איך להירדם בקלות ובמהירות?
הדרכת הורים, התפתחות תינוקות
מה המכנה המשותף בין עגלה, מוצץ, בקבוק, מיטה ריקה וילד מתוק שנפל שדוד על הספה?
אז ככה, עגלה, מוצץ ובקבוק שייכים שלושתם למשפחת ״גורמי התלות״, משפחה זו מונה עוד כמה בני משפחה נחמדים, כגון: ידיים, אוטו, כדור פיזיו, מים ועוד…אין הורה שלא עבר ניסיונות הרדמה ארוכים באמצעות נדנוד העגלה אחורה וקדימה…. אין הורה שלא חייך לעצמו בתחושת הקלה אחרי שראה שהילד נרדם וישן שינה עמוקה על הבקבוק… ועוד ועוד….
סיפור קצר ואז אמשיך לדבר על ״גורמי תלות״:
את הלילה שעברתי לפני שנתיים וקצת לא אשכח בחיים, השעה 24:00 בלילה, אני בסוף חודש שמיני בערך, דור (שנה וארבעה חודשים) מתעורר בצרחות אימים ומסמן שרוצה לצאת מהחדר, לא ידעתי מה לעשות, חשבתי שאני הוזה, ניסיתי להרגיע אותו, בדקתי שלא מציק לו שום דבר, החלפתי לו חיתול, פיג׳מה, בדקתי שלא חם לו מדי, נתתי לו מים, נתתי לו בקבוק ואז עוד בקבוק ו…. נחשו מה? הצרחות לא פסקו והילד היה עירני כאילו עכשיו 8:00 בבוקר…. כל הבלאגן הזה בחדר נמשך בערך שעה. בשעה 1:00 בלילה מצאתי את עצמי יושבת בסלון, מול הטלוויזיה, עם ערוץ הופ פתוח שמשדר כבר תמונות של דגים ששוחים לצלילי מוזיקה נעימה ומרגיעה ואולי בעצם מטרתה להרדים? את מי בדיוק? אה, אותי…. דור ממש לא היה בכיוון של להירדם. בשעה 1:30 החלטתי שזהו, יש גבול לכל תעלול וצריך לשים לזה סוף. הערתי את בעלי ואמרתי לו: ״ קדימה, בוא תעזור לי לשים את דור באוטו, נוסעים לסיבוב….״ לא האמנתי שבשעה 2:00 לפנות בוקר אני עושה סיבובים מסביב לבית במטרה שדור יירדם כבר. דור נרדם כעבור 10 דקות. נשמנו לרווחה, חזרנו הביתה,פתחנו בשקט בשקט את הדלת של הרכב, התחלנו להוציא את דור מהכיסא ואז….הוא התעורר. המשכנו בנסיעה…. ככה עברו להם עוד 2 ניסיונות של הוצאה מהרכב. בשעה 3:00 הרמנו ידיים. הוצאנו את דור מהרכב, נכנסנו הביתה ובעלי בילה על הרצפה בחדר של דור עד הבוקר…. זה בסדר, לא היו לו יותר מדי שעות שינה על הרצפה, הוא התעורר ביחד עם דור בשעה 6:00.
נשמע סיוט נכון? אז כן. זה היה סיוט. הסיוט הזה נמשך בערך 8 חודשים עד שהחלטתי לשים לזה סוף. פניתי לייעוץ שינה והסוף כבר בוודאי ברור.
ולמה אני מספרת את כל זה?
הנחת היסוד עליה מושתתת כל שיטת ״לילה טוב״ היא עמידות לגורמי תלות חיצוניים.
ילדים נוטים לפתח עמידות. הילד כבר לא בדיוק משתף פעולה וכבר לא נרדם בעזרת אותו ״מכשיר קסם״ שעבד בזמנו והרדים אותו די במהרה…
לעמידות יש 3 שלבים:
1. הירדמויות הולכות ומתארכות.
2. מספר התעוררויות הולך וגדל.
3. חלונות ערות של חצי שעה ויותר שבהם הילד זקוק לעזרת ההורה לחזור לישון.
בתהליך ייעוץ השינה בשיטת ״לילה טוב״ הילד עובר למעשה ״גמילה״ מגורם התלות שבו היה תלוי. אבל, לא מונעים מהילד גורם תלות אחד בלי לתת לו משהו חלופי…
בתהליך ייעוץ השינה שעברנו דור למד איך להירדם לבד. הסתבר לנו שדור היה מאוד תלוי בבקבוק שלו לפני השינה, אז דור התחיל להירדם לבד ללא הבקבוק שלו. דור הגיע רגוע יותר לשינה וגם אנחנו קיבלנו הנחיות מאוד ברורות שעשו לנו סדר בכל הכאוס המטורף הזה שעברנו כל כך הרבה חודשים. דור רכש ביטחון, דור קיבל הרגלי שינה נכונים ובריאים וכולנו זכינו.
אז אם אתם מרגישים ויודעים שהילד שלכם תלוי במשהו חיצוני שעוזר לו להירדם ואם אתם כבר נמצאים בשלב שבו אתם מנסים כל דבר אחר שיעזור לילד להירדם, ואתם רוצים להחזיר את השליטה לחייכם פנו אליי…. אני כבר אסדר לכם את כל הבלאגן….
שיהיה לילה טוב ושקט 🙂
______________
דנה קרסיס , יועצת שינה לתינוקות, 054-4270222
Www.goodnightbaby.co.il
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
לרוב, הורים לתינוקות מאוד חוששים מההתנהלות עם התינוקות
איך להרגיל למוצץ? זוכרים שמוצץ הוא גורם תלות
בעיות שינה בגיל שנתיים פלוס גיל שנתיים פלוס
פעוטות שרק התחילו גני עירייה ( והיו רגילים
שינה טובה בחופש הגדול האם כדאי להתחיל לעבוד
"טקס שינה"- איך אמור להיראות טקס שינה איכותי?
שינה טובה בלילה מה זה אומר עבורכם לישון
מיטת מעבר - מתי כדאי להעביר ואיך? שאלה
בכי הוא צורך בסיסי של התינוק והוא מחבר
יועצת שינה לתינוק שלי? כשאתם מחפשים יועצת שינה
זוכרים את התקופה, פעם, ממזמן, שהייתם נכנסים
מה אתם עושים כשנופל לילד שלכם המוצץ מהפה
החורף הגיע ואיתו גם הלילות הקשים נטולי השינה
פנתה אליי אמא לתינוק בן שנה ועשרה חודשים
****טיפיפי**** אם לאחר ההשכבה במיטה ילדכם מודיע לכם