אטריות אורז וטופו בסגנון אסייאתי
מתכונים קלים, סלטים מרקים לחמים
מכירים את הימים האלו שאתם משתוקקים לארוחה חמה, משביעה, טעימה, בריאה, עתירת ערכים תזונתיים אבל יחד עם זאת – קלה להכנה? אז המנה הזו היא בדיוק מה שאתם צריכים להכין, לכם ולבני המשפחה.
כמי שנמנעת כמעט לחלוטין מצריכת קמח חיטה אני משתמשת הרבה בתחליפים נטולי גלוטן המבוססים על קמח טפיוקה, אורז, כוסמת וכו'. את רוב הלחמים/קרקרים שלי אני מכינה לבד, אבל לפעמים קונה… כמו במקרה של אטריות אורז למיניהן.
המנה הזו צבעונית, מגרה, טעימה ופשוטה להכנה.
השילוב של אטריות האורז, הירקות והטופו מהווה ארוחה מלאה. אני מקפידה להוסיף לאוכל שלי כמה שיותר ירקות, בכל הצבעים, וגם במנה הזו יש שפע ירקות – גוונו את המתכון עם הירקות האהובים עליכם.
המצרכים (ל 4 סועדים)
חבילת אטריות אורז (אני השתמשתי באטריות בצורה פנה)
1 חבילת טופו (רצוי אורגני, שלא עבר הנדסה גנטית), חתוך לקוביות
1 חבילת ברוקו-מיני, ללא הגבעול הקשה
1 חבילת בוק צ'וי, חתוך
2 גמבות, חתוכות לרצועות
1 בצל גדול, חתוך לרצועות
3 גזרים, חתוכים לרצועות
1/2 ראש כרובית, מופרדת לפרחים
1/2 כוס כוסברה, קצוצה
1/2 כוס בזיליקום, קצוץ
4-5 עלי קפיר ליים (לא חובה, אבל משדרג מאד את המנה..!)
2 כפות שמן שומשום איכותי
2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר/מייפל אמיתי
3-4 כפות סויה איכותית
1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
מיץ מ 1/2 ליים/לימון
4 שיני שום קצוצות
מעט צ'ילי גרוס
אופן ההכנה
מבשלים את אטריות האורז, לפי הוראות ההכנה שעל השקית.
מלהיטים מחבת/ווק ומקפיצים בה את הבצל, הגזר, הכרובית והגמבה
מוסיפים את קוביות הטופו ואת שמן השומשום, את השום ואת עלי הקפיר
מוסיפים את הסויה והסילאן, ג'ינג'ר, בוק צ'וי וברוקולי
מתבלים במעט צ'ילי
מקפיצים כמה דקות, מוסיפים את עשבי התיבול וסוחטים מעל את הליים
טועמים ומתקנים תיבול.
(לפני ההגשה מוציאים את עלי הקפיר)
בתאבון 🙂
לדף הפייסבוק שלי כנסו ל https://www.facebook.com/chen.orit.kitchen
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
במיוחד לחג, הכינו עם הילדים מתכון קליל וטעים
שדרגו את ארוחת הערב המשפחתית שלכם עם מנה
מה יכול להיות יותר מחייה נפשות מאשר משקה
פתגם סיני עתיק אומר ש"הזמן הכי טוב לשתול עץ היה
ט"ו באב ממש כבר כאן, ואם אנחנו מחפשים
חופש גדול, הילדים הולכים לישון מאוחר, מתאספים להם
אני בטוחה שגם אתם מכירים את האמירה "אני
לרוב אני נמנעת מגלוטן, אבל אחרי פסח זה
בדרך כלל אני מפרסמת מתכונים "משפחתיים", כאלו שמיועדים
פתגם סיני אומר ש... אז זהו, שלא מדובר
היי, כמי שנמנעת לחלוטין מצריכה של מוצרים מן
מכירים את הימים האלו שאתם משתוקקים לארוחה חמה,