מגדל הפלאים – שכבות מרנג ועוגת מוס שוקולד – המתכון קל!
עוגות וקינוחים
חשבתי וחשבתי מה להכין לערב בנות
מה זה ערב בנות? אנחנו האמהות נפגשות פעם בחודש, לקשקש, להתעדכן ובעיקר לנפוש ממירוץ החיים
אז החלטתי שאני מפנקת אותן במגדל שכזה, של עוגת מוס שוקולד ומרנג
וכמה שזה נראה מפוצץ
כך המתכון קל ופשוט פשוט:)
לשכבות המרנג:
* 200 גר' חלבונים
* מקציפים עם 200 גר' סוכר רגיל.
* מקציפים למרנג קשה ויציב.
* אח"כ מקפלים ידנית 200 גר' אבקת סוכר.
* מזלפים על נייר אפיים עיגולים באיזו צורה וגדלים שרוצים.
* בשביל הצורה בתמונה עדיף לזלף עיגולים בקוטר יורד… אני אישית אופה בתנור לילה שלם, סביב ה-7 שעות בחום נמוך מאוד (80 מעלות צלזיוס)
*** טיפ חשוב – להשאיר כף עץ שתגרום לתנור להישאר פתוח. על מנת שכל הלחות תצא החוצה… קריטי להצלחת המרנג.
למוס השוקולד: (אתם יכולים להשתמש במתכון הקבוע שלכם למוס שוקולד, ולהלן הצעה:)
פשוט פשוט פשוט – גנאש מוקצף:
* 250 גר' שוקולד מריר מומס ב- 250 מ"ל שמנת.
* להביא לבלילה חלקה ואחידה.
* להלין לילה במקרר.
* להקציף עם עוד 250 מ"ל שמנת.
* להקפיד שיהיה גנאש מוקצף יציב, אך לא להקציף יותר מדי שלא נקבל חמאת שוקולד.
מעל: רוטב שוקולד קל ופשוט, שגם הוא גנאש שוקולד…
250 גר' שוקולד מומס על 250 מ"ל שמנת.
אפשר גם חצי כמות לפרמידה אחת, תלוי כמה אתם מכורים……..
איך עורכים את המגדל: מניחים שכבת מרנג, מעליה מוס עוד שכבת מרנג, מעליה מוס:) וכבר בא לטרוף את זה בכף גדולה:) תהנו!!! לעוד מתכונים קלים ופשוטים >> _________________________ אורלי שטריך, שוקולטיירית. |
חשבתי וחשבתי מה להכין לערב בנות מה זה
יש דברים שלא משתנים... רציתי לפתוח את הפוסט
מספרים של ערב הייטקיסטית, שוקולטיירית ואמא 7 בערב,