מרק בטטה
סלטים מרקים לחמים
מרק בטטה
10 דקות להכין, 10 דקות לחסל את הסיר, מה עוד אפשר לבקש ממרק?
מרק בטטה, בשילוב עם דלעת וגזר, זה הדבר שהכי, אבל הכי בא לי להכין לאכול ולהאכיל, במזג אוויר שכזה!
מזל שנערכתי מבעוד מועד עם הדלעת.
גזר ובטטה יש תמיד:)!
תוסיפו לזה את העובדה ששחר (הבכורה, בת ה5.5) נשארה בבית, כי כאבה לה הבטן וגם לא באמת התחשק לה ללכת לגן…
אז לבשנו סינרים, הפשלנו שרוולים, וניגשנו למלאכה…
מרק בטטה
מתכון הכי קל שיש – סתם מאינטואיציה, ויצא טעים:)!
3 גזרים
2 בטטות
דלעת
1.5 כפית מלח
1/4 כפית שורש ג'ינג'ר
(אפשר להוסיף גם כפית אגוז מוסקט)
הכנת מרק בטטה:
קולפים וחותכים את הירקות לקוביות
שמים בסיר מים עד לכיסוי הירקות
לאחר הרתיחה מוסיפים את התבלינים - מלח ג'ינג'ר ואגוז מוסקט:
כשהירקות רכים (כחצי שעה), מעבדים במעבד מזון עד שאין יותר חתיכות במרק ...
כפי שאתם יכולים לראות בתמונה, לאחר העיבוד, נזכרתי שמתחשק לי להוסיף גם כף טימין:
וחצי כוס יין לאידוי, אז החזרתי מעט לאש, ככה בשביל הטעם:)
ושכולם נכנסו בפתח הדלת, מהסופה המשתוללת בחוץ,
הגשנו את המרק בכוסות עם כפיות
אה! לא לשכוח עלה כוסברה או פטרוזיליה מלמעלה (אולי לא עבור הילדים - יש שאוהבים ויש שלא... תשאלו מראש :) ) ו/או כפית שמנת/ חלב קוקוס - את הצורות עושים כמו חלב בקפה:)
בתיאבון!!! מבטיחה שתלקקו את האצבעות, או לפחות את הכפיות כשיגמר
תהנו ממרק בטטה נימוך וחמים !
שלכם,
עינת
למתכון מרק עגבניות >>
האם אתם מבין ההורים שמתלבטים לגבי חיות מחמד וילדים שגרים יחד