תתחילו לקשקש ! (וגם מתכון )
מתכונים לילדים, מתכונים קלים
היי,
כמי שנמנעת לחלוטין מצריכה של מוצרים מן החי אני מחפשת לעצמי כל פעם תחליף מעניין, פשוט, בריא טעים לאותם מאכלים של "פעם".
אז רבות כבר דובר על מקושקשת טופו או חביתת חומוס, אבל הפעם אני רוצה לשתף אתכם במתכון שלי ל"מקושקשת עדשים" .
לאחרונה סיפרו לי כמה ממשתתפי הסדנאות שלי שהם לא מוצאים בחנויות קמח עדשים כתומות. התשובה המיידית שלי היתה "אז תכינו לבד!". זה הרי כל כך פשוט, כל כך מהיר.
והנה הטיפ – כל מה שצריך זה שקית קטנה של עדשים כתומות (רצוי אורגניות) ובלנדר. מספיק אפילו בלנדר של פעם, של התינוקות. אותו בלנדר שאיתו אני מכינה לעצמי שייקים בריאים וטעימים בלי להוציא אלפי שקלים על כל מיני מכונות מרעישות ויקרות שכל תכליתן הוא לטחון.
טוחנים את העדשים עד למרקם אבקתי, מניחים לאבקה להצטנן (היא מתחממת במהלך הטחינה) ומעבירים לצנצנת אטומה.
והמקושקשת?
הנה…
החומרים:
3 כפות קמח עדשים כתומות אורגניות
1/3 כוס מים (בערך…)
1 כף שמן קוקוס
1 בצל קטן, פרוס דק
1 גזר בינוני, חתוך לג'וליאנים ("גפרורים" דקיקים)
מעט מלח (רצוי הימליה)
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מערבבים את קמח העדשים עם המים, עד שנעלמים כל הגושים. המרקם אמור להיות דליל אבל לא נוזלי.
מוסיפים לתערובת את רצועות הגזר.
במחבת יבשה משחימים את הבצל, תוך כדי ערבוב מתמיד.
מוסיפים את שמן הקוקוס, ומעליו שופכים את בלילת העדשים
מטגנים עד להשחמה קלה, מכוסה במכסה
הופכים בזהירות, ולא נורא אם זה מתפרק כי ע-כ-ש-י-ו מתחיל הכיף!
מקשקשים את התערובת עד שנוצר מרקם של "מקושקשת".
מתבלים במלח ופלפל שחור.
אני אכלתי את הדבר הטעים הזה כשהוא מונח על לחם כוסמין, עם מעט טחינה משומשום מלא, רצועות של פלפל חריף ומעט פטרוזיליה. כי אי אפשר בלי קצת ירוק בעיניים 🙂
בתאבון.
ספרו לי איך יצא, ושתפו עם חברים!
אורית
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
במיוחד לחג, הכינו עם הילדים מתכון קליל וטעים
שדרגו את ארוחת הערב המשפחתית שלכם עם מנה
מה יכול להיות יותר מחייה נפשות מאשר משקה
פתגם סיני עתיק אומר ש"הזמן הכי טוב לשתול עץ היה
ט"ו באב ממש כבר כאן, ואם אנחנו מחפשים
חופש גדול, הילדים הולכים לישון מאוחר, מתאספים להם
אני בטוחה שגם אתם מכירים את האמירה "אני
לרוב אני נמנעת מגלוטן, אבל אחרי פסח זה
בדרך כלל אני מפרסמת מתכונים "משפחתיים", כאלו שמיועדים
פתגם סיני אומר ש... אז זהו, שלא מדובר
היי, כמי שנמנעת לחלוטין מצריכה של מוצרים מן
מכירים את הימים האלו שאתם משתוקקים לארוחה חמה,
שלום רב
תודה על אתר מושקע ונפלא
רציתי לשאול האם ניתן לרסק עדשים וליצור קמח בבית או שחייבים לרכוש.
ואם כן אודה באם תייעצי לי איך להכין קמח עדשים.
מעדשים חצויות או שלמות.
בכבוד רב
בתודה מראש
שרינה