כולם מדברים על חוביזה!
מתכונים לילדים, מתכונים קלים, תזונה ובריאות
החוביזה (חלמית מצויה בעברית) נמצאת בעונה זו כל גינה ובכל פינה.
העלים מזינים מאוד ועשירים בברזל סידן, וויטמין A , C.
אפשר להכין ממנה: ממולאים, תבשילים, קציצות ועוד הרבה.
היום אתן לכן מתכון פשוט, קל ויפה למראה – כזה שיכול לשמש כמתאבן או כמנה ראשונה.
קבלו – ברוסקטה של חוביזה, בצל ולימון כבוש
אז מה צריך:
2 בצלים סגולים חתוכים לרצועות דקות
כ-50 עלים בהירים ודקים. לשטוף היטב בקערה מספר פעמים. לייבש במסננת. לחתוך לרצועות דקות
כף גדושה אזוב מצוי (עלי "זעתר) או אורגנו
50 גרם שבבי שקדים
מלח, פלפל, סומאק
2 כפות לימון כבוש (אני אוהבת את זה של "פרג" הוא עדין בטעמו)
1 בגט פרוס לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
כפית טימין מיובש
איך עושים:
במחבת גדולה מטגנים את הבצל עם שמן זית עד לשחימות.
מוסיפים את החוביזה. מערבבים. עד שהעלים מתכווצים. נותנים ערבוב/טיגון של עוד דקותיים
מתבלים במלח, פלפל, מעט סומאק, ערבוב ולכבות את האש.
במחבת נפרדת קולים את השקדים עד לשחימות עדינה (לא לעזוב את המחבת לרגע – זה נשרף בקלות).
מעבירים לקערה.
מחממים תנור ל-200 מעלות
מערבבים בקערה את השמן זית יחד עם שיני השום הכתושות.
מורחים בנדיבות את התערובת על פרוסות הבגט ומעבירים לתנור החם עד שהפרוסות משחימות יפה.
(מס' דקות – להשגיח שלא ישרף).
מסדרים את הפרוסות בצלחת. מעל מערימים את תערובת החוביזה. מעליה מפזרים שקדים
ומעל השקדים את הלימון הכבוש.
תענוג צרוף!!
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
מתכון טבעוני פי פיט פיטר פיטרי פיטריו פיטריות..
הסוד במנה הזו הוא בעשבי תיבול.. מלא! הרתיחו
אני אוהבת גרגירי חומוס, מאוד. תמיד יש לי
זהו מתכון שאתם חייבים להכין! קל להכנה, מתבשל בזמן
ממרח עדשים שחורות הוא הממרח בריא, קל להכנה ויעשיר כל
החוביזה (חלמית מצויה בעברית) נמצאת בעונה זו כל