ילדים סמארטפונים ורשתות חברתיות
גיל ההתבגרות, הדרכת הורים, חינוך ילדים
ילדים סמארטפונים ורשתות חברתיות
I am what I share –
מגיל 7 הם כבר מחוברים לקבוצות ווטסאפ, שולחים מסרונים וראשם מכופף מטה אל הפלאפון שבידם שעות רבות ביממה. בקליניקה אני פוגשת בנות שאמורות לענות לכמה קבוצות ווטסאפ במקביל. זה מציף, זה מתסכל, זה מעלה המון רגשות ותחושות במקביל וגורם לקושי בוויסות הרגשי.
אני פוגשת בנות צעירות בנות 9 שלא מבינות את המשפט שהחברה שלחה, או שאמרו מילים שלא היו מעיזות לומר לו היו עומדות מול אותה חברה. הן נעלבות יותר מהר, גורמות למריבות על מילה שלא הובנה כראוי מכיוון שאין למסך טון דיבור וגם לא שפת גוף.
אני פוגשת ילדים ששוכחים מדי יום שיש לנו 2 עיניים, מבט, לב, ומגע.
אני יושבת בתיכון ומביטה בעשרות הנערים עומדים זה ליד זה, מחפשים עדיין את הביחד ונעלמים לתוך המסכים, כל אחד שקוע בעצמו. ואני חושבת לעצמי, מה היו עושים ברגע זה לו היו לוקחים להם את הפלאפונים מהיד. ואני נזכרת בערגה במשחקי החצר שלי, במבטים, בשיחות, בביחד האינטימי שהיה לי עם חבריי לתיכון.
אני משתמשת הרבה בטכנולוגיה ומעריכה את הפוטנציאל האדיר שלה. ואני מבכה את הנזק שהיא עושה. הטכנולוגיה הופכת למהירה יותר וממכרת יותר. היא משנה את החיווטים שלנו במוח ואנו מתרגלים יותר ויותר להביט החוצה ולחפש בחוץ… שכחנו את עולמנו הפנימי העשיר, המורכב – הגוגל הפנימי שלנו.
הנה כמה טיפים שיעזרו לנו לווסת את השימוש בפלאפונים שלנו ושל הילדים:
- שימו שעון מעורר – לעצמכם ולכל המשפחה. הצלצול מורה לכולם מתי מכבים את הטכנולוגיות בבית. "אני לא משתמשת במחשב אחרי 20 בערב".
- הורידו מסכים משולחן האוכל – שימו לב שבעת התכנסות משפחתית לארוחה או לשיחה, השאירו את הפלאפונים הרחק משטח ההתכנסות. מחקרים מראים שגם אם יש רק פלאפון אחד על השולחן זה מכניס אנרגיה לא אישית ולא אינטימית לתוך הארוע.
- פעם ביום עשו משימה אחת – צרו זמן שבו מכבים את כל הטכנולוגיות ובצעו משימה אחת. לקחת משימה אחת קטנה. גם בעבודה, לקחת דקה להכין קפה בלי הפלאפון בכיס האחורי או בכף היד. היו דוגמא לילדים שלכם, ומצאו משימה גם עבורם כאשר הם מניחים את הפלאפון בצד. ילדים יאמרו "משעמם לי" בלי המסך, לכן מצאו להם מראש דבר מה שקשור לעשייה בבית.
- התחילו את הבוקר ללא מסכים – החליטו שאינכם מביטים בפלאפון דבר ראשון בבוקר. שאתם מכבדים את היום שלכם. אתם בעלי הבית של היום שלכם, ולא ההודעות, החדשות, המסרונים, המיילים. כפי שאתם זוכרים לצחצח שיניים כל בוקר. זכרו את עצמכם והתאפקו עד אחרי ארוחת הבוקר.
________________
מירב שרייבר, טיפול רגשי והדרכת הורים,
מדריכת מעגלי מיינדפולנס ומודעות עצמית.
054-5908590
www.happychild.co.il
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
לג בעומר או ל"ג בווטסאפ תחילת שנות ה
ילדים סמארטפונים ורשתות חברתיות I am what I
הטיפים ששינו לי את ההורות, הם העקרונות
פעמים רבות אני שומעת מהורים "הוא כל הזמן
מתחילים להריח את סוף חופשת הקיץ? בימים אלו
בימים שכאלו כשבחוץ לוהט ואני לא מדברת רק
דמיינו שהאגדה של חייכם מתחילה במילים אלו: "אמא, אבא,
אני אמא שלך ואת הבת שלי, אלו אחד
וויסות רגשי - נושא זה נחקר כל כך
כל החיים שלנו שלובים במעברים החל מההגעה שלנו
100 ימים של פגישות שפותחים לי את הלב!
כל רגע יכול להיות הרגע שבו נתעורר גם
עזרה ראשונה רגשית לאמהות ולפעוטות... אגתה היקרה פורצת
תופעת התנודה בהדרכת הורים כשאני מתבוננת ממרחק על
בעוד כמה ימים ייכנס לו בשקט יום הכיפורים. מה
טיפול רגשי בהבעה ויצירה, ילדים, מתבגרים ומבוגרים - מירב שרייבר
|
טיפול רגשי בהבעה ויצירה, ילדים, מתבגרים ומבוגרים - מירב שרייבר
|