הילד שלי נפל ואני… איך אני מגיב/ה?
הגיל הרך, הדרכת הורים
(ובכלל של מרבית האנשים) לנפילה של הילד? הרמה שלו, נשיקה, ליטוף, השמעת קולות של רחמים – מעין הזדהות עם החוויה הזו שעברה עליו.
אני תמיד מעודדת, אתכם ההורים וגם את הגננות איתן אני עובדת, לאפשר לילדים להיות כמה שיותר במרחבים השונים – לנסות ולהתנסות בהליכה הראשונית על משטחים שונים, בטיפוס, קפיצה, ריצה… מה שעלול גם לעיתים להוביל לנפילה, לקבלת מכה אך בעיקר ללמידה והתפתחות סנסומוטורית, חושית.
חשוב להיות שם ולתמוך בילד כשהוא נתקל בקושי, או כשהוא חווה קושי. עם זאת, יש לחשוב מה נכון באותו רגע, מהי הדרך הנכונה עבורו לאותה סיטואציה בה נתקל.
במרבית הפעמים הילד שנפל, אינו בטוח כיצד להתמודד, תגובתו הראשונית תהיה חיפוש תגובת המבוגר והתגובה שלנו היא שתכריע, בדרך כלל, על תגובתו שלו.
חשוב לתת מענה לילד שלנו, לגשת אליו, להתייחס למקרה ובמקביל, לא להפוך את הסיטואציה ליותר ממה שהיא, ולא להזדהות מדי, פשוט להיות ממוקדים וענייניים ולאחר דקה-שתיים לחזור לשגרה ולאותו המשחק, לאותה ההתנסות.
הילדים שלנו יפלו בכל מקרה, כאלו שיותר וכאלו שפחות, זכרו שאלו דווקא הזדמנויות עבורנו, ללמד אותם כיצד להתמודד, עם הנפילה ומכאן גם בכלל בחיים.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
מרגע שתינוק יוצא מהרחם, הוא נמצא במסע אל
כולנו נתקלים לא אחת בקושי של התינוק או
מהרגע בו בחרנו להביא ילד לעולם, אנו מבינים
(ובכלל של מרבית האנשים) לנפילה של הילד? הרמה