גם הילד שלי לא ישן טוב… מה עושים? – מדריך קצר להורה המבולבל
הגיל הרך, הדרכת הורים
אם המשכתם לקרוא אני מניחה שגם הילד שלכם לא ישן טוב / מתקשה להירדם / מתעורר מוקדם מדי וכולכם עייפים…מה עושים? בואו ננסה לעשות קצת סדר:
הצעד הראשון בדרך לשיפור המצב הוא להכיר בכך שאפשר גם אחרת, כלומר, להבין שכ- 99% מבעיות השינה של תינוקות ופעוטות הן התנהגותיות = ניתנות לפתרון. לא צריך לחכות שזה "יעבור לבד" כי "בגיל 18 כולם ישנים". לכם, ההורים, יש את היכולת לעזור לילד שלכם ללמוד להירדם בצורה עצמאית ולישון לילות רצופים כבר עכשיו (כמובן, כל עוד הוא מעל גיל 5 חודשים).
הצעד השני הוא להחליט האם אתם רוצים לנסות לחולל את השינוי בצורה עצמאית או שאתם רוצים להיעזר ביועצת שינה. אם בחרתם בדרך הייעוץ אתם יכולים לקפוץ ישירות לפסקה הבאה. אם בחרתם בדרך העצמאית – אני בטוחה שתגלו שלא חסר מידע בנושא…אתם יכולים לקרוא על כך בספרי הדרכה להורים, באינטרנט, להתייעץ עם חברים /בני משפחה ולנסות את העצות והשיטות שנראות לכם הכי מתאימות. טיפ קטן – ככל שתהיו יותר שלמים (מכל הבחינות) עם הדרך שבחרתם כך תוכלו להיות יותר עקביים ולשדר לילד רוגע ובטחון שיאפשרו להשיג את השינוי במהירות ובקלות רבה יותר. גם ההפך נכון – אם אתם שומעים על שיטה שלא מרגישה לכם נכונה/מתאימה מכל סיבה שהיא, לא כדאי לנסות ליישם אותה כי הילד שלכם יקלוט את ההסתייגות שלכם דרך ההתנהגות שלכם ולא יחול שינוי…הצלחתם? מצויין! אם לא, אולי זה הרגע לחשוב בכל זאת על ייעוץ שינה.
סיכום ביניים – עד עכשיו הגעתם למסקנה שיש בעיה, הבנתם שאפשר לפתור אותה ולשפר את איכות החיים של כולכם, ושאתם רוצים להיעזר לשם כך ביועצת שינה – כל הכבוד לכם! זה בהחלט לא פשוט להחליט להיעזר בגורם חיצוני בכל תחום שהוא. לרוב הנטייה הטבעית שלנו היא לנסות להתמודד עם הכל לבד- אבל בהחלט לא חייבים… מעבר לכך, יש ערך מוסף גדול בהיעזרות בגורם חיצוני, שלא מעורב רגשית במה שקורה ביניכם לבין הילד שלכם, ויכול לתמוך בכם בתהליך השינוי שאיננו תמיד קל..
נותרו לנו רק שני צעדים בדרך לשינה טובה – בחירת שיטת ייעוץ ובחירת יועצת שעובדת בשיטה שבחרתם. נתחיל עם השיטה- בשוק קיימות הרבה מאוד שיטות לייעוץ שינה, ששונות זו מזו בצורה ניכרת. איך תדעו לבחור את השיטה המתאימה לכם ? בשביל זה חשוב קודם כל להבין מה עומד בבסיס השיטה – האם מדובר בגישה מתוזמנת או בגישה של גמילה מדורגת:
- בשיטות מתוזמנות מחליטים מראש על זמן מסוים שבו ממתינים מחוץ לחדר ולא נענים לאיתותי מצוקה של הילד, כולל בכי ( לדוגמא – יוליה טמיר).
- בשיטות המבוססות על גמילה הדרגתית המטרה היא להוריד את התלות של הילד בגורמים חיצוניים כגון ידיים, הנקה וכו' באופן הדרגתי. אני למשל עובדת לפי שיטת "לילה טוב", שבה יש מענה תמידי ומיידי לבכי ע"י ההורים, והמהווה דוגמא בולטת לשיטה שבה יש גמילה מדורגת.
היתרון הבולט של השיטות המתוזמנות הוא המהירות שבו מושג השינוי (יומיים – שלושה). זה גם גורם לכך שיועצות שעובדות בשיטות כאלה דורשות לרוב מחירים נמוכים עבור הליווי. החיסרון הבולט – הילד מבולבל כיוון שהוא לא מקבל התייחסות עקבית לקושי שלו ועלול לפתח חוסר אמון בהורים, בעצמו ובעולם. המצב הפוך ביחס לשיטות של גמילה הדרגתית – התהליך לוקח יותר זמן (בממוצע חודש וחצי – חודשיים) ובהתאמה גם הליווי מתארך. מצד שני השינוי מושג מבלי לפגוע באמון של ילדיכם כי אתם נענים לבכי שלו בצורה מיידית ותמידית.
והצעד האחרון … מציאת יועצת שעובדת בגישה המתאימה לכם, ושיש לכם לגביה תחושה נוחה ושפה משותפת. כאשר מדובר בשיטה של גמילה מדורגת יש לכך חשיבות מיוחדת כיוון שמדובר בליווי ארוך ואינטנסיבי יחסית. כדאי מאוד לעבור את התהליך הלא תמיד פשוט הזה עם מישהי שתרגישו שאכן נותנת לכם את התמיכה והעזרה הנדרשים (הן ברמה הטכנית והן ברמה הרגשית) בצורה שמתאימה לכם באופן הטוב ביותר, כך שהמאמץ המשותף שלכם יביא להצלחת התהליך.
בהצלחה רבה בכל דרך שתבחרו ולילות שקטים וטובים,
לכמה שעות שינה זקוקים תינוקות וילדים? >>
שלכם, אורית היימר, יועצת שינה
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
גם הילדים שלכם מתעקשים שתרדימו אותם רק על
1) "אני חדש פה! תנו לי קצת זמן
בואו נתחיל בתרגיל קטן: 1) חשבו על מילה
נפתח בעובדות: # הנתונים "היבשים" מראים שכשליש מהתינוקות
התינוק האנושי נולד חסר אונים ותלוי בצורה מלאה
"חג הפסח – חג החרות"- אבל מהם באמת
אימהות יקרות, רציתי שתדעו – למרות שאני יועצת
בואו נתחיל ב"למה" - כדי להבין למה צריך
אם המשכתם לקרוא אני מניחה שגם הילד שלכם
שאלה מס' 1 - האם אתם מרוצים מהאופן
האם אתם מוטרדים מכך שהתינוק שלכם אינו ישן
אם התינוק או הפעוטה שלכם מתקשים להירדם בכוחות
שינה היא תהליך מחזורי. אצל אנשים מבוגרים כל
כדאי שתדעו – גם כאשר התינוק שלכם קטן,
זה אולי יכול להפתיע, אבל לדעתי השלב החשוב
יועצת שינה - 5 חודשים עד 5 שנים - אורית היימר - בשיטת "לילה טוב"
|
יועצת שינה - 5 חודשים עד 5 שנים - אורית היימר - בשיטת "לילה טוב"
|
|