תזונה בריאה לילדים ולמשפחה בחורף
תזונה ובריאות
כיצד ניזונים ילדינו בחודשי החורף?
למזג האוויר יש השפעה גדולה על בחירת המזון שלנו, על זמני הארוחות, על טמפרטורת המזון המועדפת עלינו ועל הכמויות שנבחר לאכול בכל עונה. לא סתם בקור החורף, נעדיף לאכול לרוב, ארוחות חמות כגון מרקים, תבשילים וקדרות. אלו ארוחות כבדות יותר, אשר מחממות אותנו ותורמות לתחושת השובע.
כבשאר העונות, התזונה של ילדינו משפיעה רבות על קצב גדילתם והתפתחותם, כמו גם: על רמת החולי (או הבריאות), רמת הריכוז בלימודים ועוד. לכן, תזונה מאוזנת ומגוונת תספק את כל הרכיבים החיוניים הנחוצים לגיל הילדות.
ירקות:
כיוון שילדים, לרוב, אינם ששים לאכול ירקות ואנחנו כהורים לפעמים מתפשרים על מספר מצומצם מהם בתפריט, תקופת החורף היא הזדמנות נהדרת להתנסות ולגוון במבחר. את הירקות ניתן לשלב בסגנונות בישול שונים וכך להציע לילדינו את אותם הירקות באריזה חדשה ומגוונת. ירקות עשירים בוויטמינים הכרחיים לגדילה, וצבעם מרמז על מרכיביהם התזונתיים והוויטמינים הייחודיים להם. לכן, כדאי לשלב בארוחות מגוון רחב ככל הניתן של ירקות מכל הצבעים.
בחורף, ישנם מאכלים רבים בהם ניתן להוסיף אותם בבישול הביתי, למשל: במרקים, בפשטידות, בקדרות עם או בלי בשר ואף כחלק מרוטב ספגטי או פסטה.
במרק לדוגמה: ניתן ומומלץ לשלב ירקות כגון: גזר, בצל, כרובית, קישואים, ברוקולי, סלרי ושורש פטרוזיליה, אפשר ירקות טריים או מוקפאים. כיוון שחלק מהוויטמינים מסיסים בנוזל, זוהי דרך טובה לחשוף את ילדים הבררניים לאיכויות הוויטמינים. אם לא אוהבים לראות את חתיכות הירק השלמות במרק, ניתן לטחון את המרק בעזרת בלנדר ידני ולקבל מרק סמיך ועשיר יותר.
בקדרות: דרך נוספת לשימוש בירקות, הינה על ידי בישולם הארוך בתבשילי קדרות, יחד עם בשר, תפוחי אדמה ומגוון רחב של ירקות שורש כגון גזר, בצל, שומר, סלרי ושורש פטרוזיליה. כך למעשה, הירקות מתערבבים, מעשירים את טעמי הבשר ומציעים טעם ומרקם מרענן.
קטניות:
קבוצת מזון נוספת מצוינת לילדים הן הקטניות, העשירות בחלבון וסיבים תזונתיים. החלבונים חשובים בבניית מסת שריר, בנייה של התאים, העור והובלה של חומרים בגוף. הסיבים התזונתיים תורמים לתחושת שובע, מסייעים בעיכול, מאטים את קצב ספיגת הסוכרים והשומנים ובכך מקנים שובע ממושך. קטניות כגון שעועית לבנה, עדשים, גרגירי חומוס ואפונה מתאימים מאוד גם הם להכנת מרקים, תבשילים ומאוד מומלץ לשלבם בתפריט השבועי של המשפחה כולה.
פירות הדר ועוד:
בשונה מהקיץ, פירות העונה בחורף הם התפוז, האשכולית, הפומלה, הקלמנטינה והקיווי. אלו פירות עשירים מאוד בוויטמין C החיוני לחיזוק מערכת החיסון של ילדנו, והכרחיים במיוחד בתקופת החורף המתאפיינת בהצטננויות והשפעות חוזרות. לכן מומלץ להקפיד לשלב כשניים על שלושה פירות בתפריט היומי של ילדיכם.
מה שנותר לעשות עכשיו, זה לנצל את יתרונותיו של החורף ולבשל את המגוון הרחב של מאכלים, ביחד עם הילדים. חשוב להתנסות מספר פעמים בכל ירק או פרי ולגוון באופן בישולם. כך הילדים מקבלים מספר הזדמנויות להתרשם מהטעמים והמרקמים השונים והחדשים.
תזונת חורף טעימה ועתירת בריאות לכם ולילדים!
____________
ג'והנה ויינברג ודיאטניות צוות מדיקס
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
מים הם מקור החיים, מהרגע הראשון. זו הסיבה
כהורים, אנחנו דואגים לבריאות ילדנו, שומרים עליהם ורוצים
מרוץ המדרגות בחיפה מתקרב! יום ששי הקרוב, 30.5,
כיצד ניזונים ילדינו בחודשי החורף? למזג האוויר יש
1. את כמות האוכל אשר אתם מגישים לילדיכם
ארוחת בוקר וכריכים מגוונים וטעימים לבית ספר: אנחנו