זיהום מים – נמצאו חיידקים במים אשר בברי המים המסוננים
להורים
מי לא ראה השבוע את הכתבה שגרמה לנו לנוע באי נוחות במקומנו שבספה?
האם יתכן שמשרד הבריאות ממליץ לנו שלא להשתמש בברי המים, בשל חיידקים מסוכנים שמצא במים המסוננים שבמכשירים???
מה קרה פתאום?
משרד הבריאות, אגף בריאות הציבור, ערך תחקיר לבדיקת איכות המים שאנו שותים: נלקחו דגימות מים מברי המים, ומהמים שזורמים אצלנו בברז.
"דגימות המים נלקחו ב-12 ישובים שונים ברחבי ישראל,
ממכשיר התמי 4 המהווה 75% מהשוק, וממי ברז.
בכל הבדיקות שעשו, תמי 4 לא הוציא מים טובים יותר מהברז.
נמצאו כמויות חיידקים גבוהות במי המכשירים, בחלקם חיידקים מסוכנים.
במי הברז לא נמצאו חיידקים או בכמות מועטה.
המכשיר ייצר את החיידקים".
כך לשון הכתבה
אציין כי זה איננו פוסט רגיל, אני חורגת ממנהגי, וכותבת לא על פעילויות עם הילדים, הגיגים ודברים מדליקים, אלא על עניין שמטריד את מנוחתי, ואשמח לתגובותיכם המלומדות.
נראה שנחשפה עוולה צרכנית, שעולה לכולנו הרבה מאוד כסף!
שכן, ברי המים נמצאים בכל בית שלישי בישראל, ואין ספק שהאחוזים בקרב משפחות גבוה בהרבה.
בשורה התחתונה, אנחנו משלמים עשרות-מאות שקלים בכל חודש, ויכולים לפגוע בבריאותנו ובבריאות ילדינו!?
במשך שנים סיפרו לנו / חשבנו, שמי הברז אינם בריאים, אך היום, לטענת משרד הבריאות, מי הברז הם לא רק בריאים, אלא מהטובים בעולם. למרות זאת – חברות המשווקות ברי מים, מבטיחות שהן מספקות באמצעות המים המסוננים שבמכשירים את התשובה הבריאה ביותר.
הגדרת מי שתיה באתר משרד הבריאות:
“מים המשמשים לשתיה, חייבים להיות נקיים ממיקרואורגניזמים גורמי מחלות, וכן מחומרים כימיים ברמות העלולות לגרום להשפעה על בריאות האדם… משרד הבריאות אחראי על הבטחת איכות מי השתיה, כך שהציבור יקבל מים בטוחים לשתייה באמצעות פיקוח הנדסי תברואי על מקורות המים, מתקני הטיפול במים ומערכות האספקה של ספקי המים השונים".
אם כך, מדוע אנו זקוקים לברי המים???
ונחזור לתחקיר,
איך ביצעו את הבדיקה? פשוט: בדקו זיהום מים, חיידקים:
את הדגימות שלקחו הניחו על מצע (="מזון חיידקים") – ועקבו: אם גדלו חיידקים – ספרו אותם. אם לא גדלו – ראו שאין.
ביצעו ספירה כללית של החיידקים במים, וגם: בדיקה של קוליפורמים, חיידקי אי קולי, חיידקי פסאודומונס, ובשפה פשוטה – חיידקים צואתיים.
מה שמדהים לראות, זה שמתשאול האנשים שבביתם ערכו את הדגימות, רובם משוכנעים שמי הברז אינם בטוחים לשתייה, ושהמים המסוננים במכשיר, בריאים יותר. כן, גם אני חשבתי כך.
אז אם התוצאות במעבדה מראות שאין יתרון ברור למים המסוננים, זה מראה שאולי אנחנו שופכים כסף מיותר? והרי את זה לנו הישראלים במיוחד קשה לשמוע!
מה הראו תוצאות הבדיקות?
עלה חד משמעית שאין יתרון בריאותי לשימוש במים מהמכשירים.
32 בדיקות העלו שהמים בברז טובים. בריאים.
כמו כן, התגלה שחצי מברי המים מזוהמים יותר ממי ברז רגילים!
מה המשמעות לספירת חיידקים גבוהה יותר?
ספירת החיידקים במים מעידה על איכות הטיפול במים. משמשת מדד איכות טיפול בשתייה. משרד הבריאות העביר תקן של עד 200 חיידקים. תשאלו אותי כאמא – אני לא רוצה שהילדות שלי ישתו גם לא 30 חיידקים.
מדגיש ואומר גם פרופ' אבנר עדין – המחלקה למדעי הקרקע והמים, האוניברסיטה העברית: "המים בברז הם טובים ובריאים".
אז אם אין למים מברי המים שום יתרון בריאותי. למה לקנות מכשירים לסינון מים? כלומר, אם אתם רוצים להכין בנוחות תה או קפה עם מים שחוממו בנוחות במכשיר – מצוין! זה כבר לא עניין של בריאות. זה רק עניין כלכלי.
יותר ממליון מכשירים בבתים בישראל, הכל על מנת לשתות מים בריאים יותר, ומה יוצא?
איפה התבלבלנו? איך שכנעו אותנו? – אז בדקתי קצת על המנגנון:
*המים נכנסים למכשיר מהברז, במים מהברז יש כלור שהורג את החיידקים אבל נותן טעם. תמי 4 מסנן את הכלור וזו הסיבה שהמים חשופים לחיידקים.
*המים יושבים בתוך הדוד של בר המים: תמי 4, אלקטרה, צלול, הדס ועוד. – כשמים עומדים (במהלך הלילה או כשיוצאים לנופש והמכשיר אינו בשימוש מספר ימים….), הם ללא כלור כאמור, אמורים לעבור דרך מנורת uv שאמורה להרוג את החיידקים. בחודש הראשון איכות מנורת הuv שונה מאיכותה בחודש השני להתקנתה וכן הלאה.
*התקן מדבר על החלפת מסנן ומנורת uv פעם בחצי שנה, אולם אף אחד לא בודק אם באמת כך בוצע.
* כמו כן, התקן להחלפת מסנן / מנורת uv, זהה במכשיר המשרת אדם יחיד, משפחה קטנה, משפחה מרובת ילדים או משרד/ מסעדה. כמות המים העוברת במכשיר היא כמובן שונה, תדירות השימוש שונה ומכאן שאיכות המים "נשחקת". ואילו התקן זהה בכולם. לא הגיוני…
* מה שהכי יושב לי כבד, זה שהורים רבים משתמשים במים מהמכשירים – אותם "מים מסוננים" – עבור תינוקות להכנת תמ"ל. כן, גם אני. במים הפושרים לרוב, שלא עוברים רתיחה כלשהי. ובמידה שלא החלפתי את נורת הuv בזמן – זו שקוטלת את החיידקים, או אם המים ישבו מספר ימים, כאמור ללא כלור, נאגרו החיידקים – ולזה אין בי שום רצון לחשוף את ילדתי בת השנה וארבע. גם לא את בנותיי הגדולות יותר.
ומה עכשיו? בינתיים עם המכשיר שעל השיש אני אמשיך להשתמש במי הבר החמים לקפה ותה, עד שתסתיים ההתחייבות. לא רואה צורך לחדש את מנוי בר המים. ומי הברז – קולחים וכבר יומיים אנו שותים מהם ומרוצים. שווה לחסוך כמה שקלים ולהיות אפילו יותר בריאים. כל שנותר לי הוא לומר תודה. תחקירים כאלה הם כלבבי. חושפים עוולות צרכניות. חוסכים לנו כסף. ודואגים לבריאותנו.
ומה אתם אומרים?
מאחלת לכולנו רק בריאות!
_______________
עינת לאלו, מייסדת madcafe
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
האם אתם מבין ההורים שמתלבטים לגבי חיות מחמד וילדים שגרים יחד