איך עושים חלה קלועה?
מתכונים קלים, סלטים מרקים לחמים
איך עושים חלה קלועה?
יום חמישי מגיע ואני מרגישה עיקצוצים בידיים, השאלה "מה אני אכין היום", תמיד נשאלת אצלי, אבל יום חמישי מרגיש לי אחרת… זהו כמעט היום היחידי בו כל בני המשפחה יושבים יחדיו ואוכלים צהריים.
פעם, לא כזה מזמן, לפני הילדים, ימי שישי היו הקפה על אחת השדרות של ת"א, השמש, השלווה…
כיום, איך נאמר, ימי שישי נראים קצת אחרת, מורידים את הילדים בגן , יאללה קפה עם העוגה שהכנתי בחמישי (זו הפעם היחידה שאני אוכלת מתוק )… קוראים זריז עיתון – אני לובשת את החלוק ונכנסת למטבח.
שבת קודש אומרים – אז אצלי היא קדושה באופן אחר… קודש של אפיה ויצירה במטבח.
אני אוהבת לאפות חלות. חלות לשבת ממלאות את הבית בריח מיוחד, ריח ממלא, ריח משפחתי,ריח טוב.
לא פעם הלכתי לטקס "הפרשת חלה". אני לא אדם דתי, אך זהו טקס עליו אני ממליצה לכל אישה. יש בו עוצמות מרגשות עד דמעות.
לכבוד הוא לי לרשום לפניכם את המתכון המשובח שאספתי מטקס הפרשת חלה, ומאז מייצג את הקדושה אצלנו בכל יום שישי:
שווה בתיאבון!
איך עושים חלה קלועה של שבת – מתכון, כולל טיפים חשובים:
מרכיבים לשתי חלות:
1 קילו קמח-מנופה
50 גר שמרים, אפשר "שמרית " אפשר טריים..
6 כפות סוכר
2 כפות מלח גס
11/2-2 כוסות מים פושרים.
מעט שמן
לזיגוג:
ביצה טרופה מעורבבת עם מעט מים קרים
שומשום/פרג
אופן ההכנה –
בהפרשת חלה, לשים ביד… זו חלק מהמצווה. בבית אני לשה במיקסר.
מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוזגים לאט את המים ועוצרים בכוס.
(עדיף תמיד לשים מעט ולהוסיף, מאשר לשים את כל הנוזל שיהיה דביק מדי ולהוסיף קמח).
מוסיפים מים ואת המלח.
הבצק צריך להיות רך למגע,לא דביק מדיי – נוח לעבודה. 7-10 דק לישה, כדי שהשמרים ייפתחו.
כמות הנוזלים יכולה להשתנות לפי תנאי מזג האויר והקמח. חשוב להתייחס למצב של "כמה הקמח לוקח".
כשהבצק מוכן, לוקחים מעט שמן, שופכים על היד מעל קערת הבצק, ו"מכניסים" את השמן תוך כדי לישה ושימון כל הבצק.
מכסים במגבת נקייה ולחה או בניילון נצמד עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אם רוצים חלות, מחלקים את הבצק לשניים וכל חתיכה לשלושה חלקים, מהם קולים
צמה.
אם רוצים לחמניות, מחלקים את הבצק לכדורים שווים בגודלם, בערך גודל של כדור טניס ומכינים – או לחמניות כדור, או לחמניות שבלול.
אני אישית אוהבת את המראה של שתי חלות גדולות. (אפשר לעשות גם 4 קטנות).
מניחים את החלות או הלחמניות בתבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים במגבת נקייה לחה עד שמכפיל את נפחו.
מורחים בביצה טרופה עם מעט מים קרים ומפזרים שומשום או פרג.
אופים בחום 180, 35 דק' בתנור שחומם מראש, או עד להזהבה.
עד שבבית מתמלא ריח משגע של שבת…
אז שיהיה לכולנו שבת שלום, עם ריחות של דברים טובים, מחממים ומקרבים. ובתיאבון!
_________________
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
קציצות טבעוניות לילדים היי לכם! מתכוני בריאות כאן
סלטים שווים לילדים: מלחמה. אזעקות. הימים מטורפים, לא פשוט
ארוחת צהריים קלילה לקיץ, ירקות מוקפצים, פירות ודגנים:
מתכון פנקייק בריאות מקמח מלא יום שבת בבוקר,
יש מי שלא אוהב קובות? יש כל כך
מכירים את זה שיושבים במסעדה, ומתמוגגים מאיזו מנה ובלב
מתכון לחמניות גבינה ועוגת פרג את הפוסט הזה אני
הוזמנתי לארוחת ערב בנות. חברתי מגיל 4, איתה עברתי את
סלט שהילדים יאהבו: סלט קינואה בריא הוזמנתי לארוחת
חורף, יש כאלו ששונאים ומתבאסים על המעילים