אין חגיגה בלי עוגה (מעוצבת שמכינים לבד) של אמא משקיעה
כללי
החלטתי לעשות סידרת כתבות בנושא ימי הולדת, אתם יודעים איך זה.. חודש לפני המועד המתקרב מתחילה תכונה בבית, איזה נושא נבחר, איזו הפעלה, את מי נזמין והכי חשוב איזו עוגה נכין.
כפי שאתם בטח יודעים היום שוק העוגות המעוצבות הוא מאד עשיר ויש המון סדנאות בנושא וגם אני השתתפתי בסדנת עוגות משגעת אצל חברתי המהממת דנדוש, אך במשפחתינו כבר יש מסורת, אחותי היפה או כפי שהקטקטים קוראים לה דודו מגיעה לסייע ליצור לכל ילד את עוגת החלומות שלו, היו עוגות יותר בריאות וגם עוגות קצת פחות כי ביום הולדת אני משחררת.
הבסיס הינו עוגת שוקולד, יש כמה מתכונים טובים של עוגות יומהולדת אתם יכולים לבחור את האהובה עליכם אני למטה אצרף טריק קטן "להבריא" קצת את העוגה.
מקווה שתקבלו השראה ורעיונות.. שנתחיל?
ביומהולדת השנה של אורי, אחותי ואני עמלנו על עוגת קומות, הקומה התחתונה היתה עוגת שוקולד ומעליה הספרה אחת בצבעי הקשת, איך עושים??
מתכון של עוגת טורט או וניל אשר מחלקים לקערות נפרדות ואז מוזגים לתוך התבנית כאשר בכל פעם מוסיפים בדיוק באמצע את הצבע הבא – יפה לא?
מכיוון שאני לא מעריצה נלהבת של בצק סוכר (למרות אהבתי הרבה לקרמיקה) קישטנו רק מסביב את העוגה בדמויות מהסיפורים האהובים על אורי בזמנו (סיפורי הילדות שלנו ילדי שנות השמונים) להלן התוצאות:
גיל שנתיים הגיע ואיתו שתי ורסיות של עוגה, אחת בריאה יותר משמע עם מינימום של צבעי מאכל בקצפת והשניה עדיף לא להכביר מילים הצבעוניות מדברת בשם עצמה, כאן נבחרו הדמויות האהובות עליו באותו הזמן, הזחל הרעב והפינגווין פינגו. את עוגת הזחל הכנתי למעשה מעוגה מתבנית ענקית שפשוט חתכתי בצורה זחל (כמו בתמונה):
גיל שלוש של אורי הגיע ואיתו שוב שתי עוגות (טוב אחת לגן ואחת למסיבה בבית) הפעם הדמות האהובה היתה דייגו (קחו בחשבון שזה היה טרום עידן הזילוף ואני בכלל באגנדה של DYI) וגם אחת שוב יותר בריאה הצורת 3 מלאה בסוכריות עדשים, את עוגת השלוש לא תאמינו עשינו מעוגה אחת של תבנית 26 אותה חצינו קרצנו עיגולים פנימיים ויצרו את הספרה 3), את הסוכריות מדביקים בעזרת גנאש שוקולד (שזה בעצם שוקולד מריר ושמנת מתוקה ביחס של 1:2 לטובת השוקולד, חשוב לקרר קצת לפני שיהיה במרקם של מריחה):
ואז נולדה לה הנסיכה ליבי וגם לה חגגנו יומהולדת שנה, כאן באמת נסיתי להיות בריאה אז הכנתי פשוט עוגת שוקולד ציפיתי אותה בגנאש שוקולד וקצפת בטעם שוקולד העיטורים הם מבצק סוכר אותם הורדתי לפני החיתוך בנוסף הוספתי בייגלה מקלות ארוכים מתחת לרגליים שידמה כאילו הינשופית יושבת על גזעי עץ, יש לציין שינשוף זאת החיה המזוהה עם ליבי והנה התוצאות (פשוט ויפה):
גיל ארבע של אורי (שוב שתי עוגות), האחת לגן של ספיקי מקווין ולצידה סיפור והשניה שוב דייגו. כמו כל אמא טובה מתי יש זמן לעמול על העוגה (להכניס כביסה לבשל וכו) אחרי שהילדים הולכים לישון, וכך דודו ואני בתשע בערב הכנסנו עוגה לתנור הוצאנו ובעשר בלילה חיכינו שהיא תתקרר כדי שנוכל לצפות… ואז בעשר בלילה גילינו שצבע מאכל אדום אין!!! הכל סגור כבר מסביב ואז מה עושים? מסתבר שכשמוסיפים המון ורוד פוקסיה זה יוצא מספיק קרוב לאדום (וכל המצקצקים אנא להרגע העוגה היתה ליום המחרת והילד ממש התרגש). העוגה השניה היתה מצופה בגליליות ארוכות (העוגה הזאת היתה פופולרית בזמנו) – עסק יקר יחסית אבל העוגה היתה בהחלט "בריאה" יותר:
יומהולדת שנתיים של ליבי היתה חגיגה של ממש מכיוון שבדיוק עברנו לביתינו החדש והיא קיבלה עוגת קיטי (היתה גם עוד עוגה של מיני לגן אבל אתן לא מאמינים אני לא מוצאת תמונה שלה) כאן התחלנו עם נסיונות ראשונים של זילופים כאשר יצרנו את צורת הקיטי עם העוגה, גם כאן מינימום של צבעי מאכל והעיניים והדפם נעשו עם שוקולד מומס:
ועכשיו לעוגות הכי עכשויות, עוגת חמש של אורי (הוא יחגוג שש עוד 4 חודשים) ועוגת שלוש של ליבי מלפני כמה חודשים, בגיל חמש אורי חגג עם עוד שני חברים יומהולדת של קוסמים הפעם חברתי הטובה ג'ני (המוכשרת מהפוסט של האיפור) היתה לעזר כי חגגנו יומהולדת יחד, כמות העוגות שיצרנו היה 3 (!!) הקישוטים כאן שוב מבצק סוכר. היומהולדת של ליבי היתה (כמה מפתיע) בסימן "פרוזן" והיא קיבלה עוגת אלזה שהיתה נסיון הזילוף הרציני הראשון (שני) שלי ועוגות קאפקייקס וניל עם קישוטי קצפת תכלת וזאת התוצאה:
ועכשיו לפינת הטיפים:
- איך מבריאים עוגה, בד"כ יש כמות שמן מטורפת (כוס או יותר) את הכמות של מחצית מהשמן תחליפו ברסק תפוחים, העוגה יוצאת לחה ונימוחה ותאמינו לי לא מרגישים את הטעם של התפוחים.
- לעוגת זילופים עגולה ורגילה על מה שצריך לעשות זה להעביר את התמונה הרצויה לנייר אפייה בעזרת עפרון (כן כולל כל הפרטים) להפוך את נייר האפייה ולעבור על קווי המתאר עם צימקאו (!) ולא עם שוקולד מריר, זה מנסיון מר וטיפ חשוב שקיבלתי מדנה המהממת, השוקולד המריר אינו מתקשה כמו הצימקאו וזה ממש מקשה להעביר את הדוגמא מנייר האפייה לעוגה עצמה, אני עבדתי בתוך המקפיא ולא הוא לא גדול במילה אחת – תסכול)
- תכננו מראש שלא תתקעו כמוני בעשר בלילה בלי הצבע הרצוי
- שמנת צמחית יותר עמידה משמנת חלבית אבל הרבה פחות טעימה אני אישית משתמשתת בקצפת חלבית כי הטעם עבורי חשוב יותר
- יוטוב – יש מלא דרטוני הדרכה ממש מדליקים שכוללים מתכונים ורעיונות למכביר
והכי חשוב תשתמשו בדמיון אני אוהבת שהעוגה לא נראית קנויה, אם יש לכם ממש סבלנות אז ניתן לתת לילדים לעזור אצלינו הילדים מכינים איתי תמיד את הבלילה
התכון הבסיסי שלי(אפשר לעשות כל מיני שינויים ותוספות ולהפוך אותו למגניב – דברו איתי אם אתם רוצים רעיונות):
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה אחת מערבבים חומרים יבשים:
- 2 כוסות קמח תופח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 2 כפות שוקולית
- 3/4 כוס קקאו
- 1.5 – 2 כוסות סוכר (אפשר קצת פחות או לנסות עם סילאן/דבש/מייפל – זה ישפיע על הטעם אבל בעיני לטובה)
בקערה שנייה מערבבים/טורפים (אין צורך במיקסר!) חומרים רטובים – תשתדלו לעבוד בזריזות בגלל המים הרותחים:
- 3 ביצים
- כוס שמן (לכו לטיפים למעלה)
- 2 כוסות מים רותחים
מערבים את שתי התמיסות יחד ויוצקים לתבנית 26 עגולה או מלבנית (לא ענקית) ואופים כ-30 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
שיהיה המון מזל טוב
שלכם
טול
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
יצירה עם הילדים לטו בשבט "טו בשבט הגיע
רעיונות למסיבות: היוש לכולם, בקיץ עברנו עונת חגיגות
ספל שוקו חם - יצירה עם הילדים הנה
אח חדש במשפחה - פעילות יצירה הפעילות נקראת:
טוב אז אני יודעת שזה לקח קצת זמן
החלטתי לעשות סידרת כתבות בנושא ימי הולדת, אתם
יש ימים כאלה שדברים בהם זורמים מאליהם, אתמול
מה אורזים לנסיעה עם הילדים? שלום לכולם ושנה
קיץ, חם, ילדים בחופשה, חברים אירוחים....אז הפעם פוסט
בלילה לפני שהולכים לישון קוראים סיפור. לבעלי היקר
לכבוד חודש הקריאה העומד בפתח ובעידן המסכים אני
הפוסט הזה נוצר לאחר פניות מכמה מחברותיי שמאד פרגנו
יש תקופות בחיים שמרגישות כמו ספינת פיראטים, כזו
צבעי איפור לפנים - במיוחד לפורים: טוב, אז