קיץ, חם, ואת בהריון עם תאומים! אז מה עושים?
אמהות ונשיות, בריאות, הריון ולידה, ייסורי מצפון של אמא, תאומים, תזונה ובריאות
בהריון עם תאומים
גם אני הייתי שם… לפני מעט יותר מ- 11 שנה. ילדתי בסביבות יוני, אבל כידוע, בישראל החום מתחיל עוד הרבה לפני (לפעמים גם באביב יש כמה ימי שרב בלתי נסבלים, אבל את ההתיבשות שלי והיציאה לשמירת הריון משם התחלתי אפילו בחורף). הידיעה שצריך להתנהג אחרת בהריון הזה נולדה רק לאחר ניסיון ומעשה. ואני כאן כדי לעזור לכן לעבור אותו קצת אחרת…
ההריון הזה הוא אתגר מורכב וייחודי, מצב פיזיולוגי שאין שני לו (אולי רק היריון שלישיה או רביעיה עוקף אותו בסיבוב 🙂 ), אלא שבקיץ החם של ישראל האתגר עולה בכמה מעלות טובות ביחד עם מד המעלות ההיסטרי של הקיץ הזה.
כבר סקרתי במאמר הקודם על הריון תאומים את כל הסיכונים הכרוכים בהריון זה וגם נתתי כמה המלצות חשובות לגבי ניהול ההריון באופן כללי http://madcafe.co.il/content/article/%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D/…
במאמר הזה אני מבקשת להביא לך כמה טיפים נפלאים לשמירה על החיות והחיוניות שלך, עד כמה שאפשר, בהתחשב במצב הגוף שלך והחום הגדול שבחוץ:
- שתיה מרובה – ההמלצה הכי "חמה", או נכון יותר יהיה לומר "קרה", שאני יכולה לתת לך. כמות הנוזלים המומלצת לשתיה בהריון תאומים עומדת על כ 3-4 ליטרים. אני מודעת לקושי העצום שבשתיה רבה כל כך, בפרט אם אינך רגילה או שאת יושבת מרבית היום במזגן ולא חשה תחושת צמא. שימי לב שנוזלים את צורכת שלא רק דרך שתית מים; צריכת נוזלים מגיעה גם דרך אכילת ירקות ופירות, יוגורט וכמובן שתיה של תה או קפה. לגבי הקפה, ההמלצה היא להפחית בצריכה שלו לא רק בגלל הקפאין שבו, אלא בגלל שהוא משתן ובעצם גורם להתייבשות נוספת. דאגי לבקבוק מים בנפח של 1.5 ליטרים לפחות וסמני לעצמך כמה את שותה מתחילת היום ועד סופו. זכרי: התייבשות יכולה לגרום לפעילות רחמית, לצירים וללידה מוקדמת. בכל מקרה של תחושה לא טובה, צירים קלים או צירים מורגשים וחזקים בשבועות מוקדמים, פני בהקדם למרפאה או לבית החולים כדי להבדק ולקבל טיפול מתאים. במקרה הצורך יתכן ותקבלי נוזלים בצורה של עירוי לוריד, פרוצדורה שבהחלט יכולה לסייע בהפסקת הצירים, במידה ואכן התייבשת. טיפ: אם את מרגישה טעם או ריח של אציטון מהפה, זוהי בדרך כלל עדות להתייבשות. ולכן זה הזמן ליטול בקבוק מים ובזהירות לשתות ממנו כמה שיותר. שימי לב שלא לשתות מעבר לכמות המומלצת, שכן גם הרעלת מים היא דבר שקיים וצריך להזהר ממנו.
- מנוחה – אם הינך עובדת במשרה מלאה וגם אם את בבית ודואגת לענייני הבית, דאגי לפנות לך לפחות עשרים דקות מסדר היום שלך למנוחה. הכוונה במנוחה, שהיא ידידתה של השינה, שבזמן שתקצי לעצמך, תהיי במנוחה מלאה.אם במסגרת העבודה את יוצאת לאכול עם חברים, או יושבת ליד השולחן שלך ו"חוטפת" משהו לאכול, או רחמנא ליצלן מנצלת כמה דקות של הפסקה לדבר בטלפון, ההמלצה היא לעשות משהו בצורה יותר משמעותית וניכרת. ולמה הכוונה?הקצי לך זמן ברור באמצע היום (עשרים דקות לפחות): אם את במשרד משלך – סגרי את דלת המשרד ונתקי את הטלפון, אם אין לך משרד – שבי ברכב שלך והפעילי מזגן או צאי לשבת בגינה קרובה בצל (אם מזג האויר מאפשר זאת) ואם את בבית, שכבי על ספה או שבי בנוחות על כורסא. שימי את הלינק הבא בטלפון הנייד: https://www.youtube.com/watch?v=nR3ZOG_cBf0 והאזיני בעזרת אזניות. עשרים דקות של מנוחה עם כוונה, של מנוחה שפינית בשבילה את עצמך, משולה לשעתיים של שינה טובה. הזמן הזה הוא זמן בו את מכבדת את גופך ואת העוברים. את מאפשרת לעצמך את המנוחה שהגוף זקוק לו וכך תוכלי להמשיך לתפקד ביתר יעילות בשארית היום. כמובן שככל שהזמן יעבור וההריון יתרחב ויגדל, יתכן ותצטרכי להקצות עוד זמני מנוחה לאורך היום. ממליצה לך בחום לשקול לשנות את סדר היום שלך, להוריד את היקף המשרה ואפילו לצאת לחופשה בדמות שמירת הריון.
- טיפול במגע – טמפרטורה גבוהה יחד עם הריון כבד הם שילוב בהחלט לא פשוט עבורך. באופן כללי, שינוי במבנה הגוף, הבטן הגדלה במהירות, הכבדות המורגשת כבר משלבים מוקדמים של ההריון, הן סיבה מצוינת לאפשר לעצמך טיפול במגע. היתרונות של טיפול במגע הם רבים אבל בהריון תאומים יש לזה תוספת משמעות – הכרה בגבולות הגוף. כשקצב הגדילה גדול מכפי שניתן להכיל את המצב החדש, יש תחושה של אי נוחות לגבי "איפה אני מתחילה ואיפה אני נגמרת", וטיפול נכון במגע יכול לאזן, להרגיע ולספק תחושה של נינוחות ושלווה. הטיפול המומלץ בעיני ביותר בהיריון תאומים הוא טיפול במים. המים נותנים אפקט של קלילות ותחושה של "אובדן משקל" ובשילוב עם מגע מדויק ומתאים, התוצאה יכולה להיות מהנה לאין ערוך. חשוב כמובן למצוא מטפל/ת בעלי ידע וניסיון בעבודה עם נשים בהריון. לא כל מטפל במים מוסמך לכך.
- האם את נושמת ? – כן, כמה שזה נשמע טריוויאלי, אבל כמה באמת את מקדישה לנשימה עמוקה, נשימה בטנית, נשימה שמכניסה הרבה חמצן לגוף, לשרירים, לרחם ולעוברים שבתוכך? קחי עכשיו נשימה עמוקה, ספרי עד 3, עצרי לרגע ונשפי בעדינות את האויר דרך השפתיים תוך כדי ספירה עד 5. חזרי על אותה צורת נשימה פעמיים שלוש. עכשיו מה את חשה? האם רמת החיוניות שלך עלתה? האם העוברים או אחד מהם התחיל פתאם לזוז?
נשימה נכונה, נשימה עם כוונה, היא נשימה חיונית כל כך לך, כנושאת החיים, ולתאומים שבבטנך. את נוטה לרוץ לעיסוקייך, לטפל בבני ביתך, בביתך.. רק לעצמך לא נשאר לך זמן או מקום. ואת היום, היא למעשה "את פלוס שניים", ולכן צריכה להיות יותר בהקשבה, יותר בתשומת לב, יותר בהתכוונות ובמחשבה.
בפרט בימי הקיץ החמים, שיש נטיה יותר גדולה לעייפות, תשישות ולאות גדולה יותר כבר מאמצע היום, כווני לך בשעון, למספר פעמים ביום (לפחות פעמיים – שלוש) צלצול שיזכיר לך לעצור ולנשום, לבצע תרגילים של נשימה עמוקה ושחרור איטי דרך השפתיים של האויר. את יכולה לנצל את הנשימה הנכונה גם לחיזוק קרקעית האגן, באותו הזמן. (עם הנשיפה לכווץ את רצפת האגן, ובתום הנשיפה, להרפות בעדינות את האזור ולהניח את רצפת האגן מבלי לשמוט אותה). תרגול מכוון שכזה יכנס לאט לאט לתודעה שלך ואת תרגישי את רמת החיוניות והחיות שמתעוררת בך.
ממליצה לך לשלב את כל ההמלצות ביחד ומאחלת לך המשך קיץ קריר ונעים ככל שניתן ביחד עם הריון בריא, קליל ומאפשר.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
איך להתכונן להנקת תאומים בחמישה שלבים: אני שמחה
מה לקחת לחדר לידה? מתי כדאי לארוז את
קורס הכנה ללידת תאומים – האם באמת צריך
בהריון עם תאומים גם אני הייתי שם... לפני
תעודות הוקרה לילדינו חלק מהילדים כבר יצאו לחופשה
פגייה אחרי שערכתי לכם הכרות עם עולם הפגות
פגות היא עניין מאתגר לחלוטין וגם די בלתי
Wonderful exalonptian of facts available here.