תבשיל חומוס בעגבניות טריות בקלי קלות!
מתכונים קלים, סלטים מרקים לחמים
אני אוהבת גרגירי חומוס, מאוד. תמיד יש לי גרגירים מבושלים במקפיא, מוכנים. לפעמים זה בסלט קצוץ דק דק יחד עם טחינה מעל, לפעמים הם מתובלים היטב עם בצל מטוגן בתוך כיסוני בצק אפויים ולפעמים בתבשיל. בחורף הם כמובן מככבים בחמין. אין ספור אפשריות.
תבשיל גרגירי חומוס בסלרי ועגבניות טריות זהו מתכון זריז, כאשר רוצים מנה חמה, טובה, מבלי להשקיע שעות במטבח. התבשיל עשיר בעגבניות טריות, סלרי רענן, נענע שמוסיפה טוויסט וכמובן גרגירי חומוס.
מוגש עם אורז ליד, ויש לכם ארוחה שלמה, במינימום מאמץ. אז.. רוצו להכין!
מרכיבים
- 2 כוסות גרגירי חומוס מבושל
- בצל אחד סגול קצוץ דק
- 2 שיני שום גדולות פרוסות
- 3 גבעולי סלרי קצוצים עם מעט עלים
- 1/2 עלי נענע קצוצים ללא הגבעולים
- 4 עגבניות גדולות, בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
- כפית פפריקה
- כפית כורכום
- כפית פלפל שחור
- כפית מלח, אני מעדיפה מלח אטלנטי
- שמן לטיגון
- כוס מים פחות או יותר
אופן הכנה
- מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית עד להזהבה קלה. זה תהליך שלוקח מספר דקות תלוי בגובה הלהבה.
- אחרי שהבצל הזהיב מוסיפים את השום, ומערבבים מעט, בערך דקה
- אחרי השום מוסיפים את הסלרי ומטגנים דקה שתיים
- מוסיפים את גרגירי החומוס, ואת התבלינים – פפריקה, כורכום, פלפל שחור, המלח ומערבבים עד שמעלה ניחוח – מספר דקות
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מערבבים מעט, מוסיפים כוס מים סוגרים עם מכסה ומביאים לרתיחה
- אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות
- אחרי עשרים דקות מכבים את האש , מוסיפים את הנענע הקצוצה ומערבבים
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
מתכון טבעוני פי פיט פיטר פיטרי פיטריו פיטריות..
הסוד במנה הזו הוא בעשבי תיבול.. מלא! הרתיחו
אני אוהבת גרגירי חומוס, מאוד. תמיד יש לי
זהו מתכון שאתם חייבים להכין! קל להכנה, מתבשל בזמן
ממרח עדשים שחורות הוא הממרח בריא, קל להכנה ויעשיר כל
החוביזה (חלמית מצויה בעברית) נמצאת בעונה זו כל