קציצות טבעוניות לילדים!
מתכונים לילדים
קציצות טבעוניות לילדים
היי לכם!
מתכוני בריאות כאן בהמשך הפוסט, ולפניהם, כמה מילים ממני…
החופש הזה, מי שהמציא אותו כנראה לא היו לו ילדים:) הוציא את כולנו (אותי הרבה) וגם את הילדים משגרה ואיפוס.
הנה אט אט אני חוזרת לעצמי, מחזירה לגופי ולנשמתי מהכוח שאבד:)
(אני לא מקטרת של ממש, היו גם הרבה רגעים כייפים ושמחים…)
אני רוצה לספר לכם על ארוחת הערב שהיתה לנו היום –
הכנתי אטריות אורז ורוטב של ירקות עם חלב קוקוס, וקציצות עדשים ירוקות מהבלוג של טבעוניות נהנות יותר..
הבית שלי לאחר תקופה ארוכה של שינוי תזונתי, ואנחנו על המסלול הנכון..
ערכתי שולחן, חתכתי ירקות, פסטו שהכנתי מהבזילקיום שקטפתי בבוקר מהגינה, בצד קערה עם אגוזי ברזיל ומגרדת… וקראתי לילדים לשולחן.
הגיעו שלושתם (6,3.5) חדורי מלחמה אחרי משחק..
והתחילו – איכס, מגעיל, את מכינה אוכל מגעיל, מה זה? לא אוהבת את הפסטה הזו..
אני יושבת ונהנת מתחילתו של הביס..
ואמרתי בשקט- מי שלא מעוניין שלא יאכל.
הלכו כולם.
אחרי דקה הגיעה הבת, טוב,אני רוצה רק עם גזר..
אחריה הגיעה הגדול טוב אני רוצה רק רוטב
ואחרון הגיע הבן, אני רוצה רק ירקות בלי אטריות.
…….. גירדתי לעצמי אגוז ברזיל, ואמרתי יאמי, רוצים? כן כן כן רוצים..
מרוב ההתלהבות, גירדו גם פקאן ושקדים (כי ברזיל מותר אחד).
ואכלו את הקציצות, וביקשו עוד מנה של האטריות והירקות.
כמובן שבסופו של דבר הם אכלו הכל מהכל… וביקשו עוד…. אז ישר קמתי להעמיד עוד סיר מים שירתחו לבשל עוד איטריות אורז..
ואני בליבי שמחתי, ידעתי שכל ביס שהם אוכלים את הירקות האורגנים, עם הדברים והמרכיבים הכי טובים שהם יכולים לקבל..
לכן אמהות…אבות… – אל תתיאשו !!!!
זה בהדרגה ולא בבום. זה תהליך שלוקח זמן… אך הוא כ"כ משתלם!!!
וזכרו – ככל שתראו להם פחות שזה שהם לא אוכלים מרגש אתכם, תהיו יותר בשלוות נפש – וכך זה לא יפעיל את הילדים…
בהצלחה!!!
קציצות אהובות במיוחד על ילדים, שלא מרגישים כמה מרכיבים נהדרים מסתתרים בפנים. הטריק כאן הוא להסתפק בהשריה של העדשים לפני ההכנה, מה שמאפשר להכין את הקציצות בלי להזדקק ל"דבק" שיחליף את הביצה, ממש כמו בפלאפל.
המרכיבים (ל-25-30 קציצות):
300 גרם (בערך 1/2 1 כוסות) עדשים ירוקים, מושרים במים שעתיים עד לילה, ומסוננות
1 כוס קינואה לבנה, אדומה או שחורה
1/2 בצל, קצוץ גס
3 שיני שום
1/4 צרור פטרוזיליה או כוסברה, קצוץ גס
2 כפות שמן זית
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית או שמן צמחי אחר, לטיגון
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הקינואה: מניחים את הקינואה בסיר ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20 דקות, עד שהמים נספגים והקינואה רכה.
2. מניחים במכל של מעבד מזון את העדשים עם בצל, שום, פטרוזיליה ושמן. מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים עד לקבלת תערובת לחה ואחידה.
3. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים היטב.
4. מחממים במחבת רחבה שכבה דקה של שמן לטיגון, יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
5. אם מעדיפים לאפות: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ומזלפים מעליהן מעט שמן זית. אופים כ-7 דקות, הופכים ואופים 3 דקות נוספות.
6. אם לא אוכלים מיד: מומלץ לאחסן את הקציצות החמות בכלי סגור, שלא יתייבשו. ניתן להקפיא ולחמם לפני ההגשה.
אני אפיתי את הקציצות (אפשר לטגן)
טעים משהו!!!
רוטב לאטריות –
כף שמן קוקוס
בטטה, גזר, בצל, קישוא פרוס דק
3 גבעולים ועלים של סלרי
ג'ינג'ר טרי, שום כתוש, מלח, קארי וקרטון קטן חלב קוקוס וחצי כוס מים..
מעט אגוז מוסקט.
עד שמתרכך.
* בסוף בישול האטריות, אחרי סינון תעבירו לקערת מים קרח, ותפרידו עם מזלג… זה קצת יימנע מהן להידבק, לא לגמרי.. אני חותכת עם סכין אז יותר נעים לאכול כך.
אז תזכרו: לא אומרים איכס על אוכל 🙂
באהבה ולבריאות!!! תהנו מקציצות וסלט- מרק הבריאות!
שלכם,
מאיה כדורי ושדי, מתכונים בריאים
כן, אני יודעת, זה נראה קצת..... אבל בריא וגם טעים:) באחריות.
קציצות טבעוניות לילדים היי לכם! מתכוני בריאות כאן
סלטים שווים לילדים: מלחמה. אזעקות. הימים מטורפים, לא פשוט
ארוחת צהריים קלילה לקיץ, ירקות מוקפצים, פירות ודגנים:
מתכון פנקייק בריאות מקמח מלא יום שבת בבוקר,
יש מי שלא אוהב קובות? יש כל כך
מכירים את זה שיושבים במסעדה, ומתמוגגים מאיזו מנה ובלב
מתכון לחמניות גבינה ועוגת פרג את הפוסט הזה אני
הוזמנתי לארוחת ערב בנות. חברתי מגיל 4, איתה עברתי את
סלט שהילדים יאהבו: סלט קינואה בריא הוזמנתי לארוחת
חורף, יש כאלו ששונאים ומתבאסים על המעילים