קובה, קובות, ישר מעיראק:) – המתכון המלא, כולל הסברים
מתכונים קלים, סלטים מרקים לחמים
יש מי שלא אוהב קובות?
יש כל כך הרבה סוגים, של כל מיני עדות- אך קובה היא קובה.
המאכל הזה שלא אוכלים ביומיום, אלא רק בשישי או רק מדי פעם…. כשיש לסבתא או לאמא כוח, זמן וסבלנות לעמוד ולקבב 40 קובות.
אני גדלתי על קובות, סבתי העיראקית היקרה מכינה 3 סוגי קובות. כי כל בן דוד אוהב קובה אחרת….
אז אצלנו יש קובה אדומה, כשבסיס הרוטב הוא סלק, יש קובה במיה, ויש קובה לבנה…
גם אמא שלי מכינה את הקובות לארוחות שישי בערב או של שבת בצהרים.
תמיד הקובות הן מאין טאבו – להכין קובות..??? גדול עליי.
מאז שילדיי גדלו, ולמדו לדבר, שלא לומר לבקש… הקובות נהייה עניין.
בני הבכור מבקש – אמא תכיני לי קובות בבקשה!
אחרי בקשה כזו, נהייה לי אתגר – והחלטתי להתעמת עם הדבר ה"מאיים".
אז זהו חברים, זה לא כזה מאיים, וזה לא כזה נורא. והיום יש לי קובות בפריזר, וכשבא לי או להם, אני מכינה אותם לארוחת ערב, פשוט כך !
נתחיל –
מתכון קובה!!!
יש כמה חוקים שחייבים לדעת :
למעטפת –
2.5 – 3 כוסות סולת
3 כפות שמן
מעט מלח
לערבב עד התפוררות וכל הסולת נעטפת בשמן
להוסיף 2+ כוסות מים, ולערבב עם מזלג עד שיהיה במרקם רוטט..
לעטוף בניילון נצמד ולתת לנוח 20 דקות מינימום.
המילוי –
250 גרם עוף טחון
מעט פטרוזיליה קצוצה דק דק
בצל קצוץ דק דק
מלח/פלפל
בהרט, כורכום, קארי
שמן זית.
*הטעם של התבלינים צריך להיות עם ארומה, לא משתלט מדי.
איך ליצור ולסגור את הקובה –
* אחרי שהסולת נחה, לוקחים קערה עם מים קרים, ומסדרים את הסולת, הקובות והמים.
קחו מגש של עוגת אינגלישקייק ועטפו היטב בניילון נצמד.
הרטיבו את היד, קחו מעט מהסולת, עם היד השניה פתחו את הסולת על כף היד הרטובה.
לדקק לדקק לדקק, עד שזה על גבול הנקרע.
אצלנו הקובות דקיקות, וקטנות.
*מי שאוהב סולת עבה, שייקח יותר סולת ופחות ידקק.
*לוקחים מעט מהמילוי שמים במרכז, וסוגרים את הסולת על הקובה.
יש כל מיני טכניקות לסגור, מהקובה ה-5-6 תבינו מה הטכניקה הנוחה לכם לסגירה:
אפשר עם היד השניה ממש לקפל את הסולת וליצור עיגול, ולחילופין: להחזיק את המילוי ולהפוך את היד עם הסולת כלפי מטה ולסגור.
כל אחד שימצא מה שנוח לו, הכי חשוב ועוזר ליצירת מראה עגול ויפה, על יד רטובה: ממש לגלגל את את הקובה. ( ממש כמו המקצועניות:))
ולשים על המגש עם הניילון נצמד.
על כל מגש נכנסים בערך 20.
כשסיימתם מגש אחד – הכניסו למקפיא, בלי כיסוי.
עד שנגמרת לכם הסולת והמילוי להכנת קובות.
סביר להניח שבהתחלה תשאר סולת בלי מילוי או להפך – זה בסדר עד שתלמדו את היחס.
אם עשיתם הרבה קובות, יצאו בערך מהכמות הזו, כ- 35-40 קובות קטנות,
אני ממליצה לכם להפריד את הקובות מהמגש, גם אם נשארות דבוקות זה בסדר ולהכניס לשקית כריכים. זה מאד נוח.
הרוטב –
2 גזרים חתוכים לעיגולים לא עבים במיוחד
3 סלקים שטופים ומקולפים חתוכים לפי איך שאתם אוהבים..
3 כוסות ציר עוף או מים
להוסיף מיץ מלימון אחד, סילאן, ריבה, מלח.
אפשר להוסיף גם 2 כפות רסק עגבניות, ורכז רימונים.
להביא לרתיחה, ולפני הכנסת הקובות לשלב חופן נענע.
הבישול –
את הקובות מבשלים בבעבוע חלש, על אש נמוכה עם סיר סגור, 15-20 דק.
מדי פעם לערבב את הסיר עצמו, מבחוץ.
לגבי הרוטב – לא תמיד יש לי את כל מה שרשום פה. אז לא תמיד זה יוצא אותו דבר… זה בסדר, אל תצמדו למה שרשום.. זה ייצא טעים בכל מצב!
להגיש עם אורז לבן..
יאמי!
שבת שלום עם ניחוחות קובה טובים.
מאיה
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
קציצות טבעוניות לילדים היי לכם! מתכוני בריאות כאן
סלטים שווים לילדים: מלחמה. אזעקות. הימים מטורפים, לא פשוט
ארוחת צהריים קלילה לקיץ, ירקות מוקפצים, פירות ודגנים:
מתכון פנקייק בריאות מקמח מלא יום שבת בבוקר,
יש מי שלא אוהב קובות? יש כל כך
מכירים את זה שיושבים במסעדה, ומתמוגגים מאיזו מנה ובלב
מתכון לחמניות גבינה ועוגת פרג את הפוסט הזה אני
הוזמנתי לארוחת ערב בנות. חברתי מגיל 4, איתה עברתי את
סלט שהילדים יאהבו: סלט קינואה בריא הוזמנתי לארוחת
חורף, יש כאלו ששונאים ומתבאסים על המעילים