לאכול בריא בחופש הגדול
מתכונים לילדים, מתכונים קלים, תזונה ובריאות
חופש גדול, הילדים הולכים לישון מאוחר, מתאספים להם בחבורות, חוזרים הביתה לפנות בוקר והולכים לישון כשאת כבר אחרי שייק ירוק, איפור, פוסט וטיול עם הכלב (כן,כן, אותו כלב שאימצת בחום כי הם הבטיחו שהם יטפלו בו), או במילים אחרות החופש הגדול שלה זה הלילות ללא שינה שלך… (נוהל יולי-אוגוסט).
ומה עושים כשמתאספים? אוכלים!
ואני מניחה שלא חרציצים ותה ירוק.
אז אם אני מצליחה ולו בקטנה, להעביר את המסר, שבריא זה אפשרי, הצלחתי!
והערב (שלא לומר לילה, בואכה לפנות בוקר) התאספו להן כמה תיכוניסטיות, ביניהן בתי, לארוחה משותפת.
אני שלחתי איתה פסטה, ומהסוג הבריא, לפי הסטטוס קוו המשפחתי.
קמח מלא, רוטב עגבניות טרי עשיר בירקות (קצוצים דק דק דק, למנוע התנגדויות..), עשבי תיבול, שמן זית וחריף..אפילו הרבה חריף..כי אצלנו בפולניה זה הולך חזק.
הוואטסאפ מדבר בעד עצמו.
ומה עם הילדים הקטנים יותר?
השתמשו באוכל ליצירת הווי משפחתי –
1. תכנון המנות – תקימו לכם "ועדה" משפחתית ומנו לה יו"ר (ברוטציה כמובן)
2. בחירת הרכיבים – תהיו חכמים, שימו מרכיבים מפתים וצבעוניים, וגם קצת "פחות", אבל במתינות
3. הפעלת יצירתיות – נסו להביא את הטלויזיה/אגדות/ספרי הילדים אל המטבח (פסטה סופרמן או סלט אלזה)
4. שתפו את הילדים בהכנה – גם התינוקי בן השנה וחצי יכול לערבב (נו מילא… הכלב שאימצתם יהנה מהבלגן על הרצפה, שלא לומר על המשקופים)
5. טקסיות – קבעו ארוחה משפחתית של כל בני הבית מספר פעמים בשבוע, בימים קבועים. הילדים יחכו לזה בשקיקה!
מה אפשר להכין עם הילדים? – מתכונים בריאים עם הילדים:
- פסטה טעימה מקמח מלא/כוסמין עם רוטב עגבניות/פסטו
- לביבות בטטה/תירס אפויות
- טורטיות מקממח מלא עם מילויים לבחירה (אבוקדו, טחינה, טופו, ירקות טריים/קלויים..)
- סלט/שייק/ארטיק פירות
- פיצה טורטיה מקמח מלא עם ירקות קלויים, תירס, עשבי תיבול
- קציצות ירק אפויות
- ציפס בטטה/סלק אפוי
- שיפודי ירקות/פירות
והנה כמה מתכונים לדוגמא, והפעם בחרתי את הבטטה (ירק עם שם לא מחמיא במיוחד אבל עם המון ערכים תזונתיים)
הבטטה עשירה בויטמינים ובמינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון ומהווה חלופה בריאה פי כמה וכמה על פני תפוח אדמה.
ציפס בטטה
לקלוף בטטות ולחתוך לרצועות כמו ציפס
לתבל עם מעט שמן זית ומלח (רצוי הימליה)
אפשר להוסיף כפית סילאן ללא תוספת סוכר
לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ 40 דקות
(ניתן להכין באותו אופן "ציפס" סלק!)
לביבות בטטה ועדשים
1/2 כוס עדשים אדומות (לאחר השרייה של שעתיים וחצי)
2 בטטות קטנות (קלופות וחתוכות לקוביות)
3 כפות קמח כוסמין מלא
1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/4 כוס שמן קוקוס לא מזוכך
3 כפות פשתן טחון מעורבב ב 6 כפות מים (או 3 כפות טחינה גולמית)
קורט מלח
קורט קינמון
לבשל את הבטטות והעדשים בהרבה מים, למשך כחצי שעה.
לסנן ולצנן במסננת למשך כחצי שעה.
לערבב יחד עם שאר החומרים
ליצור לביבות קטנות ושטוחות ולאפות על נייר אפיה בחום של 150 מעלות במשך כ 20 דקות.
בטטה אפויה בתנור באפס עבודה
מקרצפים היטב את הבטטה
אופים בתנור בחום של כ 180 מעלות, עד שמתרככת
חוצים את הבטטה
מזלפים מעל טחינה גולמית וסילאן ללא תוספת סוכר
(ולא מספרים כמה זה פשוט כי זה אפילו לא מתכון אלא מין טיפ שכזה, ממני אליכם)
______________
רוצים להבריא את המטבח המשפחתי שלכם?
לדעת להציע לילדים שלכם אלטרנטיבות בריאות יותר?
קבעו איתי שיחת היכרות ראשונה ללא עלות וללא מחוייבות.
אורית – 050-3064844, Oritch.bishulbari@gmail.com
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/madcafe1/domains/madcafe.co.il/public_html/wp-content/themes/madcafe/single.php on line 259
במיוחד לחג, הכינו עם הילדים מתכון קליל וטעים
שדרגו את ארוחת הערב המשפחתית שלכם עם מנה
מה יכול להיות יותר מחייה נפשות מאשר משקה
פתגם סיני עתיק אומר ש"הזמן הכי טוב לשתול עץ היה
ט"ו באב ממש כבר כאן, ואם אנחנו מחפשים
חופש גדול, הילדים הולכים לישון מאוחר, מתאספים להם
אני בטוחה שגם אתם מכירים את האמירה "אני
לרוב אני נמנעת מגלוטן, אבל אחרי פסח זה
בדרך כלל אני מפרסמת מתכונים "משפחתיים", כאלו שמיועדים
פתגם סיני אומר ש... אז זהו, שלא מדובר
היי, כמי שנמנעת לחלוטין מצריכה של מוצרים מן
מכירים את הימים האלו שאתם משתוקקים לארוחה חמה,