מתכון אטריות אורז בסגנון פסטה אלפרדו
מתכונים לילדים, מתכונים קלים
אני בטוחה שגם אתם מכירים את האמירה "אני חייבת לצאת לקניות, אין לי כלום בבית" כשבפועל המקרר עמוס כל טוב, המזווה עמוס לעייפה, מגירת הירקות משוועת למעט מרחב חופשי והעלים הירוקים לא מוצאים את נפשם בגלל הדוחק בשקית?
אז זה בערך מה שחוויתי לפני כמה ימים.
ובכל זאת, למרות ש"לא היה לי כלום בבית" הכנתי מנה טעימה, מפתה, בריאה, עשירה בצבעים ומרקמים.
או במילים אחרות – כשסין פגשה את איטליה, אני הכנתי אטריות אורז בסגנון פסטה אלפרדו.
החומרים (לכ 4 מנות):
1 חבילת אטריות אורז בצורת פנה
1 מיכל שמנת סויה לבישול (אני משתמשת ב 5 % של אלפרו)
1/2 סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות
1 בצל סגול, פרוס
5 שיני שום, קצוצות
1 כפית שמן קוקוס/זית איכותי
1/2 כפית אורגנו יבש
מלח, רצוי הימליה, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
2 כפות רוטב פסטו ביתי
אופן ההכנה:
מבשלים את אטריות האורז לפי ההוראות שעל גבי האריזה, מסננים
בווק/מחבת עמוקה מקפיצים את הבצל תוך כדי ערבוב
מוסיפים את הפטריות ואת השום וממשיכים לערבב עד שמשחים
מוסיפים את השמן ומערבבים
מוסיפים למחבת את אטריות האורז, שמנת הסויה, אורגנו, פסטו, מלח ופלפל
מבשים תוך כדי ערבוב במשך 5-6 דקות
טועמים ומתקנים תיבול
רוצים ללמוד לבשל בריא, פשוט וטעים לכם לבני וביתכם?
הצטרפו לאחת הסדנאות שלי.
אורית חן – בישול בריא זה אפשרי, 050-3064844
לדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/chen.orit.kitchen
במיוחד לחג, הכינו עם הילדים מתכון קליל וטעים
שדרגו את ארוחת הערב המשפחתית שלכם עם מנה
מה יכול להיות יותר מחייה נפשות מאשר משקה
פתגם סיני עתיק אומר ש"הזמן הכי טוב לשתול עץ היה
ט"ו באב ממש כבר כאן, ואם אנחנו מחפשים
חופש גדול, הילדים הולכים לישון מאוחר, מתאספים להם
אני בטוחה שגם אתם מכירים את האמירה "אני
לרוב אני נמנעת מגלוטן, אבל אחרי פסח זה
בדרך כלל אני מפרסמת מתכונים "משפחתיים", כאלו שמיועדים
פתגם סיני אומר ש... אז זהו, שלא מדובר
היי, כמי שנמנעת לחלוטין מצריכה של מוצרים מן
מכירים את הימים האלו שאתם משתוקקים לארוחה חמה,