מי רוצה נשיקה??
להורים
אתמול בערב הקטנה רצתה שנכין משהו טעים…. החלטנו להכין נשיקות קטנות ומתוקות במיוחד.
מתכון פשוט, כמובן ללא גלוטן בכלל.
ב-2 מרכיבים בלבד ואם רוצים אפשר להשתמש בצבעי מאכל וסוכריות לקישוט.
המתכון סופר פשוט:
6 ביצים - להפריד חלבונים מחלמונים.
במיקסר להקציף את החלבונים כשהקצף מתחיל להוווצר להוסיף בהדרגה כוס סוכר.
להקציף היטב עד שהקצף נעשה קשה אבל לא מדי...
ואז פשוט עם שקית זילוף לזלף על נייר אפייה על התבנית.
אפשר לקשט עם סוכריות וגם לצבוע בצבעים שונים.
ואז לתנור בחום נמוך מאוד - כ- 100 מעלות.
הבעייה הכי קשה בעניין היא שצריך מלא סבלנות - זה יכול לקחת מעל לשעתיים.
וגם כשמוציאים לתת לנשיקות להתקרר ולהתייבש.
הכנו גם משטח גדול של נשיקה ממנו נכין פבלובה- מעליו קצפת ומעל סירופ עם פירות יער,
לא נעים לי להגיד אבל הוצאתי לבנות היום בבוקר לצלחת את הנשיקות וכשחזרתי לאחר כשעה הן טרפו יותר ממחצית.... מעניין מה יגיד רופא השיניים....
לאחרונה שמתי לב שעל המדפים בסופרים נוספו מגוון
עוגת ביסקוויטים וגבינה ללא גלוטן לפעמים כדאי ורצוי
לכבוד שנת הלימודים החדשה שממש בפתח, ולקראת החזרה
במסגרת החופש הגדול וחובותיי לבנות, הכנו עוגיות שוקולד
חזרנו לא מזמן מירושלים שם התקיימה הבוקר ההפגנה
יש פה מישהו שלא אוהב בראוניז שוקולד עסיסיים
מתכון קל להכנה לחטיף זיתים (ללא גלוטן כמובן)
מאיצ'וק שלי חוגגת 9 באמצע חודש הבא והחלטנו
כמו שהבטחתי בפוסט הקודם על סוגי הקורנפלקס אביא