בשמחה תלדי בנות ובנים
הריון ולידה
עונש על חטא העונג, בו נענשה האם הראשונה חווה.
לא פעם חשבתי האם הכוונה הייתה לעצב מלשון עצבות?
או שהבורא התכוון למשהו אחר אותו פרש האדם אחרת, ואולי הכוונה לעצב ממערכת העצבים?
הייתכן שהאלוהים, אשר ברא את חווה בצורה משודרגת לאדם, יצר בתוכה איברים אלוהיים בוראים חיים הרחם ומערכת המין ובה מערכת עצבוב לעונג פי שניים משנתן לאדם?
בחר בעונש אשר יגרום לחווה ולאישה בכל הדורות לצער ועצב בכל לידה?
ואולי הכוונה הייתה אחרת לחלוטין ובינתיים כבר חינכו את הנשים מאז ובכל הדורות כי לידה כרוכה בעצב ובכאב???
אני רוצה להביא את הדברים מנקודת מבטי, אני מאמינה שזוהי נקודת מבט של נשים נוספות שזוכרות ללדת. הכוונה הייתה בעצב – זאת אומרת דרך מערכת העצבים. אותה מערכת האחראית על החישה, התנועה, הרגש והעונג, הכאב וכל תחושה ותת תחושה באשר היא.
וכל מה שאנו מסוגלים ויכולים לעשות מתאפשרת הודות למערכת האינטגרטיבית של תאי מערכת העצבים. הנענית לגירויים מודעים ובלתי מודעים, מפקחת על ההתנהגות ועל התגובות, על למידה וזיכרון ובקיצור השרביט בידה.
אותה מערכת ראשונית ומשוכללת המתחילה במוח יורדת דרך חוט השדרה לכל אורכו ומסתעפת למליארדי סעיפים, נוירונים ואקסונים וגנגיליונים ועוד שמות מוזרים, המבטאים למעשה מערכת משומנת של גירויים ותגובות הנוצרים כתוצאה משליחים המעבירים מסרים ומגרים לתגובה המתאימה. ונמצאים בכל תא ותא ובכל איבר ואיבר ומעניקים לו חיים, תחושה ויכולת תגובה. התגובה היא בחלקה נעימה, ענוגה, זוכרת. בחלקה כואבת, זועקת וקוראת להקשבה ולתשומת לב.
וכיצד כל זה קשור לכאב בלידה ולעובר?
העובר השוכן בתוכך מתקשר איתך במהלך כל ההריון, האם התיקשורת הדדית?
(על תקשורת עם עוברים נרחיב במאמר הבא).
רובנו יודעים כי העובר מקבל כל מה שהוא זקוק להתפתחותו, באופן אוטומטי מגופה של האם. נכון הדבר כשמדובר בכל מה שהעובר זקוק לו מבחינה פיזית. הוא יקבל דרך השלייה את כל צרכיו.
אך מה עם הצורך הרגשי? גם הוא מתרחש אוטומטית בהתאם לאטמוספירה הרגשית שאם.
אז מה קשור הכאב שלך בלידה לעובר בתוכך?
לא סתם נקרא העובר כך. זה משום שהוא עובר בתוכך ודרכך ומשתמש בשליחים במערכת העצבים, כדי לספר באיזה שלב והיכן הוא נמצא בתעלת הלידה.
התקשורת הזו מתקיימת דרך שתי מערכות עיקריות מערכת עצבים ומערכת הורמונאלית.
כשמגיעים הצירים והרחם מתכווץ ופחות דם מגיע אל אברי האגן, מערכת העצבים קולטת את המצב ומגיבה בתחושת כאב –הלא הוא הציר. ידידה הטוב ביותר של היולדת בלידה. הוא אשר שומר על האם והעובר.
תחושת הכאב העוברת דרך מערכת העצבים גורמת לגירוי בלוטות במוח לשחרר אנדורפינים, הלוא הם החומרים מאלחשי הכאב. חומרים הדומים בהרכבם למורפיום, אך טבעיים וחוקיים.
האנדורפין דואג, בין היתר, למסך ולווסת את עוצמת הכאב אותו חשה היולדת בלידה.
אך לא רק גוף היולדת משתמש באנדורפין אלא גם העובר משתמש בחומרים אלו כדי לאלחש את כאבי המסע בלידה, המעבר בתעלה צרה ומרחם המחבק בחיבוק דוב עוצמתי כזה, היכול להימשך שעות. תחושות וכאב כאלה לא יחווה עוד בכל ימי חייו.
ליולדת יש אפשרות לבחור את הכלים והאנשים אשר ילוו אותה בלידה.
הכלים רבים ונגישים בצורה פשוטה ויעילה כגון: נשימות, שימוש במים, בתנועה, במגע, בחיבוק בין בני הזוג,
אך מה מסייע לעובר שלך להתמודד עם הכאב? רק את!
האנדורפין עובר דרך השלייה לעובר ומאלחש את כאביו. האוקסיטוצין עובר גם הוא וממסך את טראומת הלידה לעובר.
תפקיד משככי הכאב הטבעיים הינם להפחית את עוצמת הכאב של האם בלידה, זאת גם הסיבה כי הצירים מגיעים בגלים ולא ברצף כדי שהאם תנוח בניהם, אך בעיקר תנשום ותתכונן, תזמין, תקבל, ותכיל את הציר הבא באהבה ולא בפחד ולא בעצב וכך תוכל לקחת אחריות גם על כאביו של העובר שלה בלידה.
עכשיו אנו הנשים יכולות להבין כי הגוף שלנו בנוי בצורה מדויקת, הרמונית ומסונכרנת עם העובר.
לא נתכחש לכך שלעיתים ההתערבות בלידה נחוצה לטובת התינוק או האם, במצבים אלו ניתן לעבור טיפול לשיפור חווית הלידה בזיכרון התאי.
תקועים בחיים? – אולי זה בגלל הדרך בה נולדתם? >>
_______________________
רות פדידה, טיפולי מים, היפוך עוברים במים והכשרת דולות
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
לתינוקות שבדרך. אמהותיכם ואבותיכם חושבים לפעמים, שאתם בתוך
עונש על חטא העונג, בו נענשה האם הראשונה
האם זה משנה אם נולדתם בלידה טבעית, פזיולוגית,
לידה טבעית ומשמעותה. לידה במים היפוך במים - רות פדידה
|