקיימה הבוקר ההפגנה
יש פה מישהו שלא אוהב בראוניז שוקולד עסיסיים
מתכון קל להכנה לחטיף זיתים (ללא גלוטן כמובן)
מאיצ'וק שלי חוגגת 9 באמצע חודש הבא והחלטנו
כמו שהבטחתי בפוסט הקודם על סוגי הקורנפלקס אביא