7 טיפים של אוכל בריא ויומיומי לילדים
תזונה ובריאות
צפיות
14334
7 טיפים יעילים ושימושיים של אוכל בריא לילדים
טיפים שתוכלו לאמץ לחיק המטבח המשפחתי שלכם,
ויהפכו את המנות הרגילות והמוכרות, לאוכל בריא יותר:
- פסטה בריאה יותר – נכון שילדים תמיד רוצים בלי רוטב? אבל אין להם בעיה שהפסטה ( או האורז) יהיו צהובים? הוסיפו כורכום! החומר הפעיל בכורכום ידוע בתכונותיו האנטי דלקתיות, נוגדות החומציות, ובקיצור – בריאות!
- לפשטידות ולפסטות אפויות: במקום רוטב "בשמל" (המבוסס על שמנת) – ערבבו יוגורט, ביצה ותבלינים! הרבה יותר בריא!
- ברוטב עגבניות: החליפו את הסוכר בקטשופ. בקטשופ יש סוכר כמובן, אך קיים בו רכיב פעיל בשם ליקופן. הליקופן מקורו בעגבניות, אולם דווקא בשל החימום, שעוברות העגבניות בתהליך ייצור הקטשופ, תכונותיו של הליקופן מועצמות, והוא אחד מנוגדי החמצון החזקים שיש בטבע! (אין זה אומר כמובן שמומלץ להניח קטשופ על השולחן בכל ארוחה ולייצר הרגל לילדים).
- למחית תפוחי אדמה רכה יותר: הוסיפו חלב חם במקום קר.
- קציצות אורז! הכינו אורז דביק – וצרו ממנו "קציצות". הילדים מתים על זה!!! יתרה מכך – ניתן ליצור קציצות מכל קטנייה כמעט, (או אורז אדם או שחור הבריאים מהאורז הלבן). – ולהדבקת הרכיבים לקציצות, השתמשו בטיפ הבא:
- טחינה במקום ביצה! כאשר אתם יוצרים קציצות, מכל סוג שהוא, תוכלו להחליף את הביצה/ים בטחינה. הטחינה מאפשרת את הדבקת הקציצות – ממש כשם שהביצה עושה זאת, אולם באופן בריא יותר!
- טיגון צ'יפס, שניצל ועוד: בשמן עמוק, תמיד עדיף על מעט שמן. זהו פרדוקס, אולם בשמן עמוק, נספק פחות שמן! (וטאץ' נוסף: השרו את תפוחי האדמה במי קרח לפני טיגון הצ'יפס, ואז הכניסו לשמן הרותח… הפרשי הטמפרטורות ייצרו מעטה פריך!)
יש לכם עוד טיפים שווים לאוכל בריא לילדים?
רשמו לנו כאן בתגובות בסוף הפוסט, ונפרסמם עם קרדיט מתאים!
שיהיה בישול אוכל בריא ונעים לילדים!
מְחַבֵּר: עינת לאלו
מספר טלפון: 0543972776
מִקצוֹעַ: הדרכת הורים
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
נושא הבלוג:
קהל היעד:
תגיות:
עינת לאלו מאמרים נוספים
20 סיבות למה כן לגדל בעלי חיים לצד הילדים
האם אתם מבין ההורים שמתלבטים לגבי חיות מחמד וילדים שגרים יחד
עינת לאלו עוד טיפים