גראטן טבעוני של תפוחי אדמה ובטטות שגם ילדים אוהבים
מתכונים לילדים
במיוחד לחג, הכינו עם הילדים מתכון קליל וטעים של תפוחי אדמה ובטטות, אפויים ברוטב שמנת וטימין.
נכון, תפוחי אדמה הם לא הירק המועדף שלי, אבל אם כבר תפוחי אדמה אז שיהיו אפויים ולא מטוגנים, ובשילוב עם בטטה שמוסיפה ויטמינים וסיבים תזונתיים זו הופכת להיות מנה טעימה, משביעה, וביננו – כמה פעמים כבר מכינים תפוחי אדמה? אצלי בבית, לעיתים רחוקות. מאד.
שתפו את הילדים בהכנת המתכון – סידור פרוסות הירק בתבנית, לפי הסדר שנראה להם.
ככה ירגישו חלק מה"יצירה" וישמחו לאכול ממנה.
החומרים:
4 תפוחי אדמה קטנים, קלופים.
3 בטטות בינוניות, קלופות.
מיכל שמנת צמחית (אני השתמשתי בסויה לבישול של אלפרו 5%)
3 ענפי טימין (עלים בלבד)
מלח, רצוי הימליה
פלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית איכותי
אופן ההכנה
פורסים את הבטטות ואת תפוחי האדמה לפרוסות דקות ככל שניתן
מסדרים את הפרוסות בצפיפות בתבנית חסינת חום (כזו שיש לה מכסה)
מערבבים את השמנת, שמן זית, שום, טימין ותבלינים
יוצקים מעל פרוסות הירקות
מכסים את התבנית ואופים למשך כשעה וחצי בחום של כ 180 מעלות
מסירים את המכסה וממשיכים לאפות למשך חצי שעה נוספת או עד שהמאפה משחים והנוזלים מתאדים לגמרי
לקבלת מתכונים נוספים, עדכונים וטיפים להבראת המטבח הביתי שלי הרשמו לניוזלטר שלי
רוצים לאכול בריא ואין לכם חשק לבשל? במיוחד בשביל זה יצרתי את תפריט הזמנות האוכל הטבעוני הבריא שלי
להזמנת הרצאות / סדנאות בישול בריא צרו קשר 050-3064844
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
במיוחד לחג, הכינו עם הילדים מתכון קליל וטעים
שדרגו את ארוחת הערב המשפחתית שלכם עם מנה
מה יכול להיות יותר מחייה נפשות מאשר משקה
פתגם סיני עתיק אומר ש"הזמן הכי טוב לשתול עץ היה
ט"ו באב ממש כבר כאן, ואם אנחנו מחפשים
חופש גדול, הילדים הולכים לישון מאוחר, מתאספים להם
אני בטוחה שגם אתם מכירים את האמירה "אני
לרוב אני נמנעת מגלוטן, אבל אחרי פסח זה
בדרך כלל אני מפרסמת מתכונים "משפחתיים", כאלו שמיועדים
פתגם סיני אומר ש... אז זהו, שלא מדובר
היי, כמי שנמנעת לחלוטין מצריכה של מוצרים מן
מכירים את הימים האלו שאתם משתוקקים לארוחה חמה,