חשיבה חיובית בהורות
הדרכת הורים
חשיבה חיובית בהורות?
בואו נודה בזה, הורות יכולה להיות מאתגרת, ויש ימים שהיא יכולה להיות מאד מאד קשה… אבל אין דבר מדהים יותר מלהיות הורה. הורות שמגיעה ממקום של ביטחון – תתגבר על כל אתגר שעשוי לעלות. קיבצתי מספר טכניקות הוריות שעוזרות לי לחשיבה חיובית בהורות, ומקווה שיעזרו גם לכם.
*דאגו לשעת שינה קבועה – כולם מרגישים טוב יותר כאשר הם ישנים טוב ,וכולם ישנים טוב כששעות השינה שלהם קבועות ומספקות. כאשר אנו שומרים על רוטינה קבועה וטובה של שעות שינה, והילדים הולכים לישון בזמן (לא במצב של עייפות יתר) ובאווירה נעימה, למעשה נוצר מצב בו הילדים (וההורים) נחים כראוי ויכולים להתמודד עם מהלך היום בצורה הטובה ביותר. ואז, ללא ספק, ההורות הופכת להיות הרבה יותר קלה!!
*עבודה על הערכה עצמית – ילדים עם ביטחון עצמי יכולים לעשות טעויות, להתמודד עם הפתעות וללמוד את השיעור משום שהם מבינים מה חשוב. דאגו לכך שבניית הערכה עצמית תהיה בעלת חשיבות גבוהה ותראו שכל הדברים פשוט מסתדרים מעצמם.
*תנו להם להוציא את זה – ילדים עם המון אנרגיה עשויים לבדוק הרבה יותר את סף הסבלנות של הוריהם. במקום לצעוק על ילדיכם להירגע – מצאו להם מקום בו הם יכולים לשרוף את עודף האנרגיה או לתת להם מטלות שעשויות לעזור בכך.
*וודאו שיש מספיק זמן להרגעות – זמן ההרגעות הינו חשוב מאד עבור כולם, אבל יותר עבור הילדים. בזמן ההרגעות הילדים יכולים לבדוק ולחקור, להתנסות וליצור בקצב שלהם. לכן וודאו שיש לכך זמן במהלך היום, אפילו אם יש צורך לקבוע לכך זמן ספציפי.
*השתמשו בשולחן האוכל – זמן ארוחת הערב הוא זמן מעולה ליצור תקשורת עם הילדים ויש כ"כ הרבה דרכים שונות ומגוונות לעשות זאת, לדוגמה – משחקים שונים וכיו"ב.
*הגבלת זמן טלויזיה – קשה מאד ליצור תקשורת עם מישהו כאשר הטלויזיה פועלת. אני לא מטיפה כאן לזריקת הטלויזיה מהבית, אולם ממליצה לתכנן שעות מסוימות בהן הטלויזיה תהיה כבויה כדי שיתאפשרו בבית זמנים לשיחות, משחקים ומיצוי זמן ההרגעות שלנו יחד.
*רדו לגובה העיניים שלהם – וזו אולי העצה הכי טובה שיש לי לתת לכם. כשאתם מדברים איתם, דאגו לכך שאתם ברמה הויזואלית שלהם. הסתכלו להם בעיניים.
*זכרו לומר "כן" – זה לא תמיד קל, זה אפילו לא בד"כ עניין קל, אבל אם אתם יכולים למצוא את הדרך לומר כן לבקשות ה"גחמניות" של הקטנטנים, משהו קסום יקרה. הילד עשוי להרגיש שרואים אותו, והמשפחה שלכם יכולה ללמוד משהו – ומכך כל המשפחה עשויה פשוט ליהנות. לא למהר לסרב. להבין את מהות בקשת הילד.
*תעדו התנהגויות הוריות חיוביות שעובדות לכם. יצירת "ספר התנהגויות" שכזה עשוי להזכיר לכם מה עבד בעבר עם הילדים.
*מדיניות חלוקה – אם תבקשו מהילדים לחלוק כל הזמן זה לא יהיה סביר. הסתכלו על כך מנקודת מבט בוגרת. מתי הייתה הפעם האחרונה שאתם פשוט מסרתם משהו, שמבחינתכם היה ממש מושלם, סתם ככה? ברגע שתשימו גבולות בנוגע לעניין החלוקה בבית אתם למעשה תסירו חלק מהחרדה בעניין והחלוקה תהיה קלה יותר עבור הילדים.
*עודדו שיח בין אחים ואהבת אחים – הם לא יסתדרו כל הזמן, והאמת שאפילו לא הייתי רוצה שזה יקרה. ממי ניתן ללמוד כישורי חברות טובים טוב יותר מאשר מאלו שאתה הכי אוהב? ואחרי שזה נאמר, עודדו אהבת אחים כל הזמן, זה יעזור להם ברגעי מתח ויאיר יותר את הרגעים הקלים יותר.
*חייכו – איך הולכת האמרה… כשאמא שמחה – כולם שמחים.
*עודדו את בן/בת הזוג – כל מה שהם צריכים לשמוע הוא שהם עושים עבודה טובה. מספיק שתראו לבן/בת הזוג שאתם שמים לב למאמץ שהם משקיעים בהורות – וזה כבר יהפוך אותם לבטוחים יותר בהורותם.
*היו מוכנים לזמנים הקשים – הורות יכולה להיות קשה. יכולים להיות ימים בהם תרגישו שאתם פשוט לא יודעים כיצד לשמור על השפיות עד שהם סוף סוף ילכו לישון. באותם ימים פשוט קחו נשימה עמוקה, הירגעו וזכרו – אתם ההורים הכי טובים שיכולים להיות!!
אז אילו מהטכניקות הללו אתם מחכים כבר ליישם כדי ליצור חשיבה חיובית בהורות??
מדוע ילדים נושכים, כיצד נתמודד, ובאילו דרכים נוכל
אחד מהאתגרים הגדולים ביותר של הורים לתאומים הינה
ניסיונות הבריחה של התאומים שלי מהלול החלו לקראת
גיל ההתבגרות הינה תקופה מאד מאתגרת, הן עבור הילד
החלטתם לגמול את הילד מחיתול, נהדר. האם בדקתם
חשיבה חיובית בהורות? בואו נודה בזה, הורות יכולה