זה יעשה לך טוב…מזון (לא) לנשים בלבד
תזונה ובריאות
אז מה עושה לך טוב? כשהבעל מגיע מהעבודה ובידו זר פרחים גדול עבורך? מסאז' מפנק לשניכם? ארוחה במסעדה טובה? הילד שהגיע הביתה עם תוצאה טובה במבחן ולחש לך לפני השינה אמא אני אוהב אותך?
ומה עם הגוף שלך? הבריאות שלך? מה יעשה לך טוב בתחום הזה? מזונות שבריאים לך יכולים לתרום המון למצב הרוח, אנרגיה, שמחה, הרגשה חיונית, עור צעיר ורענן ועוד. הם אפילו יכולים להיות (ותתפלאי) נורא נורא טעימים.
אז אילו מאכלים יעשו לך טוב?
בננה עם תותים בתוספת אגוזי מלך
נתחיל בתותים, תות הוא אחד הפירות מהמצטיינים כי יש בו מלא רכיבים בריאים ומועילים. הוא דל מאוד בשומן, כולסטרול ונתרן, הוא מלא בויטמין c(59 מ"ג ב100 גרם תות) ויטמין k, מנגן, אשלגן, נחושת, מגנזיום, ויטמין b5, ויטמין b6וחומצה פולית. התות מכיל חומרים נוגדי חימצון (אנטיאוקסידנטים) שעפ"י מחקרים קליניים נמצאו כאנטי סרטניים, אנטי דלקתיים ובריאים למערכת הלב וכלי הדם.
והבננה – הבננה ידועה כמעלה אנרגיה בזכות סוכרי הפירות שבה. כמות האשלגן הרבה שיש בה נותנת יתרון לסובלים מלחץ דם גבוה ומסייעת להורדתו. הבננה מכילה גם ויטמיני a,c,b סידן, ברזל וסיבים תזונתיים. כתוספת מעניינת לשילוב של הבננה והתות החתוכים מומלץ גם אגוזי מלך. זו ארוחת בוקר-ביניים נפלאה בריאה ועשירה במיוחד.
אגוזי המלך יתנו לנו יתרונות בריאותיים נוספים כגון הורדת כולסטרול רע (ldl) ע"י המצאות חומצה אלפא לינולנית בהם, זוהי חומצת שומן מסוג אומגה 3 אשר ידועה כמונעת היווצרות של קרישי דם. אגוזי מלך מלאים בנחושת אשר מגינה על העור שלנו מפני קרינת על סגול. סלט פירות נפלא להתחלה מתוקה ובריאה של היום שלך!!
ספגטי ברוטב עגבניות ובזיליקום
בא לך להתפנק בארוחת צהריים טעימה ומשביעה? זוהי לא מנה שעליה תחשבי ראשונה כשעולה לך בראש בריאות, נכון? ובכן תתפלאי, ספגטי עשוי מקמח בשם סמולינה אשר גדל באדמת דורום. כשמבשלים את הפסטה ברמת ה"אל דנטה" (מונח איטלקי המתייחס לרמת בישול והכוונה לבישול קצר אחרי הרתיחה שמותיר את הפסטה מעט קשה). היא תתעכל בקלות ובאיטיות ובכך תביא לשובע לזמן ממושך ולעלייה מאוד מתונה ברמות הסוכר בדם .
העגבנייה – לעגבנייה מספר רב של מעלות אך העיקרית שבהן היא רכיב בשם ליקופן, שהוא קרטנואיד- נוגד חמצון (נוגדי חמצון טובים נגד סרטן, דלקות ובעיות לב וכלי דם). בשונה מוויטמינים ורכיבי תזונה אחרים שנספגים בצורה הטובה ביותר כשהם במצבם הטרי, הליקופן שבעגבנייה נספג הכי טוב כשהוא מחומם ומבושל. חימום ובישול משנים את המבנה המרחבי שלו מה שגורם לספיגה פי 4 יותר טובה מאשר במצב טרי. כיוון שקרטנואידים נספגים היטב בסביבה שומנית כדאי יהיה לצרוך את העגבנייה יחד עם מעט שמן זית לספיגה מקסימלית. מה שבעצם נותן לנו מתכון מאוד בריאותי וטעים במיוחד של רוטב עגבניות.
רוטב עגבניות בריא
3 כפות שמן זית, 3 שיני שום, 1 כוס עגבניות מרוסקות, 3 עגבניות טריות, מלח, סוכר (קורט), בזיליקום.
מטגנים במחבת את שיני השום בשמן הזית ומחכים מעט.
מוסיפים את העגבניות ואחר כך את העגבניות המרוסקות, מלח ומעט סוכר.
כשהרוטב כמעט מוכן מניחים כמה עלי בזיליקום ומחכים חצי דקה עד דקה. שופכים על הפסטה (המבושלת אל דנטה) ונהנים מארוחה טעימה, משביעה ובריאה.
מג'דרה, אורז עם עדשים
בעולם התזונה והרפואה המשלימה מזון זה נחשב למזון מלא, הכוונה בכך היא שהוא נותן מקסימום אבות מזון בתבשיל אחד. באורז ישנן פחמימות להן אנו זקוקים על מנת להפיק אנרגיה בגופינו, מלבד זאת אורז הינו בין הדגנים הטובים והמומלצים ביותר מאחר והוא קל מאוד לעיכול ונחשב לדל שומן.
העדשים הן מקבוצת הקטניות שעשירות בחלבון ועניות בשומן (בדיוק כמו שאנחנו אוהבות) הן טעימות ומוסיפות טעם עשיר ונהדר לתבשיל. ולבסוף, הכורכום – תבלין שההודים מתייחסים אליו כתרופה ממש ונעזרים בו במצבי חולי מגוונים מדלקות במערכת העיכול ועד עצירת פצע מדמם. גם היום ברפואה המודרנית נעשו מחקרים רבים על הכורכום שהראו תוצאות טובות מאוד בהקשרו כאנטי דלקתי ואנטי סרטני.
1 כוס עדשים שחורות, 2 כוסות אורז, בצל אחד מטוגן במעט שמן זית, 3 שיני שום, 1 כפית כמון, חצי כפית כורכום, קורט מלח.
שמים את העדשים בסיר ומכסים במים, עד גובה העדשים ועוד כוס.
מוסיפים את הכמון הכורכום ושיני השום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל עד שהעדשים רכות. אם חסרים מים בזמן הבישול – מוסיפים מים רותחים. את המלח מוסיפים לקראת סוף הבישול לפי הטעם (הוא מקצר את זמן בישול העדשים.
מוסיפים את האורז השטוף, מערבבים בעדינות ומוסיפים מים חמים (על כל כוס אורז כוס וחצי מים)
מוסיפים כחצי מכמות הבצל, ממליחים לפי הטעם ומבשלים על להבה נמוכה עד שהמים כמעט נעלמים והאורז קצת רך.
מורידים מהאש, שופכים למעלה את שארית הבצל, ומכניסים לתנור לשעה ויותר בחום שלכ-100 מעלות צלזיוס.
במירוץ החיים תמיד אני חושבת האם סגרתי את הדוד, הילד לבוש טוב, מה יהיה עם ערימות הכביסה, רגע לקחתי את הגלולה, סיימתי את הכלים….אבל מה איתי? פתאום כואבת לי קצת הבטן, הגב נתפס.לא עשיתי התעמלות כבר כמה שנים טובות, אני אוכלת בעבודה סנדוויצ'ים- אוכל משבת.
אז זהו שלא עוד! החלטתי שגם אני חשובה! וזו לא החלטה בנאלית.
אני אשקיע גם בעצמי. כן אשקיע בעצמי! אוכל יותר בריא אבל גם טעים, כי לא צריך גם לסבול עם חסה כל היום.
אז קדימה אני מזמינה כל אחת לעשות כמוני. ותאמיני לי צעד אחד לכיוונך צעד ענק לכיוון בני הבית.
בברכת יום האישה שמח,
הילה כהן, R.na
נטורופתיה ותזונה בריא
https://www.facebook.com/hila.naturopaty
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
ליאורה התקשרה אלי לפני מספר ימים. עוד בטלפון
כנטורופתית, אני מאמינה כי התנהלות כלכלית נכונה הינה
חופשת הפסח מתקרבת ואיתה גם חוסר איזון תזונתי
כולנו קראנו ושמענו רבות אודות ההמלצה הגורפת בדבר
אז מה עושה לך טוב? כשהבעל מגיע מהעבודה
"הייתה שבת ביתית, תה, נשארנו בבית, אכלנו חמין,