"אני לא מסוגלת לשמוע אותו בוכה…" -קצת על בכי, התקשרות בטוחה ושינוי בהרגלי השינה
הגיל הרך, התפתחות תינוקות
התינוק האנושי נולד חסר אונים ותלוי בצורה מלאה במטפלים אנושיים לצורך מילוי צרכיו והישרדות. זו גם הסיבה שמהרגע שהתינוק שלך נולד הוא מתקשר איתך, האמא שלו… אמנם מדובר בתקשורת לא מילולית, אבל בגלל שתינוק שלא מטופל לא שורד, הטבע דאג שתהיה לה השפעה אדירה עלינו, האימהות.
בתוך המכלול של התקשורת הלא מילולית הזו אין ספק שהבכי של התינוק הוא המשפיע עלינו ביותר, ולא סתם.. חשוב להבין – בכי אצל תינוקות ופעוטות איננו זהה לבכי אצל מבוגרים ואפילו לא לבכי אצל ילדים שכבר רכשו את האפשרות לתקשר בצורה מילולית. הבכי היא למעשה הדרך היעילה ביותר שיש לתינוק שלך כדי לאותת לך שמשהו מציק לו, שהוא זקוק לתשומת לב, אוכל, מגע, חום…זהו "פעמון האזעקה" שלו, שבאמצעותו הוא מגייס אותך במהירות ובעוצמה לעזרתו.
מחקרים הוכיחו שטיפול רגיש של האם (או כל מטפל אחר, כולל כמובן האב :-)) בתינוק, שכולל היענות מהירה ומיידית לבכי שלו יוצרים אצלו אמון בדמות המטפלת, בעצמו (כמישהו שכדאי לאהוב ולדאוג לו) בקשר ביניהם, ובהמשך – גם בעולם וביכולת שלו לחקור אותו בצורה עצמאית ולתקשר עם אחרים. זוהי ההתקשרות הבטוחה (עפ"י בולבי) שהשפעתה המיטיבה תלווה את התינוק והפעוט לתוך הילדות והבגרות שלו. לעומת זאת, כשתינוקות לא מקבלים מענה רגיש ומכוונן לצרכיהם הם נאלצים להפעיל יותר ויותר את "פעמוני האזעקה" שלהם, לבכות הרבה, והחוויה של חוסר היענות יוצרת אצלם התקשרות לא בטוחה ..לאורך הזמן הם מאבדים אמון וביטחון בעצמם, בדמות המטפלת ובהמשך גם ביכולת שלהם להסתדר בעצמם בעולם.
אז איך כל זה קשור לשינוי בהרגלי השינה? אימהות עייפות רבות נרתעות ופוסלות מראש כל מחשבה על שינוי הרגלי השינה של התינוק שלהן בגלל שהן מפחדות שהתהליך יאלץ אותן להתמודד עם הבכי שלו מבלי שיהיה להן "מותר" להיענות לו. האימהות האלה מכירות את הסיפורים של כל אותם ההורים שיישמו שיטות מתוזמנות (שבהן משאירים את התינוק לבכות ללא מענה של ההורים לפרק זמן מוגדר מראש, לדוגמא – שיטת ה"חמש דקות"), ולמרות הדיווחים על השינוי המהיר מאוד לטובה בדפוסי השינה מרגישות מ"הבטן" שזה לא מתאים להן, לילד שלהן ולאופן ההתקשרות שלהן אתו בשאר תחומי החיים.
לצערי, לפעמים האימהות האלה אפילו מרגישות אשמות על זה שהן לא מסוגלות לשמוע את הילד שלהן בוכה ולא להיות שם בשבילו…והרי זה הדבר הטבעי והנכון ביותר לעשות בתור אמא!
אם גם את במצב הזה רציתי שתדעי שזה לא חייב להיות ככה…ניתן להשיג שינוי לא פחות מרשים בהרגלי השינה של הילד שלך מבלי לעזוב אותו לבכות ללא מענה אפילו לשנייה אחת. בשיטת "לילה טוב" שבה אני עובדת יש דגש על מענה תמידי ומיידי לבכי של התינוק / ילד ע"י ההורים. בצורה כזו אין פגיעה בתחושת הביטחון שלו בקשר עם ההורים ונשמרת ההתקשרות הבטוחה, החשובה כל כך, שתיארתי קודם.
עם זאת, חשוב לי להדגיש – יהיה בכי. מדובר בשינוי והסתגלות של הילד שלכן למשהו חדש, שעדיין לא חווה בעבר, ולכן צפוי שזה יגרום לו לאותת לכם שהוא זקוק לעזרתכם – כדי שתרגיעו אותו, תהיו אתו, תוכיחו לו שהוא מסוגל ויכול להירדם בצורה שונה מאשר בעבר.. אם אכן תהיו שם, תיקחו אוויר ולא תיבהלו יחד אתו, תישארו רגועים, עקביים ומאמינים בו וביכולותיו, הלחץ שלו ייעלם והוא יצליח להירדם בצורה החדשה. לאט לאט ועם הרבה תמיכה שלכם הוא גם יצליח לפתח מיומנויות של הרדמות עצמאית ושינה רציפה וטובה.
זה אמנם ייקח יותר זמן, יהיה הרבה יותר הדרגתי, ואתם תידרשו ליותר מאמץ – אבל במקביל אתם גם תרגישו טוב עם מה שאתם עושים, הילד שלכן ירגיש את זה ויגיב בהתאם, והתוצאות, שבטוח שיגיעו, יישמרו לאורך זמן…
נשמע קשה? בשביל זה אני כאן! אני אהיה בתהליך הזה בשבילכן ובשביל בני הזוג שלכן, אבנה ביחד אתכם תוכנית עבודה מותאמת אישית למשפחה שלכם, אתמוך, אעודד ואדריך אתכם בצורה יומיומית וביחד אני בטוחה שנצליח.
אז..להתראות!
שלכן,
אורית
www.simplysleeping.co.il
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
גם הילדים שלכם מתעקשים שתרדימו אותם רק על
1) "אני חדש פה! תנו לי קצת זמן
בואו נתחיל בתרגיל קטן: 1) חשבו על מילה
נפתח בעובדות: # הנתונים "היבשים" מראים שכשליש מהתינוקות
התינוק האנושי נולד חסר אונים ותלוי בצורה מלאה
"חג הפסח – חג החרות"- אבל מהם באמת
אימהות יקרות, רציתי שתדעו – למרות שאני יועצת
בואו נתחיל ב"למה" - כדי להבין למה צריך
אם המשכתם לקרוא אני מניחה שגם הילד שלכם
שאלה מס' 1 - האם אתם מרוצים מהאופן
האם אתם מוטרדים מכך שהתינוק שלכם אינו ישן
אם התינוק או הפעוטה שלכם מתקשים להירדם בכוחות
שינה היא תהליך מחזורי. אצל אנשים מבוגרים כל
כדאי שתדעו – גם כאשר התינוק שלכם קטן,
זה אולי יכול להפתיע, אבל לדעתי השלב החשוב
יועצת שינה - 5 חודשים עד 5 שנים - אורית היימר - בשיטת "לילה טוב"
|
יועצת שינה - 5 חודשים עד 5 שנים - אורית היימר - בשיטת "לילה טוב"
|
|