מרק מינסטרונה לסופש חורפי
מתכונים קלים
חורף… קר… גשם… יותר מדי שעות בבית, פחות פעילות. מה עושים?
בחורף הימים קצרים, השעון הביולוגי שלנו משתנה. יש ירידה בחילוף החומרים, עליה בתאבון ואנחנו מוצאים את עצמנו מחפשים משהו חם ומנחם.
מה עושים? מנסים להחליף ארוחות קרות בארוחות חמות: במקום כריך או סלט אוכלים דייסת קוואקר עם קינמון ותפוח, מרק עשיר מבוסס על ירקות וקטניות, תבשילי ירקות.
אני ממליצה לדאוג לסיר מרק עשיר, גדול ומשביע שיחזיק מעמד כמה ימים במקרר ויהיה פתרון אידיאלי לרגעים בהם מתחשק משהו חם. מרק כזה יכול לשמש כמנת פתיחה לארוחה עיקרית, כארוחה בפני עצמה, או כארוחת ביניים.
מתכון למרק מינסטרונה עשיר
שמתאים בול לימים הקרים והגשומים האלה כשמתחשק משהו חם בבטן:
מתכון למרק מינסטרונה עשיר
חומרים:
2 קישואים קטנים
4 גזרים
1 בצל גדול
4 גבעולי סלרי
6 שיני שום
כוס שעועית אדומה/לבנה מבושלת (או קפואה)
3 עגבניות גדולות
קופסת רסק עגבניות קטנה
חופן שעועית ירוקה
2 כפות שמן זית
כפית אורנו יבש
חצי כפית בזיליקום יבש
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
אני אוהבת לחתוך את הבצל, הקישואים וגזרים לקוביות קטנות. את השום קוצצים או כותשים ואת הסלרי פורסים לפרוסות דקות.
בסיר גדול מחממים את השמן ומתחילים בטיגון לפי הסדר הבא: בצל, שום, גזר, סלרי, קישואים. לאחר הקפצה של כמה דקות מוסיפים את העגבניות (קצוצות לקוביות. אפשר להחליף בקופסת עגבניות משומרות), השעועית החומה/לבנה והשעועית הירוקה. מבשלים 10-15 דקות על להבה בינונית ומערבבים מדי פעם. אם יש צורך, מוסיפים מעט נוזלים.
מוסיפים 6 כוסות מים רותחים, רסק עגבניות, תבלינים וקורט סוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה שעה-שעה וחצי עד שכל הירקות רכים.
כדי להפוך את המרק לארוחה מושלמת אפשר להוסיף לו בהגשה חופן פסטה מבושלת או אורז.
בתאבון!
__________
ניצן גיל כאהן, תזונה בריאה לכל המשפחה, 052-284-0080
אז לכבוד חג השבועות ובכלל לגיוון ארוחות הערב,
אז לכבוד חג השבועות ובכלל לגיוון ארוחות הערב,
המצות הרגילות עשויות מקמח לבן, הן דלות בשומן ובסיבים
חורף... קר... גשם... יותר מדי שעות בבית, פחות
חורף, קר ובא לכם משהו שוקולדי ומהיר הכנה...
אוכל בריא לילדים: כדיאטנית וכאמא שמאכילה מדי יום