מדקפה | שאלה מאמא מודאגת - מדקפה

שאלה מאמא מודאגת

הדיון הזה מכיל 2 תגובות, ויש לו 3 משתתפים, והוא עודכן לאחרונה ע״י עינת לאלו עינת לאלו לפני 9 שנים, 6 חודשים.

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    Anat Topel
    Anat Topel
    חבר

שלום כבוד המנהלת:) תודה על המקום לשאול… הבת שלי בכיתה א ועודנו בהסתגלות:) אני שמה לב שזהו הזמן בו אנחנו יוצרים תשתית לבאות:) מבחינת מעקב: שיעורים, אוכל, מוכנות המערכת בתיק, אפילו עד רמת חידוד העפרונות, חולצה לבנה לטקס, שחורה לספורט…. עד כמה כדאי להיות מעורבים, ואיך בעצם משחררים???:) עוד כ״כ ראשוני ומחייב…! תודה מראש

דפנה למש
    דפנה למש
    משתתף

שלום לסנונית הראשונה וכנראה לא בכדי שאלה לגבי כיתה א׳… התחלות חדשות. תודה על פנייתך ובעצם אומר כי בשאלתך התשובה, כלומר: כיתה א היא התחלה חדשה ואכן התשתית לכל המשך הלמידה. בתחילת שנה טבעי ורצוי ללוות את הילד בכל יום, לארגן את התיק עד רמת חידוד עפרונות, זה בסדר לחלוטין. עכשיו כשהחגים מאחורינו חשוב לערוך שיחה עם הילדה ׳ולדבר׳ את ההתארגנות: אנחנו מסדרות יחד כדי שיהיה לך מסודר למחר. בואי נבדוק יחד מה צריך? קלמר, יומן, חוברות וספרים לפי המערכת, ביגוד (לספורט), ניקוי התאים מפסולת, (חשוב לחלק את התאים בילקוט לפי סדר: תא לאוכל, לקל מר וכלי כתיבה, ותא לחוברות ומחברות. )
    אחרי שאתן מכינות יחד מספר ימים הפני את תשומת ליבה שמחר היא מארגנת ואת מתבוננת, כך עוד יומיים ואז תני לה אור ירוק כשתחליטו שכל סופשבוע עושים בדיקה יחד.
    מה שנקרא בשלבים משחררים.
    כדי שהמהלך יצליח הכינו מראש מערכת ברורה עם סמלים וציורים שיהיה לה מובן, דאגתי לסדר בשולחן הכתיבה וסביבתו, למדי אותה מהדוגמה שאת נותנת.
    חשוב לי להדגיש שיש ילדים שיצטרכו ליווי לאורך זמן רב יותר, קשיים, בעיית התארגנות, קשב וכד׳ לכל אלו יש לסייע זמן רב יותר עד שירכשו כלים. בהצלחה!!!

תודה רבה דפנה! ניישם זאת בבית

מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)

יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.