ביקור אצל תמי – של "קמח תמי"
לילדים
אתמול הבנות ואני ביקרנו במעבדה של תמי של "קמח תמי" המפורסם.
ניתן להגיע אחת לחודש לבקר אצל תמי במעבדות:
* 'מינגלינג' של חברי הקבוצה תוך כדי הכנה ושימת דגש על בצקי שמרים עם תגמיש (סגול וירוק) במתכונים שונים ומגוונים. במהלך ההכנה היא משיבה לשאלות הקשורות לאפייה עם 'קמח תמי' (כל הסדרה)
* יהיה קפה, כיבוד קל ואפשר להגיע עם ילדים.
* התחשבותכם נדרשת: בשל התנועה הרבה הצפויה, אין הכוונה לשהיית מבקרים במהלך כל שעות הפעילות אלא לסבבים ושהייה קצרה.
חשוב להדגיש שאין מדובר בסדנא מעמיקה כדוגמת הסדנאות המועברות על ידי ברשת פור-שף אלא התייחסות ספציפית לשאלות ובעיות המתעוררות אצלכם בנסיונות הביתיים וכפי שהם באים לידי ביטוי בשאלות המועלות בקבוצה
האווירה אינה רשמית אלא חברית וחמה – ממש כמו בקבוצה רק עם האקסטרא הקטן של לגעת, לטעום ולהרגיש".
למי שעדיין לא מכיר אני מזמינה אתכם לקרוא פוסטים ומתכונים בפייסבוק תחת הקבוצה שנקראת: "קולינריא"
וגם תחת העמוד של "קמח תמי- המעבדה" http://on.fb.me/1f7ZHyH
אז לאחר שהסתבכנו במציאת המקום עצמו, מצאנו את עצמנו עולות במדרגות במבנה שנראה דיי ישן ואפילו קצת נטוש, אבל איך שפתחנו את הדלת הופתענו לגלות את המעבדה ה"קסומה" של תמי.
קודם כל היה נפלא להכיר את תמי המקסימה,המזמינה והמפנקת, ואת החברות המקסימות שלה מרי וארזה שהיו איתה ועזרו.
איך שנכנסנו עטפו אותנו הריחות של כל המאפים שנעשו שם והופתענו לראות את השולחנות עם כל הטוב שהוגש בפנינו.
שולחן אחד שכלל עוגיות ועוגות מדהימות, הבנות אהבו ביחוד את עוגיות הפיסטוק וגם עוגיות מרוקאיות.(עכשיו אני חייבת להכין..)
על השולחן הגדול קיבלו את פנינו בייגלה עם סומסום, וממרחים וגם קוסקוס שנעשה על-ידי מרי.
בזמן שהיינו שם (כשעה) תמי הספיקה להכין לחם מיוחד, פיצה ובצק ובאגטים.
מרי הכינה בצק מיוחד שמתאים לפיתות ואפתה את זה בטאבון מיוחד שגרם למאפים המדהימים האלה להיות מוכנים בכ-5 דקות, וכולנו טעמנו מהם והתמוגגנו:
הפיצה שתמי הכינה בדיוק בזמן שהגענו הוכנסה לתנור מיוחד והריחות המדהימים המשיכו להקסים אותנו...
עד שחיכינו לפיצה, כי הבנות אוהבות מאוד פיצות...
תמי פינקה את הבנות בגלידה עם גביעים מיוחדים ללא גלוטן - גביעי מטרה צבעוניים ויפים.
נראה לי שמעולם הם לא התלהבו יותר מגלידה עם גביע....
ואז גם הפיצה היתה מוכנה, והבנות לא התבלבלו... פיצה וגלידה ביחד... :)
לסיכום, החוויה היתה ממש מיוחדת, הבנות (וגם אני כמובן) טעמנו הרבה מטעמים ואני גם ראיתי איך תמי מכינה את הבצקים המופלאים שלה.
ההרגשה היתה כניסה ל"גן עדן" ללא גלוטן שבו אפשר להכין הכלללל ללא גלוטן, הכל אפשרי ויוצא טעים ביותר.
תמי אישה מקסימה ויקרה, מסבירה ומפנקת כל כך. מאחלת לך המשך עשייה פורייה והצלחה!
ושכמובן תטפלי קודם כל בעצמך, כי זה מה שהכי דחוף וחשוב!!!
שמחנו מאוד להכיר אותך ולחוות אותך, עד עכשיו רק קראתי מדי פעם על נפלאותייך והפעם זכיתי לראות ולהכיר.
תודה רבה..... ונשמח לבוא לבקר שוב בהזדמנות אחרת :)
ולכל מי שטרם ניצל את ההזדמנות הנדירה הזאת של לבקר במעבדות קמח "תמי",
לא נותר לי אלא רק להמליץ בחום רב :)
לאחרונה שמתי לב שעל המדפים בסופרים נוספו מגוון
עוגת ביסקוויטים וגבינה ללא גלוטן לפעמים כדאי ורצוי
לכבוד שנת הלימודים החדשה שממש בפתח, ולקראת החזרה
במסגרת החופש הגדול וחובותיי לבנות, הכנו עוגיות שוקולד
חזרנו לא מזמן מירושלים שם התקיימה הבוקר ההפגנה
יש פה מישהו שלא אוהב בראוניז שוקולד עסיסיים
מתכון קל להכנה לחטיף זיתים (ללא גלוטן כמובן)
מאיצ'וק שלי חוגגת 9 באמצע חודש הבא והחלטנו
כמו שהבטחתי בפוסט הקודם על סוגי הקורנפלקס אביא